Symin satama
Saarihyppely

Millaista ja kenelle saarihyppely on (ja miksi se on upea tapa matkustaa)?

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkin. Mainoslinkki merkitty *-merkillä.

Olet varmana kuullut sanan saarihyppely, ja ehkäpä olet harkinnut sitä itsekin! Saatat kuitenkin miettiä, miksi lomansa kannattaisi viettää juuri saarihypellen?

Eikö se ole hankalaa tai vaivalloista? Tai ehkä mietit, kenelle se sopii, ja sopisiko se juuri minulle? Onko se vain nuorille reppureissaaja-tyypeille, jotka ovat valmiita majoittumaan heikkotasoisissa majoituksissa vailla mitään mukavuuksia? Pääseekö saarihyppelyllä nauttimaan myös luksuksesta?

Tästä postauksesta saat vastaukset noihin kysymyksiin ja myös siihen, miksi saarihyppely on meidän mielestämme upea tapa matkustaa!

Onko saarihyppely hankalaa ja vaivalloista?

Jos vertaa matkaan (olipa se sitten omatoiminen tai pakettimatka), jossa lennetään kohteeseen ja ollaan koko loma samassa kohteessa ja hotellissa, niin kyllä, se on siihen verrattuna hieman hankalampaa. Sekä järjestelyjen, että matkalla olon osalta. 

Vaikka saarihyppelyn organisointi viekin tavallisen matkan varaamista enemmän aikaa, niin kaikki ON kuitenkin etukäteen järjesteltävissä. Matkan aikana vain etenet tekemäsi suunnitelman mukaisesti ja nautit matkasta!

Saarihyppelyllä siirtymisiä saarelta toiselle voi verrata tavallisten matkojen päiväretkiin. Saarihyppelyllä vain teet sen “päiväretken” matkatavarat mukanasi. Eikä sinun tarvitse tehdä päivän päätteeksi tylsää paluumatkaa samaa reittiä takaisin päiväretkeltä palataksesi! 

Lauttamatkat saarelta toiselle ovat jo itsessään kokemuksia, joilla pääset nauttimaan upeista merimaisemista. Hyvällä tuurilla pääset ihastelemaan lauttaa seuraavien delfiinien hyppelyä. 😍 Monet tekevät maksullisia laivaretkiä tavallisilla matkoillaankin!

Saarihyppely vaatii siis hieman vaivannäköä ja aikatauluihin sitoutumista loman aikana, mutta palkitsee autenttisilla kokemuksilla, jollaisia retkijärjestäjätkin imitoivat!

Auringonlasku Karpathoksella
Kalymnokselta voi hypellä helposti edessä siintävälle, sympaattiselle Telendoksen pikkusaarelle. Venematka kestää vain 10 minuuttia.

Kenelle saarihyppely sopii?

Mikäli haluat kokea monta lomaa yhden loman aikana, saarihyppely on sinulle! Siltä se nimittäin tuntuu, kun siirtyy uudelle saarelle: kuin loma alkaisi uudestaan. 

Myös silloin, jos kaipaat lomaltasi hieman seikkailun tuntua, on saarihyppely oikea valinta. Hyppely ei ole vaikeaa, mutta uudelle saarelle siirtymisessä on sopivasti seikkailufiilistä.

Ajattelepa tätä: olet menossa lomalle uuteen paikkaan, ja joskus voi käydä niin, että valitsemasi lomakohde ei olekaan aivan mieleesi. Näin voi tietenkin käydä saarihyppelylläkin, mutta koska hyppelyllä et vietä koko lomaasi yhdessä paikassa, koet reissun aikana taatusti myös mieleisiäsi, upeita paikkoja! 

Saarihyppely sopii kenelle tahansa, joka osaa sen suunnitella, varata tarvittavat lennot, majoitukset ja lauttamatkat, ja jolla on kohtalainen englannin kielen taito. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja suunnitelmat tehnyt selviää kyllä hyppelyn toteutuksesta reissun päällä.

Saarihyppelijä voi siis hyvin olla nuori, vanha tai vaikka lasten kanssa matkustava, sillä saarihyppely ei tarkoita vain jatkuvaa siirtymistä ilman hetken hengähdystaukoa.

Hyppelystä voi suunnitella itselleen kevyemmän valitsemalla reitilleen maltillisen määrän saaria ja toisiaan melko lähellä sijaitsevat saaret, jotta siirtymät eivät olisi turhan raskaita.

Aluksi voit hypellä vaikka vain kahdella saarella, tai ihan vaan yhden saaren sisällä, ja kokemuksen karttuessa sitten tehdä haastavampia reitityksiä. Määrä ei korvaa laatua, ja hyppelyn ilon ja kokemuksen saa taatusti, vaikka tekisi lomallaan vain yhden hypyn!

Lue lisää täältä: Saarihyppely HELPOITEN ja 5 askelta sen toteuttamiseen: saarella hyppely

…ja kenelle se ei sovi?

En suosittelisi saarihyppelyä täysin englannin (tai kreikan!) kielen taidottomalle. Omatoimisesti hypellessä matkaan sisältyy kuitenkin useampi vaihe, ja toisinaan esimerkiksi aikataulujen varmistamisessa kielitaito saattaa olla tarpeen.

Jos englannin kieli ei kuulunut koulussa vahvuuksiisi, niin älä huoli. Kohtalaisella kielitaidolla pärjää kyllä!

