Amarantoksen kuuluisimmat puut
Saaret

Vinkkejä Skopelokselle: koe ainakin nämä upeat paikat!

Voit jakaa postauksen tästä:

Nyt huomio kaikki Sporadeille suuntaavat: tässä postauksessa tulee vinkkejä Skopelokselle! Kerron, mitkä ovat Skopeloksen mieleenpainuvimmat paikat ja mitä Skopeloksella ainakin kannattaa kokea! Pääset kaikkiin näihin paikkoihin ilman auton vuokraamista, ja postauksessa kerron myös miten. 

Ensin kuitenkin pieni kannustuspuhe auton vuokraamisen suuntaan, sillä se on suosikkitekemisiämme reissuilla. Rakastamme ottaa auton alle ja tutkia kohdetta ympäriinsä!

Emme me tietenkään istu lomaamme ainoastaan autossa, mutta auto mahdollistaa pääsyn kätevämmin paikkoihin, minne muuten ei pääsisi helposti tai jopa ollenkaan yleisillä kulkuvälineillä.

Myös Skopeloksella ollessamme vuokrasimme tapamme mukaisesti auton. Kaikki ei mennyt tuolloin aivan putkeen, ja jotkut reitit olisi voinut jäädä käymättä… 🙈 (Kerroin noista edesottamuksista jutussa Skopelos – Sporadien kaunotar.) Mutta näimme aivan mahtavia paikkoja, joista ainakin osa olisi jäänyt välistä ilman vuokrakulkupeliä.

Suosittelen harkitsemaan auton (tai esim. skootterin) vuokraamista, jos päädyt Skopelokselle ja seurueessa vain suinkin on ajohalukas henkilö! Sen lisäksi että pääset juuri sinne minne haluat, et ole myöskään sidottu aikatauluihin. 

Skopeloksella riittää kivan näköisiä kyliä tai kylähyväsiä (=pienen pieni kylä, kylänen, jonka kutsuminen kyläksi antaisi siitä liian suuren kuvan. En kuitenkaan halua sanoa kyläpahanen, koska se ei kuulosta mukavalta. 😃) ja ihania poukamia, joista jokaiseen tekisi mieli pysähtyä ihastelemaan ja tunnelmoimaan esimerkiksi frappe-mukillisen verran. Silloin kun toimii itse kuljettajana, näin voi tietysti tehdäkin – niin me ainakin teimme!

Postauksessa suosittelemani paikat ovat kuitenkin saavutettavissa myös ilman vuokra-autoa, joten lähdetäänpä katsomaan, mitä Skopeloksella kannattaa nähdä!

Agios Ioannis eli Mamma Mia! -kirkko

Jos olet jo varannut matkasi Skopelokselle, olet tuskin voinut välttyä maininnalta Agios Ioanniksen kirkosta. Paikassa kuvattiin Mamma Mia! -elokuvat hääkohtaus, ja moni elokuvan nähnyt muistaneekin, kuinka Meryl Streepin näyttelemä Donna kirmaa kevyin askelin ylös pitkiä portaita. 

En tiedä, kuinka kovassa kunnossa Meryl Streep on, mutta itse en ainakaan kirmannut portaita kovin vauhdikkaasti. 🙈

Portaat ovat 199 askelman pituiset, mutta kohtalaisessakin kunnossa oleva selviää niistä kyllä.

Korkean paikan kammoisille huomio: portaissa joudut ehkä tuijottamaan tiukasti seuraavaa askelmaa ja pääset nauttimaan maisemista vasta perillä.

Ylhäällä odottaa pikkuruinen kirkko, joka saattaa yllättää vaatimattomalla sisustallaan. Elokuvan kirkon sisäkohtaukset eivät siis ole tuolla kuvattuja. 

Vaikka kirkossa itsessään ei ole oikeastaan nähtävää, on paikka mielestäni ehdottomasti käymisen arvoinen. 

Kallion päällä nököttävä kappeli on merkillisellä tavalla vaikuttava – ehkäpä juuri suurelta osin sijaintinsa takia. Toisaalta paikka on myös jännästi ristiriitainen, kun majesteetillisella paikalla sijaitseva rakennus on itsessään niin vaatimaton. Kipuaminen ylös tuntuu joka tapauksessa palkitsevalta ja sieltä on tietysti komeat maisemat ympäristöön. 

agios ioannis
Siellä se kirkko on, 199 askelman päässä!
maisema agios ioannikselta
Ylhäältä kirkolta aukeaa tällaisia maisemia.
Tuolla ne portaat on, joita pitkin ylös pääsee!

Glossan kylä

Glossa sijaitsee vain 7 km:n päässä Agios Ioannis -kirkosta ja nämä on kätevää yhdistää samalla reissulle.

