hylkyrannan hylky
Saaret

Vinkkejä Zakynthokselle: näe nämä upeat paikat

Voit jakaa postauksen tästä:

Vinkkejä Zakynthokselle hakusessa? Jatka lukemista, tässä niitä nimittäin tulee! Saaren parasta antia ovat turkoosi meri ja sen ympäröimät toinen toistaan upeammat näkymät ja käyntikohteet, ja meri liittyy olennaisesti lähes kaikkiin Zakynthoksen must-kohteisiin.

Vuokraa auto, skootteri tai mönkijä ja ajele ympäri saarta ihailemaan saaren kuuluisia kohteita. Osalle hienoimmista rannoista ei pääse maateitse, mutta pelkkä ihailu kauempaa maaperspektiivistä kannattaa taatusti – näkymät ovat henkeäsalpaavia. Tai ota ohjelmaan meriretki, jolloin pääset pelkän ihailun lisäksi myös pistäytymään useille rannoille, joille ei muuten pääse. 

Parasta on tietenkin tehdä molemmat, ja ihailla saaren poikkeuksellisen upeita näkymiä sekä mereltä että maalta. Näitä kohteita et joka tapauksessa halua jättää väliin Zakynthoksella!

Shipwreck Beach eli Navagio Beach on koko Kreikan tunnetuimpia kohteita

Hylkyranta on Zakynthoksen tunnetuin paikka – ja varmasti myös koko Kreikan mittakaavassa yksi maan tunnetuimpia ja kuvatuimpia kohteita.

Vaikka ranta näyttääkin upealta, niin jos jonkun näistä paikoista jättäisin maalta käsin väliin, niin se olisi tämä. Näköala rannalle on maalta päin aika rajoitettu, ja uskon, että siitä saa paljon enemmän irti meriretkellä. Navagio on joka tapauksessa “pakollinen” käyntikohde jokaiselle Zakynthoksella lomailevalla, ja se kannattaa ottaa ohjelmaan jostain vinkkelistä.

hylkyranta kuva
Hylkyranta on tuttu postikorteista ja matkailumainoksista, ja täytyyhän se nähdä Zakynthokselle mennessään omin silmin.

Myzithres – kurkistus paratiisiin

Myzithres on maalta käsin nähtynä todella vaikuttava, ja sinne kannattaa ehdottomasti ajella, jos allasi on vuokrakulkupeli. Paikan koko komeus paljastuu vasta, kun kurkkaat alas. Näky salpaa hengityksen: ihan kuin katselisit vähän luvatta johonkin salaiseen paratiisiin!

Myzithresillä käydessäsi voit katsastaa samalla toisen mielenkiintoisen ja vieläpä täysin ainutlaatuisen jutun: näköalapaikan naapurissa on nimittäin maailman suurin Kreikan lippu. 

mizithresin näköala

myzithres kurkistus

Cape Skinari

Cape Skinarilla pääset nauttimaan huimista merimaisemista saaren pohjoisosassa. Niemen kärjessä merinäköalan äärellä on mukava kävellä, ja alueella voi katsastaa vanhan majakan ja tuulimyllyn. 

Tykkäsin Skinarin alueesta kovasti. Siellä oli kiva kuljeskella, ja janon tai nälän yllättäessä voi pistäytyä tavernaan. Hauska yksityiskohta on rannalle menevien portaiden varteen rakennetut tasanteet, joissa on aurinkotuoleja. 

Mikäli meri alkaa houkuttaa, niin voit hypätä retkiveneen kyytiin, sillä Cape Skinarilta tehdään meriretkiä niin läheisille sinisille luolille kuin hylkyrannallekin.

zakynthoksella
Cape Skinarilta voit halutessasi lähteä meriretkelle.

Korakonissi Beach

Korakonissilla sinun ei tarvitse tyytyä meren ihailuun, vaan siellä pääset halutessasi myös pulahtamaan. Uskaliaat hyppivät veteen kallioilta! 

Vaikka paikka on henkeäsalpaavan upea, se on kuitenkin harvoin ruuhkainen. Kallioranta ja pitkähkö, aika jyrkkä tie eivät houkuta kaikkia, mutta jos et kaipaa hiekkarantaa, niin vaivannäkö kannattaa. Kivikkoiselle rannalle kannattaa ottaa mukaan uimakengät – ja snorkkeli, mikäli vedenalainen maailma kiinnostaa.

Rannan yläpuolella on huimilla näköaloilla varustettu pieni taverna, josta saa kylmiä juomia ja pientä syömistä, kuten gyroksia tai souvlakia. Korakonissilla voit siis viettää halutessasi vaikka kokonaisen rantapäivän. Ja jos viihdyt iltaan saakka, niin näet Zakynthoksen auringonlaskun taatusti parhailta paikoilta. 

korakonissi

korakonissi vene ja kallio
Korakonissin kallioirannalta pääsee uimaan.

Extravinkki: koe ilta Zakynthos Townissa

Jos kaipaat muita kuin mereen liittyviä vinkkejä Zakynthokselle, niin on minulla yksi: käy nauttimassa illasta Zakynthos Townissa ainakin kerran, mikäli et majoitu siellä. Keskustan kävelykadun alue on viihtyisä ja tavernoissa ja kahviloissa riittää valinnanvaraa. Zakynthos Townissa on paikallinen tunnelma. 

Oliko postauksessa hyödyllisiä vinkkejä Zakynthokselle? Mitä näistä paikoista sinä et ainakaan jättäsi väliin?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:

Voit jakaa postauksen tästä:

30 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.