auringonlasku korfu

Info

Kenelle blogi on suunnattu ja millaisia matkailijoita me olemme?

Moikka, olen Kati, hieman päälle nelikymppinen täydellisen Kreikan saaren metsästäjä! Kanssametsästäjänä reissuilla on puolisoni.

Blogista on hyötyä etenkin aikuisille Kreikan matkailijoille. Teille, joiden bilevuodet ovat jo pääosin takana päin ja jotka kellon käydessä puolta yötä suunnittelevat siirtymistä unten maille eikä kylän kuumimpaan discoon. Sellaisia me nimittäin olemme!

Blogin lukijana sinä pääset matkustamaan kanssamme Kreikan saarille nojatuolista käsin, löytämään inspiraatiota omiin Kreikan matkoihin, tutustumaan eri saariin ja oppimaan Kreikan matkailun ja saarihyppelyn saloja!

  • Matkustamme omatoimisesti, saarihypellen ja road trippaillen, ja vaihdamme majapaikkaa ja kohdetta usemamman kerran matkan aikana.
  • Emme kaipaa matkojemme puitteilta luksusta, eikä meillä olisi jatkuvaan luksukseen varaakaan. Olemme kuitenkin sen verran mukavuudenhaluaisia, että yhteismajoitukset tai yön viettäminen junan penkillä ei kuulu matkustustyyliimme.
  • Majoituimme mieluiten keskihintaisesti, ja luksuksen sijaan majapaikka saa mielellään olla mukavasti sisustettu ripauksella omaleimaisuutta. Pisara ylellisyyttä silloin tällöin ei kuitenkaan kaada matkabudjettia, joten toisinaan reissuillamme on sitäkin – maltillisesti annosteltuna.
  • Hyvä ruoka ja juoma ovat meille tärkeitä asioita niin reissun päällä kuin kotonakin, joten nämä aiheet näkyvät myös blogissa.
  • Haluamme nähdä ja kokea asioita reissuillamme ja tykäämme erityisesti vuokrata auton aina kun se tuntuu järkevältä, jotta näemme ympäristöä monipuolisesti.

Tuon tyyliseen matkustamiseen voit siis odottaa löytäväsi blogista vinkkejä!

Aloita blogiin tutustuminen täältä: 

Postauksista

  • Postaukset sisältävät tarpeellista tietoa Kreikan-matkojen tai saarihyppelyiden totetuttamiseen, ja tarinoitan sekä kokemuksiamme reissuiltamme Kreikasta.
  • Välillä hoidetaan matkakuumetta esimerkiksi kreikkalaisen ruuan parissa, ja jaan teille toimiviksi todettuja reseptejä. 😋
  • Postaukset liittyvät suurimmaksi osaksi nimenomaan Kreikkaan, mutta toisinaan on tarpeen kirjoittaa esimerkiksi matkakosmetiikasta tai vaikka ihan parhaista reissusandaaleista – aiheista, jotka eivät liity ainoastaan Kreikkaan. Aina ne kuitenkin liittyvät myös Kreikkaan.

Minä olen blogin kirjoittaja, ja blogin kuvat taas ovat enimmäkseen puolisoni ottamia. Olemme hyvä tiimi. 😊 Kaikki näillä sivuilla olevat tekstit ja kuvat ovat omiamme, ellei toisin mainita. Huomioithan tekijänoikeudet.

Voit tilata uusimmat postaukset sähköpostiisi, niin et jää paitsi uudesta sisällöstä! Tietokoneella lukiessasi löydät tilauskohdan sivupalkista ja mobiililla taas sivun alalaidasta – prosessi on muutaman askeleen takana, mutta jatka vain sinnikkäästi loppuun!

Kannattaa ottaa seurantaan myös blogin Instagramtili kreikan_saaren_metsastys

Voit lähettää minulle kysymyksiä Kreikan matkailuun liittyen, jos jokin askarruttaa. Postausehdotukset tai -toiveet ovat myös aina tervetulleita.

