kampaamokäynnin tulos
Yleistä Kreikassa matkustamisesta

Kampaajalle Kreikassa – hemmottelua hyvällä hinta-laatusuhteella

Voit jakaa postauksen tästä:

Päädyin kampaajalle Kreikassa viime kesän matkallamme. Idea lähti siitä, että pidän miesten parturiliikkeiden hyvästä tunnelmasta ulkomailla, ja minusta on hauskaa mennä mukaan kun mieheni käy parturissa reissuillamme.

En normaalisti pidä erityisemmin kampaamokäynneistä, ja ajattelin että se olisi ehkä kivempaa, jos löydän paikan, missä on oikeanlainen tunnelma. 

Miesten parturiliikkeissä on hyvä tunnelma

Tällainen parturiliike on oikeanlainen: Oven pielessä on valko-sini-punaraidallinen pömpeli parturiliikkeen merkkinä. Liike on sekoitus modernia ja vanhanaikaista. Sisutuksessa pitää olla vanhan ajan salonkitunnelmaa, vaikkapa konjakinväriset nahkatuolit ja vanhanaikaista esineistöä ja julisteita rekvisiittana.

Parturit sen sijaan saavat olla nuorempia, modernin hiustenleikkuun taitavia ja sen verran englantia puhuvia, että puolisoni saa selvitettyä ongelmitta millaisen leikkauksen haluaa. 

Tuollaisissa paikoissa on mielestäni todella mukava fiilis, ja minä odottelen aina parturissa puolisoani muina naisina ja ihastelen miesten salongin hienoa tunnelmaa. Mitä työn jälkeen tulee, niin mieheni on ollut poikkeuksetta tyytyväinen ulkomailla parturissa käydessään.

parturiliike Paroksella
Täydellisen parturiliikkeen perikuva!

Oikeanlaisen kampaamon metsästys

Ulkomaiden hienojen miespartureiden innoittamana halusin siis mennä kampaajalle Kreikassa. Toivoin löytäväni kampaamon, jossa olisi samanlainen, hyvä tunnelma, kuin kuvailemissani partureissa. 

Kyllä minulla sekin vaihtoehto käväisi mielessä, että leikkauttaisin hiukseni kreikkalaisessa miesparturissa… Hylkäsin idean, sillä ei minulla oikeasti olisi ollut pokkaa painella parturiliikkeeseen kyselemään hiustenleikkausaikaa itselleni, ja minua kiinnosti myös se, millainen kokemus kampaamokäynti ulkomailla on Suomeen verrattuna.

Ryhdyin tuumasta toimeen Naxoksella. Löysin netistä lupaavalta vaikuttavan kampaamon aivan majoituksemme lähistöltä, ja kävelimme katsomaan sitä livenä. Paikka näytti kampaamon sijaan ennemminkin puutöitä, askarteluja tai maalauksia myyvältä ateljeelta, joten siinä oli riittävästi jotain perinteisestä kampaamosta poikkeavaa. Kysyin aikaa samoin tein.

Kampaaja suostui venyttämään työpäiväänsä yhden asiakkaan verran ja pääsin lady Marian seuraavan päivän viimeiseksi asiakkaaksi.

Hiustenpesulta ei voi välttyä

En tajunnut kysyä varausvaiheessa hintaa, enkä myöskään sitä, sisältyykö aikaani hiusten pesu. Tiedän monien nauttivan nimenomaan pesuosuudesta, mutta minä en tykkää siitä. Menin siis paikalle hiukset puhtaina, ja arvatenkin käsky kävi samoin tein pesupaikalle.

Kampaamoapulainen näytti äärimmäisen hämmentyneeltä, kun yritin selittää, että hiukseni ovat puhtaat ja niitä ei tarvitsisi pestä. “Mutta sinähän olet tulossa hiustenleikkuuseen!” hän sanoi äänensävyllä, joka kuulosti siltä kuin olisin ehdottanut, että kampaaja voisi lyhentää hiukseni keittiösaksilla, polttamalla latvat lyhyemmiksi, tai jotain muuta täysin absurdia.