Saarihyppely ei vaadi erityisesti hyvää kuntoa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että reissuun sisältyy omasta reitityksestä riippuen ne muutamat lauttamatkat ja lautalle ja sieltä pois siirtymiset, ja omat matkatavarat täytyy pystyä kantamaan lautalle ja sieltä ulos.

Mikäli vietät lomasi mieluiten akselilla oma hotellihuone – hotellin uima-allasalue, en usko, että saarihyppely on sinun juttusi. En myöskään usko, että saarihyppelystä nauttii, mikäli all inclusive -tyyppinen lomailu on yleensä tuntunut itselle mieluisimmalta.

Onko saarihyppely vain vaatimattomia majoituksia? Entä jos haluan lomaltani myös hieman luksusta?

Saarihyppelyllä on mahdollista kokea myös luksusta, ja tämä on oikeastaan vain omasta budjetista kiinni!

Saarihyppely ei siis tarkoita budjettimatkailua, vaan matkan sekä majoitusten hinta ja siten myös esimerkiksi majoituksen taso on riippuvainen omista valinnoista. 

Kaikkein pienimmillä ja syrjäisemmillä saarilla majoitusten suhteen ei välttämättä ole niin suurta valinnanvaraa, ja varsinaista luksusta ei ehkä ole tarjolla. Mutta yleisesti ottaen saarilta löytyy majoitusvaihtoehtoja eri paksuisille lompakoille ja erilaisia mukavuuksia kaipaaville.

Kreikassa on jo pitkään ollut paljon yksityisiä majoituksen tarjoajia, ja vielä jonkun aikaa sitten saarihyppelymajoitusten varaus hoitui yleisesti niin, että lautan saapuessa satamaan olivat yksityismajoituksen tarjoajat vastassa houkuttelemassa hyppelijöitä oman domatiansa, vuokrahuoneensa, asiakkaaksi. 

Nykyään yksityisen majoituksen tarjoajatkin ovat jo pitkälti netissä ja löydettävissä suurimmista palveluista, kuten Airbnb ja *Booking.com, sieltä suurempien hotellien rinnalta. Tämä tekee hyppelystä tietysti entistä helpompaa, ja itselle sopivimpia majoituksia pääsee vertailemaan, tutkimaan ja varaamaan kätevästi ennakkoon. 

Saarihyppelyn parhaita puolia on myös se, että voit kokea ja kokeilla erilaisia ja eritasoisia majoituksia matkasi aikana. Voit vaikka päättää ottaa jossain kohteessa pariksi yöksi hieman ylellisemmän majoituksen ja nautiskella luksuksesta.

Jos muut majoitukset pysyvät budjettisi rajoissa, ei hetkellinen “luksusmatkailu” tee turhan suurta lovea matkakassaan!

Majoitus Skopeloksella
Majoituksemme Skopeloksella
Skópeloksella majoituimme varsin mukavasti saaren pääkaupungissa (nimeltään myös Skópelos 😀 ) noin 50 eurolla / yö.

Miksi me hyppelemme?

Saarihyppely on kuin tehty meidän matkailutyylille: meille paras reissu on sellainen, jossa siirrytään paikasta toiseen muutaman päivän välein. Rakastamme uuteen paikkaan siirtymistä, sen tunnelman haistelua ja ilmapiirin imemistä keuhkoihimme. Kulkemista kylänraitin halki ja etsien missä on juuri tämän kyläsen paras taverna illallisen nauttimiseen. 

Pienet saaret ja pienet kylät kokee nopeasti, ja matkaa jatkaessamme tiedämme nähneemme paikasta riittävästi… Saatat miettiä, että eikö kokemus jää silloin kovin pintapuoliseksi? Tietenkin, mutta siinä onkin meidän matkojemme juju: etsimme paikkaa, jonne haluamme palata! Paikkaa, joka pintaraapaisun jälkeen jättää tunteen, että se ei riitä. 

Kreikassa ollessa eri saarille siirtyessä ollaan kiehtovasti samassa mutta kuitenkin eri paikassa. Saarien ja saarelaisten identiteetti on samalla keskenään samanlainen eli kreikkalainen, mutta sitten taas erilainen eli saarelainen.

Esimerkiksi kalymnokselaiset ovat kuulema oikein mukavaa väkeä, mutta heidän juttujaan ei kannata uskoa, he vähän narraavat aina (tämä tietenkin kuultu ei-kalymnoslaiselta). 😉

Kreetalaisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus, filoxenia, on ihan omaa luokkaansa jopa kreikkalaisella mittapuulla. Ikarian saarella on omaksuttu elämänasenne, jonka vuoksi saarella eletään erityisen pitkäikäisiksi. Ikariaa kutsutaan saareksi, jolla ihmiset unohtavat kuolla.

Saarihypellessä pääset myös niihin paikkoihin, joihin valmismatkoja ei järjestetä!

Saarihyppely avaa ovet tuntemattomampiin helmiin, joihin ei muuten pääsisi tutustumaan.

Olisiko saarihyppely sinulle mieluisa ja sopiva tapa matkustaa? 

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Jäikö joku seikka saarihyppelyn suhteen mietityttämään? Minulta saa aina kysyä blogin kommenteissa, laittamalla viestiä blogin sähköpostiin kati (at) taydellisenkreikasaarenmetsastys.fi tai Instassa yksityisviestillä – vastaan mielelläni. 🙂

Lue myös:
Tekemiämme saarihyppelyitä:

 

Voit jakaa postauksen tästä:

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.