Olet sydämellisesti tervetullut mukaamme täydellisen Kreikan saaren metsästykseen! ❤️

Yhteydenotot

Jos sinulla on sopiva yhteistyöidea ja koet, että voisimme olla hyvä match yhteistyökumppaneina, niin ota ihmeessä yhteyttä! (Mediakortti-sivu täällä)

Hieman minusta

Lomamme alkavat usein samalla tavalla: ”Onko ihanan väristä vettä?” puolisoni kysyy, kun näemme meren ensimmäistä kertaa Kreikan matkallamme. Olen paljastanut ajatukseni hänelle tutulla, aina tuossa tilanteessa toistuvalla huokaisulla, mutta en ennättänyt sanoa sitä vielä ääneen.

Olen onnellisimmillani ihanan värisen veden ja kreikkalaisen ruuan äärellä! Mielestäni maisemasta tekee täydellisen se, että samalla silmäyksellä voi nähdä pinjamäntyjä, ihanan väristä vettä ja bougainvilleoita. Ja tietenkin puolisoni, kreikkalaisia ruokia notkuvan pöydän yli. ❤️

En päässyt matkustelemaan ulkomaille lapsena, mutta haaveilin silloin kiihkeästi matkoista paikkohin, joissa on upeita hiekkarantoja ja palmuja. Ajattelin, että sellaiseen maisemaan minä kuulun, sen täytyy olla sielunmaisemani! 

Aikuisena sitten vihdoin pääsin niiden matkaesitteistä tuttujen hiekkarantojen ja palmujen äärelle. Tajusin kuitenkin, että en oikeastaan pidä hiekkarannoilla olemisesta ja palmutkin ovat lopulta vain puita.

Matkustamisesta sen sijaan nautin valtavasti ja rakastin nähdä ihanan väristä vettä. Huomasin, että minun on helpompi hengittää, kun tiedän uuden matkan siintävän horisontissa. 

Kun hienohiekkaiset paratiisirannat eivät sitten tuntuneetkaan sielunmaisemaltani, mietin, että onko sellaista olemassakaan. Ehkä se on vain naiivi ajatus, satumaa omassa mielikuvituksessa. Ehkä sielunmaisema ei ole mikään konkreettinen paikka.

Sitten päädyin Kreikkaan. Ja Kreikassa oli jotain erityistä. Tuntui, että kaikki aistini hyväksyivät sen: pidin siitä miltä siellä näytti, maistui, tuoksui ja tuntui…

Halusin edelleen nähdä muutakin maailmaa kuin Kreikan, mutta olin myös löytänyt paikan, jonne tiesin haluavani palata!

Jokusen kerran Kreikkaan palauttuani huomasin, että eri paikoilla ja eri saarilla oli kiehtovat omat identiteettinsä. Niissä oli samalla jotain samaa ja tuttua eli kreikkalaista, mutta myös erilaista eli saarelaista. Toisille saarille tunsin ikään kuin sopivani paremmin kuin toisille. Tuumin, että kenties sielunmaisemani ei olekaan vain Kreikka, vaan joku tietty paikka siellä… 

Näin alkoi täydellisen Kreikan saaren metsästys, joka vie minut ja puolisoni lomillamme matkoille Kreikan eri saarille.

Lue myös: Lefkas – ja näin minusta tuli täydellisen Kreikan saaren metsästäjä

yhteiskuva skopeloksella

Pääsemme metsästämään täydellistä Kreikan saarta normaalien vuosilomien puitteissa, sillä teemme töitä, jotka vaativat olemaan fyysisesti läsnä työpaikalla.

Toivottavasti tulevaisuudessa olisi mahdollista viettää kerralla hieman pidempi aika saarimetsästyksellä. Eikä sekään kuulostaisi hullummalta, että tekisimme paikkariippumatonta työtä, ja blogi päivittyisi jutuilla jokapäiväisestä elämästä siellä täydellisellä saarella…

Tai kenties kerrommekin jonain päivänä oman pienen majoitustoiminnan pyörittämisestä Kreikassa! 

Sanotaan, että matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Perille olisi tietysti mukava päästä, mutta täytyy myöntää, että tässä tapauksessa matkan teko ei ole kyllä lainkaan hassumpaa! 😍

Terveisin

Kati – Täydellisen Kreikan saaren metsästäjä 

kati (at) taydellisenkreikansaarenmetsastys.fi