Ehdotukseni vaikutti niin ennenkuulumattomalta, että en jatkanut aiheesta enempää, vaan painelin pestäväksi. En kyllä tykästynyt pesuosuuteen vieläkään.

Lady Marian osaavissa käsissä

Kun pääsin kampaajani Marian tuoliin moninkertaisesti pestyine hiuksineni, kerroin hänelle vähäiset toiveeni leikkauksen suhteen. Sanoin luottavani pääni täysin hänen käsiinsä. “Kaikki sanovat jostain syystä luottavansa minuun, vaikka oikeasti olen hieman hullu”, Maria nauroi. Minä ajattelin, että eihän asiakkaalla taida oikeasti olla muuta vaihtoehtoa kuin luottaa, kun hänellähän ne sakset ovat käsissään…

Taiteellisen oloinen Maria on kova puhumaan ja nauramaan työnteon lomassa. Hän kertoi olevansa Ateenasta kotoisin, mutta he asettuivat miehensä kanssa Naxokselle, sillä saaren mukava ja leppoisa ilmapiiri houkutteli heidät jäämään.

Maria kertoi, että hänellä käy asiakkaina paljon turisteja. “Mielestäni Etelä-Euroopassa, erityisesti Kreikassa, kampaajat ovat paljon tasokkaampia kuin muualla Euroopassa. Osaamista pidetään yllä jatkuvalla kouluttautumisella”, hän kertoi, ja mainitsi käyneensä koulutuksissa aina Lontoossa saakka. 

Leikkaus eteni tehokkaasti juttujen lomassa, ja tunnistin kyllä varmat ja taitavat otteet sekä Marian intohimon työtään kohtaan. Aivan yhtä hyvän hiustenleikkuun saa taatusti Suomestakin, mutta minähän metsästin ensisijaisesti tunnelmaa.

kampaamo kreikassa
Kampaamo vai ateljee?

kampaamon peilistä

Hyvä hinta-laatusuhde ja hemmoteltu olo

Käynti kesti kaikkineen melkein kaksi tuntia. Leikkauksen päälle hiuksiin tehtiin kyvyt muotoilu, ja sain raudalla tehdyt laineet. Visiitti maksoi 30 € tai 35 € – en tietenkään kirjannut hintaa ylös, sillä luulin muistavani sen, mutta nyt en olekaan varma. Olin joka tapauksessa tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen.

Maksun yhteydessä Maria valitsi minulle kokoelmastaan sopivan hajuveden – kuten olin nähnyt hänen tekevän edelläni olleiden asiakkaidenkin kohdalla – ja viimeisteli kokemuksen suihkauttamalla ylleni hieman parfyymiä. Sain Marialta mukaani myös suitsukkeen, ja ohjeeksi polttaa se “erityisenä iltana”.    

Kokemus oli hyvä, ja uskon päätyväni kampaajalle Kreikassa vastaisuudessakin. Toivon kyllä, että löydän matkoillani vielä kampaamon, jossa on se vanhan ajan salongin fiilis, mistä erityisesti pidän.

Huomasin saavani kampaamokäynnistä hemmottelufiilistä, kun kävin siellä ollessani lomalla. Tai ehkä ripaus Kreikkaa tekee tylsästäkin aina taianomaisesti hieman mukavampaa. Oloni oli upea, kepeä ja vähän ylellinenkin, kun astelin juuri laitettune hiuksineni puolisoni käsipuolessa ja sujahdimme kampaamolta vain muutaman askeleen päässä oleville Naxoksen vanhan kaupungin kujille iltapäiväcocktaileille. 

Jos sinä matkaat Naxokselle, niin istahda ihmeessä Marian tuoliin Love Hair -kampaamossa, mikäli kaipaat hiuksiisi päivitystä ja kauneudenhoitohetkeä lomaasi.

Onko sinulla jotain perinteisestä lomatekemisestä poikkeavia juttuja, mistä tykkäät reissuilla? Oletko käynyt parturissa tai kampaajalla ulkomailla, ja miten meni?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:

 

Voit jakaa postauksen tästä:

22 kommenttia

 • Minna

  Ai että, näytät upealta – hiukset ja look. Meillä miesväki on usein matkalla käynyt parturissa, minä en sen sijaan ole uskaltanut. 🙂

  Minna

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Heh, kerran olen käynyt parturissa maassa, jossa yhteistä kielitaitoa ei ollut. Sanotaanko niin, että oli samalla ensimmäinen ja viimeinen kerta! 😀 jos kuitenkin yhteinen kieli löytyy, niin kokemus voisi olla miellyttävä.

