Vielä on kesälomaa jäljellä ja aiomme viettää sen Jooniansaarilla…
Voit jakaa postauksen tästä:
Suurimmat Jooniansaaret:
- Kefalonia, Korfu, Zakynthos, Lefkas, Kythera, Ithaka, Paxos, Kalamos, Meganissi, Antikythera, Othonoi, Ereikoussa, Kastos, Antipaxos, Mathraki
Otsikon tarkoituksena ei ole aiheuttaa korvamatoa.
Näin kyllä saattaa käydä, sillä minulla ainakin alkaa välittömästi soida päässä takavuosien suosittu kesäralli, kun luen tuon otsikon. Mutta korvamadon aiheuttamisen uhallakin halusin käyttää sitä postauksessa. Se vain kuulosti niin sopivalta – ja peräänhän voi aina pyytää anteeksi. Eli sori siitä. 🤷🏻♀️
Sitä paitsi, korvamadosta pääsee ihan helposti eroon rupeamalla hyräilemään päässään vaikkapa hämä-hämähäkkiä…
Oikeasti haluan kertoa meidän toisen kesälomajakson suunnitelmista, sillä tänä kesänä meillä kertyy Kreikka-kokemuksia normaalia enemmän, ja sitä myötä tietenkin paaaaljon asioita, joista kirjoittaa blogiin!
Perinteisten saariesittelyiden ja hyppelykertomuksien lisäksi aion syksyn aikana kasata myös kaikista käymistämme saarista erilaisia koosteita, joista uskon olevan todella paljon hyötyä Kreikan matkoja suunnitteleville!
Kesän 2022 toisen reissun kohde on Jooniansaaret
Vaikka pidänkin Kreikka-aiheista blogia, niin matkustamme me muuallakin. Jaamme kesäloman 2 x 2 viikon pätkiin, ja olemme matkoilla oikeastaan kaikki lomamme.
Yleensä olemme tehneet yhden Kreikan matkan vuodessa. Tämän vuoden “kiintiömatka” Kreikkaan toteutui jo ensimmäisellä kesälomapätkällämme touko-kesäkuun vaihteessa, kun olimme Kykladeilla saarihyppelemässä. (Kaikki Kykladien saarihyppelyn postaukset löytyvät avainsanan Kykladit alta.)
Toinen kasälomareissu on sitten monesti ollut road trip -tyylinen reissu jonnekin muualle kuin Kreikkaan: olemme kiertäneet mm. Sloveniassa, Montenegrossa, Kroatiassa, Tatravuorilla ja Via Baltican ympäristöä koluten.
Meillä ei ollut mitään suunnitelmaa tämän kesän toiseksi reissuksi.
Ilmaisin kyllä puolisolleni, että minua ei ollenkaan harmittaisi tehdä toista Kreikan saarihyppelyä tälle vuodelle, ja suuntana voisi olla vaikkapa kauniilta näyttävät Jooniansaaret. 😉
Miksi Jooniansaaret?
Eri saarilla Kreikassa on aina omat luonteensa ja ominaispiirtensä. Saman saariryhmän saaret ovat kuin sisaruksia keskenään: jotain samaa, jotain erilaista.
Jooniansaarilla ei ole Kykladeille ominaisia valkoiseksi kalkittuja taloja, vaan arkkitehtuurissa on italialaisia ja venetsialaisia vaikutteita ja värejä.
Alueella Vuonna 1953 ollut maanjäristys tuhosi useita kyliä. Sen jälkeen ne on rakennettu uudelleen, eivätkä rakennukset monessakaan paikassa siksi edusta perinteistä tyyliä.
Jooniansaaret ovat vehreitä moniin Kreikan saariin verrattuna. Olemme nauttineet myös luonnoltaan karummista Kreikan saarista, mutta vehreämmän luonnon ympäröimät paikat ovat erityisesti mieleemme.
Upeita uimavesiä on ympäri Kreikkaa, mutta Lefkaksen ja Zakynthoksen rannat ovat koko maan, jopa maailman kauneimpien joukossa. Emme ole uimarantaihmisiä perinteisessä mielessä, mutta nautimme hienoista rannoista maisemallisesti.
Lisäksi Joonialle vetää kokemuksemme Lefkakselta: pidimme saaresta kovasti ja uusintakäynti on ollut mielessämme oikeastaan jo heti sieltä palattuamme.
Järkevien lentojen metsästys
Somen algoritmit syöttivät minun kannaltani suotuisasti puolisoni feedeihin ihania kuvia Kefaloniasta ja Zakynthokselta.
“Kyllä sinä voit minun puolestani ruveta katselemaan sopivia lentoja sinne Joonialle”, hän sitten totesi eräänä iltana aivan yhtäkkiä.
Varmaan arvaatkin, että minua ei tarvinnut montaa kertaa kehottaa. Näpyttelin reittilentoja Momondon sivuilta, ja tsekkasin kaikkien Suomesta pakettimatkoja tekevien yhtiöiden sivut tarkistaakseni, onko heillä pelkkiä lentoja haluamiimme paikkoihin tarjolla.
Vajaan tunnin päästä olin kartoittanut kaikki lentomahdollisuudet haluamallemme alueelle lomamme ajankohtana.
