lautan kannella
Saarihyppely

Lähdemme saarihyppelylle Kreikkaan ilman etukäteisvarauksia (mutta emme ottamatta selvää!)

Voit jakaa postauksen tästä:

Kerroin muutama viikko sitten postauksessani  Vielä on kesälomaa jäljellä ja aiomme viettää sen Jooniansaarilla 27.8. – 10.9.  edessä olevan kesälomapätkämme suunnitelmista. Aiomme lähteä tällä kertaa saarihyppelylle Kreikkaan ilman etukäteisvarauksia.

Suunnitelmana on ainoastaan hypellä Jooniansaarilla. Lennot meillä on varattuna, mutta muuten lähdemme reissuun täysin ilman lukkoon lyötyjä suunnitelmia ja valmiiksi bookattuja majoituksia tai lauttoja. 

Useiden Kreikan saarihyppelyiden ja lukuisten saarien kokemuksella tiedämme, että lautoille pääsee kyllä lyhyemmälläkin varoajalla ja majoituksia on tarjolla sen verran runsaasti, että ilman ei jää. Kreikka on helppo ja otollinen kohde loman viettoon ilman etukäteisvarauksia!

Lukkoon lyötyjen suunnitelmien ja varausten tekemättä jättäminen edes osalle reissua antaa sen sijaan liikkumavaraa reissun päälle ja mahdollisuuden edetä tai jäädä johonkin – aina sen mukaan, miltä milloinkin tuntuu.

Olemme huomanneet, että tämä sopii meille ja tuo reissuun sopivasti seikkailun tuntua. Yleensä olemme kuitenkin jättäneet avoimeksi vain osan reissusta. Nyt aiomme jättää kaikki päätökset tien päällä tehtäviksi!

Selvää kannattaa ottaa vaikka ei suunnittelisikaan!

Suunnitelmattomuus tai varaamattomuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voisi ja kannattaisi ottaa selvää ja tutkia. 

Rupesin tutkimaan saaria, joiden joukosta valitsemme kohteemme sitten reissun päällä. Selvitin saarien kivoimmilta vaikuttavia kyliä, vaikka varaammekin majoituksemme ehkä vasta kylän ensin mukavaksi paikan päällä todettuamme. 

Tarkastelin etukäteen myös lauttayhteyksiä, jotta olisin osapuilleen perillä siitä, miten lautat kulkevat saarten välillä ja minä päivinä.

Onneksi tuli tutkittua, sillä huomasin, että lauttayhteydet kaavailemiemme saarten välillä ovat hieman hankalat. 

Lyhyesti: Kefalonian saari on suuri ja lautat sieltä muille saarille lähtevät jokainen saaren täysin eri kolkissa olevista satamista. 

Bussiyhteydet satamista/satamiin eivät ole tiheitä tai erityisen hyvin synkronoituja lauttojen kanssa. Sama ongelma on itse asiassa myös Lefkaksella ja Zakynthoksella. Pitempien siirtymien suhaaminen taksilla monessa eri kohdassa maksaisi ihan yhtä paljon kuin auton päivävuokra.

Tämä hankaluus tuli meille vähän yllätyksenä, sillä yleensä satamat joista lautat lähtevät ovat olleet hyvin saavutettavissa.

Jos jäisimme bussiyhteyksien varaan ympäriinsä oleviin satamiin ja niistä eteen päin päästäksemme, menettäisimme ideamme suunnittelemattomuudesta. 

Joutuisimme kiinnittämään itsemme aikatauluihin, että löytäisimme aina lautan lähdön kannalta optimaalisen bussin. Ja joutuisimme ylipäänsä löytämään bussireitin majapaikastamme siihen kylään, mistä lautta kulloinkin lähtee. Suoraa reittiähän ei välttämättä ole tarjolla.