 • Ismo for Takeoff

  On kyllä sopivan erikoisen näköinen kampaamo ja hintakin taitaa Suomen vastaaviin verrattuna olla tosi halpa. Laskeskelin nopieasti, että olen käynyt parturissa seitsemässä maassa Suomen lisäksi, kaukaisin niistä Australia ja kokemukset ovat enimmäkseen myönteisiä. Bilbaossa jälki ei kyllä ollut kovin hyvää ja 15 euron hinta tuntui etenkin siihen verrattuna paljolta. Kirjoitin joskus bloginkin siitä, miten parturissa käynti ulkomailla on hyvä rentoutushetki, joten samoilla linjoilla mennään 🙂
  Tanja kävi aikoinaan kampaajalla Tallinnassa, otti värin hiuksiinsa Krasnojarskissa ja istahti Balilla saman parturin käsittelyyn kuin minäkin – kundi leikkasi ekaa kertaa naisen hiukset ja teki sen partaveitsellä, mutta hyvää jälkeä teki. Täällä Belgradissa naapurimme piti kampaamoa kotonaan ja Tanja kävi ottamassa kerran siellä leikkauksen ja luomuvärin päähän.
  Belgradin vakiparturini on pikkuruinen kahden tuolin putiikki, jossa nahkatuolit ovat vähän kuluneet ja kaikki laitteet ovat töpselin varassa, eivätkä akkujen. Tulos on kuitenkin aina tyydyttävä ja palvelu hyvää 5,5 euron hintaan.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Jos on hyvä vakkarikampaaja Suomessa ja säännöllinen käyntitahti, niin eipä niille kampaamoreissuille silloin välttämättä ole tarvettakaan reissuilla. Mutta tällaiselle hyvin epäsäännöllisesti käyvälle oli aika kiva juttu – varsinkin jos sen hiusten leikkaustarpeen huomaa vasta reissun päällä, ihan kuin arjessa ei enättäisi katoa hiuksiaan ollenkaan sillä silmällä. 😄

 • Pirkko / Meriharakka

  Muutaman kerran on ollut puolipakko maailmallakin käydä kampaajalla, mutta potentiaalinen kielimuuri hiukan aina pelottaa … pesusta minäkään en pidä. En itse asiassa myös päähieronnasta, josta en jotenkin päässyt kiemurtelemaan irti aikoinaan Singaporessa kampaajalla käydessäni.

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Itekin oon käynyt kahdesti ulkomailla parturissa, molemmilla kerroilla jopa värjännyt hiukset. Tuli kivat ja on ollu kivaa kun hinta on ollut huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Aika kiva tuo, että saa vielä hajuvettä kampaamon päätteeksi! 🙂

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Innostuisikohan itsekin seuraavalla kerralla ulkomailla kampaajalla vallan värjäämään! Hajuvesisuihkaus oli kiva pieni ele. Siitä huomaa hyvin, kuinka pienelläkin normaalista poikkeavalla extralla jää mieleen ja tuo asiakkaalle tunteen, että on todella saanut jotain ylimääräistä. 🙂

 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

  Minä olen arka käymään kampaajalla ylipäänsäkin. Mulla on tarpeeksi hankalat hiukset, joten myös vakiokampaajani Suomessa sai ne pilalle kerran. Oikein perusteellisesti. En uskaltanut mennä edes korjauksiin, koska ei pääsäni ollut enää, mitään korjattavaa.

  Tallinnassa olen käynyt aina samalla kampaajalla, josta on tullut myös ystäväni. Se on muuten se kaverini, joka kävi äskettäin Maltalla moikkaamassa 🙂. Hänkin opiskelee jatkuvasti milloin missäkin päin Eurooppaa.