Glossan kaupunki on rakennettu korkealle rinteeseen, ja sen viehättävyys perustuu osaltaan sijaintiin, jonka ansiosta sieltä tietenkin avautuu sopivista paikoista upeat maisemat alas merelle.

Mutta ei se pelkästään sijainnista johdu, ja itse kylä on mitä suloisin ja tunnelmallisin kapeiden mukulakivikatujen sokkelo.

Olisin halunnut majoittua Glossassa reissullamme, mutta emme löytäneet sieltä sopivan hintaista majoitusta. Seuraavalla reissulla yritän ehdottomasti jälleen löytää majoituksen Glossasta, ja siellä käytyäni olen nyt valmis maksamaan alueen korkeamman hintatason mukaisesti yöpyäksemme siellä. 

risteys Glossassa
Glossa
glossa
Tästä risteyksestä pääset Glossan kujille.
maisema kujalta glossasta
Välillä nurkan takaa pilkottaa merimeisema.

Kuinka pääset Glossaan ja Agios Ioannis -kirkolle?

Glossan ja Skopeloksen välillä on muutaman kerran päivässä kulkeva bussiyhteys. Matka-aika bussilla on noin 45 minuuttia ja lippu maksaa 4,80 € (2021). Glossasta voi sitten ottaa taksin Agios Ioannikselle, sillä välimatka on ainoastaan 7 km, joten taksi ei tule poskettoman hintaiseksi.

Reissuporukan koosta riippuen matkan voi taittaa kokonaisuudessaan myös taksilla, eikä se silti tule mahdottoman kalliiksi. Skopelos – Glossa väli taksilla maksaa noin 35 €.

Agios Ioannikselle pääsee myös järjestetyllä retkellä. Esimerkiksi Mamma Mia! -teemainen retki kiertää samalla useamman elokuvasta tutun upean kuvauspaikan. Retkiä mainostetaan näkyvästi Skopeloksen kaupungissa, joten pääset varaamaan sopivan retken helposti.

Amarantos

Säästin suosikkini viimeiseksi!

Jos näistä kolmesta suosittelemastani käyntikohteesta pitäisi valita vain yksi, niin se olisi Amarantos.

Paikka on niin kaunis ja se teki maisemillaan kaikkein suurimman vaikutuksen, joten älä missaa tätä!

Myös Amarantos liittyy Mamma Mia! -elokuvaan, sillä siellä on kuvattu yksi helposti muistettavista kohtauksista, jonka taustana on niemen kärjessä seisovat kolme mäntyä.

(Ja kyllä niitä puita muuten on kolme, vaikka monessa paikassa puhutaankin kahdesta, ja kuvissakin näyttää välillä olevan vain kaksi puuta. Puista kaksi vain kasvaa niin lähekkäin toisiaan, että ne näyttävät välillä kuvissa yhdeltä. Käytin tämän asian tutkimiseen ja varmistamiseen ihan liian paljon aikaa, mutta en saanut rauhaa, ennen kuin omia kuvia tutkimalla varmistuin asiasta. 😅)

Kyseisen kuvauspaikka on upea ja sen tunnistaa helposti. Mutta se ei todellakaan ole ainoa syy mennä Amarantosiin – oikeastaan aivan päin vastoin – sillä koko alue on vaikuttava. Valkoisia kallioita, turkoosia vettä, mäntymetsikköä, pieniä poukamia ja rantakaistaleita veteen pulahtamista varten…

Surullista kyllä, alueella riehui metsäpalo vuonna 2018, jonka jäljet tietysti näkyivät siellä selkeästi käynnillämme 2019. 

palaneita puita amarantosissa
Amarantosin maisemat ovat vaikuttavat, vaikka palaneet puut ovat surullinen näky.
vene amarantosissa
Yksityisiä uimapaikkojakin löytyy.

luola amarantosissa

Kuinka pääset Amarantosiin?

Amarantos sijaitsee vain reilun 9 km:n päässä Skopeloksen kaupungista, joten siltä suunnalta sinne on todella helppo mennä. 

Skopeloksen kaupungista on muutama päivittäin kulkeva bussiyhteys Agnontasin kyläseen, jonka kyljestä lähtee hiekkatie Amarantosiin. Bussimatka kestää vain kymmenisen minuuttia ja maksaa 1,60 € (2021).

Agnontasista Amarantosiin  kolmen puun niemelle on matkaa 1,6 km. Matkan taittaa helposti kävellen upeiden maisemien äärellä, ja koko matka on pelkkää silmänruokaa. 😍

Matkan voi hyvin tehdä myös taksilla, ja taksi Skopeloksen kaupungista Agnontasiin maksaa noin 13 €. 