Emme halua myöskään jättää käymättä Zakynthoksen ja Ithakan saarilla, sillä nekin vaikuttavat ihanilta. 

ihanan väristä vettä Naxoksella
Ihanan väriset vedet, täältä tullaan! (Nämä vedet tosin ovat ihanalla Naxoksen saarella. 😍

Vuokra-auto helpottamaan lomailua ilman suunnitelmia

Päätimme ratkaista logistiset haasteet vuokraamalla auton koko reissun ajaksi jo heti lentokentältä. Haluaisimme joka tapauksessa tutkia kaikkia saaria autolla ympäriinsä ajaen, joten vuokra-auto olisi meillä alla lähes koko ajan joka tapauksessa.

Ei vain ole kovin edullista aikaa autonvuokrauksen suhteen tämä elo-syyskuun vaihde. Huomasimme kyllä jo touko-kesäkuussa Kykladien saariryhmällä hypellessämme, että vuokra-autojen hinnat olivat hieman nousseet. Mutta vain hieman. 

Tulevalla reissulla sitten vaikuttaisi siltä, että joudumme mahdollisesti pulittamaan autosta todella pitkän pennin: puolitoista- jopa kaksinkertaisen hinnan verrattuna siihen, mitä olemme koskaan joutuneet vuokra-autosta maksamaan edes elokuussa!

Kunhan ensin ja ylipäänsä löydämme vuokraamon, jonka autolla saa mennä eri saarille. 

Se ei nimittäin ole itsestäänselvyys. Emme ole menneet aiemmin Kreikassa vuokra-auton kanssa saarelta toiselle. Olin ajatellut, että asiasta täytyy tietenkin ilmoittaa vuokraamolle ja kenties pyytää “lupalappu” auton viemiseksi lautalle. Sitä en tullut ajatelleeksi, että vuokra-auton vieminen toiselle saarelle ei olisi ollenkaan sallittua monissa vuokraamoissa. 

Luulin, että saarihyppelyn luvatussa maassa hyppelijöiden joukossa on tietenkin myös heitä, jotka vuokraavat auton koko reissuksi ja siirtyvät saarelta toiselle saman vuokra-auton kanssa. Että vuokra-auton vieminen toiselle saarelle on ihan peruskäytäntö Kreikassa. 

Näin ei siis ole, ja se on tietenkin ihan loogista, kun tarkemmin miettii. Jos auto esimerkiksi rikkoutuu toisella saarella, on aikamoinen homma selvittää asiaa ja lähteä hakemaan rikki mennyttä autoa takaisin.

Että yllätyksiä voi siis tulla eteen myös siinä tutussa maassa reissatessa, ja kaikki ei aina menekään ihan sillä samalla kaavalla kuin toisessa paikassa saman maan sisällä. 

Uskon vakaasti, että löydämme vuokra-auton ja nautimme ihan täysillä ja vailla stressiä saarihyppelyreissustamme Kreikkaan ilman etukäteisvarauksia. 😃

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:


Voit jakaa postauksen tästä:

4 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tuon suunnittelemattomuuden kääntöpuoli omasta mielestäni on aina se, että usein se tarkoittaa osittain sitä, että lomalla joutuu käyttämään aikaa suunniteluun, ja siitä minä en pidä. Jos kuitenkin reitti on jotakuinkin selvillä ja kyse olisi esim. siitä, miten kauan missäkin viettää eli on matkassa ns. joustavilla suunnitelmilla, niin se toimii kyllä itsellänikin.

  • Kati

   Kreikka on kyllä siinä mielessä melko helppo kohde, että oikeasti ei tarvitse välttämättä suunnitella, edes siellä reissun päällä. Jos tänään tuntuu että tämä paikka on nähty, niin huomenna lähdetään muualle. Ja sitten voi vaan katsoa, minne huomenna ylipäänsä pääsee (lautalla). Majoituksen saa vaikka lennosta, vasta sinne uuteen paikkaan mentyä. Ehkä se on enemmän päätösten tekemistä kuin suunnittelua?

   Ei semmoinen matkustaminen tietenkään sovi kaikille, eikä edes toimi niin hyvin kaikkialla maailmassa. Minuakin varmasti stressaisi suunnitelmattomuus esim. useimmissa paikoissa Euroopan ulkopuolella!

  • Kati

   Kiitos Kirsi!

   Pää on jo täynnä postausideoita ja aiheita joista aion kirjoittaa – uskon, että niistä on varmasti apua lukijoille. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.