  En lähtisi väittämään, missä päin maailmaa on parhaimmat kampaajat/parturit. Hyvin paljon se taisi olla ammattilaisesta itsestään kiinni. Intohimo ammattiinsa on kai se, joka näkyy lopputuloksessa.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Kokemuksiesi perusteella on ihan ymmärrettävää, että pitäydyt mieluiten hyväksi havaitsemassasi kampaajassa.

   En minäkään usko, että missään päin maailmaa on yleisesti ottaen muuta maailmaa parempia kampaajia. 🙂 Mutta oman maan (tai maalaisten) pieni kehuminen – kun se tapahtuu vilpittömässä hengessä – on aina jotenkin ilahduttavaa ja tuo hauskasti esille tervettä kansallisylpeyttä ja itsetuntoa. 🙂

 • Anna K. - Kaukaa haettua

  Oon saanut parhaan leikkauksen Kreikassa! Olin Kosilla, oli matkan viimeinen ilta ja sain ex tempore varattua ajan. Yritin myös välttyä pesulta (niskaa painaa se lavuaarin reuna!) mut omistaja itse halusi pestä mun tukan. Ukko hieroi, siveli ja hypisteli mun korvia, niskaa ja otsaa eroottisen puoleisin ottein! 😆 Tukan leikkasi kiva nainen, joka sanoi etten saisi koskaan värjätä mun ”upean sävyisiä hiuksia”, hän kun itse haluaisi juuri saman sävyn kuin mulla. Tukasta tuli ihana!

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Apua, olisin varmaan lähtenyt juosten paikalta tuossa pesuvaiheessa. 😄 Hiusten värin suhteen minulla oli muuten sama kokemus kampaajalla Kreikassa, enkä olisi moista muistanutkaan ellet olisi maininnut. Kreikkalainen kampaaja kehui hiusteni väriä, joka on siis omani eikä värjätty, kun taas muutamaa kuukautta aiemmin Suomessa kampaaja kysyi, miksi en värjää hiuksiani. Kun sanoin, että olen tyytyväinen niihin luonnollisessa värissään, niin kampaaja totesi aika yksiselitteiseen sävyyn, että ”No, niin no…” Se kyllä kieltämättä latisti hieman muuten ihan mukavasti sujuneen kampaamokäynnin fiilistä. 😛

 • Melissa Laitakari

  Minulle parturit ja kampaamot on kauhistus. Olen niin herkkä, että itku tulee kun hiuksia harjataan. Onneksi Vaikuttjaamedialla on bloggaaja, joka osaa käsitellä päätäni. En kestä yhtään kun hiuksiin koskee. Hän ottaa aikaa kanssani ja kokeillaan eri harjoja mitkä milloinkin sopii. Myös millä leikataan on mulle tärkeää. Hieroa ei saa yhtään.

 • Hannele/ Hipaisuja maapallolla

  Minä taas oikein rakastan nimenomaan sitä pesua ja jos vielä saa päähieronnan, niin olen ihan taivaissa. Itselläni tosin ei ole reissussa kokemusta hiustenleikkuusta kuin yhden kerran, vuonna 1999 Meksikossa. Mentiin kampaamoon vähän vitsillä ja vitsiksi itseni tunsinkin, kun kampaajat kilvan ihmettelivät vaalea ja ohutta hiuslaatuani. Tulos oli epämääräinen, mutta uusiutuva luonnonvarahan nuo hiukset on, joten jäipä hauska muisto siitäkin.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Moni taitaa pitää juuri sitä pesuosuutta hemmotteluna. Minä olen aika lyhyt, niin tuntuu ettei siinä pesupisteellä ole koskaan täysin mukava olla. Vettä valuu aina kaulaa ja lopulta selkää pitkin. Ja aina jää tunne, että shampoota ei ole huuhdeltu riittävän hyvin pois. 😛 Päähieronta olisi kyllä ihan kivaa, mutta ilman sitä vettä. 😀

   Onneksi tosiaan hiukset kasvavat takaisin, jos lopputulos ei ole ihan parhain. Ja tosiaan, se on aina mieleenpainuva kokemus, jos kaikki ei mene ihan normaalin mukaan tai putkeen – kun kyse ei ole kuitenkaan mistään vakavammasta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.