Olemme käyneet Joonian alueella aiemmin Korfulla, Lefkaksella ja manterella sijaitsevassa Pargassa sekä päiväretken verran Kastoksella.
Tulevalla reissulla haluamme hypellä akselilla Kefalonia, Zakynthos, Ithaka, Meganissi ja Lefkas.
Kaikkien ei ole tarvis mahtua matkalle, mutta nämä ovat ne meitä kiinnostavat saaret.
Luulisi, että sopivan lennon löytäminen ei olisi kovin vaikeaa, kun alueella on peräti kolme meidän reittiimme sopivaa lentokenttää: Zakynthoksella, Kefaloniassa ja Prevezassa mantereen puolella, josta on vain 25 km:n matka Lefkakselle.
Helppoa se ei kuitenkaan ollut. Suoria reittilentoja näihin kohteisiin ei Suomesta tietenkään ole, ja vaihdollisissa lennoissa pitäisi olla joku tolkku vaihtoajassa. Käytännössä joko vaihtoajat olivat surkeat tai järkevällä vaihdolla lennoista olisi saanut maksaa omaisuuden.
Pakettimatkat Suomesta Zakynthokselle ja Kefaloniaan olivat lomamme ajalle loppuunmyytyjä, joten pelkkien suorien lentojen irtoamista matkatoimistojen kautta näille saarille oli turha odotella.
Kyttäsin Prevezan lentojen irrottamista matkapaketeista, sillä Lefkakseen ja Pargaan matkoja oli vielä jäljellä (noihin kohteisiin mennessä lennetään Prevezaan).
Eräänä päivänä tilannetta (jälleen kerran) matkatoimistojen sivuilta tarkistaessani eteeni ilmestyi Prevezan suorat lennot kahden viikon reissulle juuri lomamme ajankohtaan!
Varasin ne välittömästi – tarkistettuani ensin muutaman kerran, että kyseessä on varmasti oikeat päivät ja oikea vuosi. En meinannut nimittäin ensin uskoa silmiäni, että siinä ne nyt vihdoin olivat ja pääsisimme kuin pääsisimmekin Joonialle. 😃
Suunnitelmana on ei suunnitelmia!
Tällä kertaa emme halua varata lauttoja tai majoituksia ennakkoon, vaan aiomme edetä täysin fiiliksen mukaan!
Tutkin ja kartoitan saaria, niiden kyliä, kiinnostavaa nähtävää ja lauttoja etukäteen, mutta emme lyö lukkoon mitään ennen reissua.
Edellisen reissumme eli Kykladien saarihyppelyn lautat meillä oli varattu etukäteen. Kykladeilla on niin monia saaria mistä valita, että ajattelin reissun menevän suunnitelmien tekemiseen ja pähkäilyyn, ellei reittiä päätetä etukäteen.
Joustovaraa olisi tietenkin voinut jättää johonkin kohtaan, vaikka kohdesaaret olisikin päättänyt etukäteen ja esimerkiksi alun ja lopun lauttamatkat olisivat olleet varattuina. Usein me ollaankin toimittu juuri näin, että osa reissusta on varattu, mutta osalla matkasta on mahdollisuus toimia extempore.
Nyt emme aio varata kuin ensimmäisen yön majoituksen. Sen jälkeen mennään minne nenä näyttää. Kaikkialla tämä ei tietenkään onnistuisi näin helposti, ainakaan kiireisimpään kesäaikaan. Mutta Kreikassa majoitusta on tarjolla runsaasti, emmekä siksi ole huolissamme, ettemmekö löytäisi päidemme päälle aina hyvän katon. 🙂
Sopiiko suunnittelemattomuus sinulle? Vai oletko tarkkojen suunnitelmien ystävä?
Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren _metsastys.
Lue myös:
- Kuinka paljon omatoimimatka tai saarihyppely maksaa?
- Millaista ja kenelle saarihyppely on (ja miksi se on upea tapa matkustaa)?
- Saarihyppely Sporadeilla: näin meidän reissumme meni
- Dodekanesian saarihyppely oli monipuolinen ja edullinen – yhteenveto matkasta
- Upea Kykladien saarihyppely: paluun jälkeiset tunnelmat reissusta ja saarista
Voit jakaa postauksen tästä:
4 kommenttia
Kirsi Mäntynen
Ihanaa, taas pääsee lukemaan seikkailuistanne! Me oltiin kolme vuotta sitten Zakynthoksella Tsilivissä ja tykkäsinmme siitä kylästä 👍
Kati
Kyllä, tältä kesältä on luvassa paljon reissutarinoita. Ja mukava kuulla, että jutut ovat odotettuja. 😉 Toivotaan kyllä kovasti, että myös Zakynthos mahtuu reissullemme, kun sielläkin näyttää niin upealta!
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
Kuulostaa kivalta! 🙂 Aika usein omaan matkustustyyliin sopii etukäteen suunnittelu, mutta niin, että tarvittaessa pystyy suunnitelmia myös muuttamaan. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa matkatessa suunnittelamattomuus on helpointa, Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa sen sijaan reissut ovat luonteeltaan sellaisia, että suunnittelu on välttämätöntä.
Kati
Jep, kaikkiin reissuihin suunnittelemattomuus ei sovi. Mutta silloin kun se on mahdollista, niin reissuun saa vähän seikkailun makua. 🙂