Reissulla kannattaa pysähtyä hetkeksi myös Agnontasin kylän tunnelmalliseen rantaan, vaikkapa syömään Amarantosista palatessa. Rannalla on pari tavernaa, joilla on hyvä maine kalaruokapaikkoina.

Agnontas itsessään on pikkuruinen paikka, oikea kylähyväsen perikuva, sillä koko kylänen on oikeastaan yhtä kuin tuo rantapoukama ja ne pari tavernaa. 

Siinäpä olivat siis minun suosikkipaikkani Skopeloksella. En maininut tässä Skopeloksen kaupunkia, sillä suuri osa todennäköisimmin joko majoittuu siellä, tai jos ei majoitu, niin on jo suunnitellut käyvänsä siellä. Kaupunki on aika itsestäänselvä käyntikohde saarella ollessa, ja päämäärättömään vaelteluun sen sokkeloisilla kujilla kannattaa varata aikaa.

Onko Skopelokselle menijöitä? Tai onko sinulla antaa hyviä vinkkejä Skopelokselle?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Postauksen kansikuva ei varmaan esittelyjä kaipaa – siinä ne Amarantosin niemen elokuvastakin tutut männyt ovat.

Lue myös:

 

Voit jakaa postauksen tästä:

10 kommenttia

 • Kirsi

  Oi, kiitos hyvistä vinkeistä! Tuo Amarantos olisi muuten jäänyt kokematta! Noihin kaikkiin kolmeen paikkaan tutututaan ehdottomasti kesäkuussa, kun teemme kolmen yön pyrähdyksen Skopelokselle! Laitan Kreikka-ryhmään kuvia reissusta <3

  • Kati

   Ihan mahtavaa Kirsi, että vinkit tavoittivat sinut, kun siellä oli jotain uuttakin! Ihanaa nähdä sitten kuvia reissustanne. ❤

 • Raija / Kohti avaraa maailmaa

  Nyt ei olla juuri Kreikkaan lähdössä, mutta vinkeistä on aina hyötyä, jos alkaa matkaa sinne suunnittelemaan! Yleensähän sitä juuri innostuu jostain, mikä tulee vähän sattumalta vastaan… Tämän voisikin jakaa Kohti avaraa maailmaa fb-sivulle, jos joku Kreikka-lover kiinnostuisi 🙂

  • Kati

   Moikka Raija! Se on kyllä just noin, että ikinä ei tiedä, mistä tulee innostava reissuidea vastaan ja mikä paikka alkaa yhtäkkiä vetää puoleensa!

   Ihanaa jos jaat postausta, kiitos! ❤ Uskon, että yleisemmin kohdetta esittelevien postausten ja matkakertomusten lisäksi myös tarkemmat vinkit ovat toisinaan ihan tervetulleita. Liitän tähän linkin blogiisi, josta pääsee lukemaan ihania kertomuksia esim. Thaimaan ja Sri Lankan reissuistanne. https://kohtiavaraamaailmaa.kodintuntu.fi/blogi/

 • Roosa

  Chovolon ranta lähellä Neo Klimaa on todella kaunis, samoin Milia, Kastani, Stafylos ja Glyfonerin ranta, jonne pääsee helposti kävellen Skopeloksen kaupungista. Muutenkin kävelen mieluummin pitkiäkin pätkiä kuin istun autossa ja pösötön kovaa kauneimpien maisemien ohi.

  • Kati

   Hei Roosa! Kiitos rantavinkeistä! Niitä tosiaan riittää Skopeloksella, toinen toistaan hienompia.

   Reissuilla tulee usein käveltyä paljon, vaikka autolla mennäänkin paikkoihin, joihin etäisyys mitataan kymmenissä kilometreissä. Onneksi minkään kauniin ohi ei tarvitse ajaa, vaan pysähtyä voi aina halutessaan. Ja tarvittaessa voi kääntyä takaisin päinkin. 😊

 • Marika / Matkalla Missä Milloinkin

  Kylähyvänen, kuinka sympaattinen termi. Mamma Mia! -elokuva on tullut nähtyä pari kertaa (lentokoneessa, muutoin ei tule katseltua), ja tätä lukiessani kuvittelin jo itseni kävelemään elokuvamiljöössä. Todella kauniita maisemia.

  • Kati

   Minusta tuo kylähyvänen on myös hyvin kuvaava. 😀

   Se on aika hauska lisämauste reissuun, kun pääsee spottailemaan elokuvasta tuttuja paikkoja ja tallaamaan niihin elokuvan maisemiin ihan oikeasti! Skopleoksen maisemista nauttii toki ilmankin, että on elokuvan nähnyt. 😍

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.