veneitä sifnoksella
Saarihyppely,  Yleistä Kreikassa matkustamisesta

Kreikan-matka syyskuussa 2023: reissun suunnitelmat

Voit jakaa postauksen tästä:

Ateena, näemme jälleen! Peloponnesos ja Argo-Saroniset saaret, täältä tullaan! 

Peloponnesos ja Argo-Saroniset saaret olivat minulla suunnitteilla jo vuodelle 2020. Mutta sitten maailmassa tapahtui kummia ja sinä kesänä ei reissattukaan. Uusia kohdehaaveita kyllä kertyi vaikka matkalle ei päässyt, ja jo suunnitelmissa olleen reissun edelle toteutettavaksi kiilasi muita. 

Lopulta merkkasin Peloponnesokselle suuntautuvan matkan kalenteriin ja löin sen mielessäni lukkoon noin vuosi sitten, kun (Suomessa asuva) ystävämme vahvisti, että aikoo toteuttaa jo vuosien ajan muhineen suunnitelmansa juhlia synttäreitään Kreikassa. Me olimme kutsuttujen listalla, ja ilmoitin oitis, että olisimme ilman muuta paikalla Kreikassa juhlimassa. Olisihan se nyt ihan hullua, jos Kreikka-fani ei olisi ystävänsä – joka on myös Kreikka-fani – synttäreillä, kun niitä vietetään Kreikassa! 

Meillä oli siis jo hyvissä ajoin tiedossa tälle reissulle yksi tietty päivä, jolloin meidän tulisi olla Nafpliossa Kreikan mantereella. Muut reissun suunnitelmat tehtiin ja tehdään sitten sen ympärille. Kuten yleensä, emme suunnittele tarkkaan tai varaa majoituksia tai lauttoja ennakkoon, me vain kaavailemme. Olemme siis tehneet kaavailuja siitä, mitkä paikat järkevän matkan päässä synttäripaikasta ovat kiinnostavia. 

akropolis yöllä
Ateena on ikiaikaisia nähtävyyksiä…
pinkki Ateena
…ja kontrasteja! Mielenkiintoisilta kaduilta voi löytyä mitä vain!

Kreikan-matka syyskuussa 2023: kaavailut ja suunnitelmat

Ateena ja Korintin kanava

Olemme matkalla 15 yötä ja lennot ovat Ateenaan. Ihastuimme Ateenaan käydessämme siellä parin yön ajan alkukesän reissullamme, ja odotamme innolla paluuta tutkimaan ja fiilistelemään kaupunkia lisää. Päätimme olla reissun alussa Ateenassa kolme yötä ja lopussa vielä kaksi. 

Ateenasta lähdemme etenemään vuokra-autolla. Katsastamme matkalla Korintin kanavan ja piipahdamme matkalla moikkaamassa synttäriystäväämme, joka on tuolloin Korintin kaupungissa.

Poros

Varmaa on, että suuntaamme jossain välissä Poroksen saarelle. Vain 10 minuutin lauttamatkan päässä mantereelta sijaitseva Poros on kuulunut minua eniten houkuttelevin saarten joukkoon vuosikausia, ja nyt sitten vihdoin viimein pääsen tutustumaan haaveissani siintäneeseen saareen. Se kuinka kauan ollaan Poroksella riippuu siitä, kuinka viihdytään. 

Hydra

Hydran saarella käynti kuuluu kategoriaan ehkä. Täysin moottoriajoneuvoton pikkusaari kiinnostaa, jos majoitusta vain saa jokseenkin järkevään hintaan tai pystyn perustelemaan itselleni, että Hydra-kokemuksesta kannattaa maksaa moninkertaisesti enemmän kuin naapurisaarilla…

Hydra kuuluu Kreikan kalleimpien saarten joukkoon, ja tällä hetkellä majoitus on 200 €:n luokkaa niille päiville, kun suurin piirtein olisimme menossa. Usein Bookingiin kuitenkin ilmestyy viime hetkellä tarjoushintoja, joten niitä odotellessa. 

Monemvasia

Suuntaamme todennäköisesti myös Monemvasiaan, joka on niin ikään ollut kauan haaveissani. Monemvasia on linnoitussaari, joka yhdistyy mantereeseen pengertiellä, ja kylä on keskiaikaisen linnoituksen muurien sisällä. Tiedän, että sorrun romantisointiin ja valtaviin odotuksiin, mutta mielessäni Monemvasia lähes taianomainen paikka, jonka iltatunnelman haluan ehdottomasti kokea.

Nafplio

Reissun loppupuolella on ystävämme synttärijuhlat Kreikan entisessä pääkaupungissa Nafpliossa. On hauskaa mennä reissulla jonnekin, missä pääsee viettämään aikaa ystävien ja tuttavien kanssa!

Tällaisin etukäteissuunnitelmin starttaa meidän Kreikan-matka syyskuussa 2023. Matkalle lähtiessämme varattuna on lennot, vuokra-auto ja kolmen ensimmäisen yön majoitus Ateenasta. Kaikki muu hoituu sitten matkan edetessä. 🙂

Oletko sinä matkustanut joskus ulkomaille ystävän juhliin?

Tule seuraamaan blogia myös Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:

 

Voit jakaa postauksen tästä:

32 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.