kreeta ranta
Saaret

Kreeta-vinkkejä ensikertalaisille ja saarella jo käyneillekin

Voit jakaa postauksen tästä:

Kreeta-vinkkejä on aina mukava jakaa, sillä Kreeta on supersuosittu kohde, ja tiedän vinkkien kiinnostavan ja tulevan tarpeeseen. Useamman Kreetan-matkan saldona vinkkejä onkin ennättänyt kertyä jaettavaksi. Kreeta on yksi lemppareistani käymieni yli 20 Kreikan saaren joukosta, ja vaikka takana onkin jo monta matka sinne, niin tiedän että niitä on vielä edessäkin.

Nähtävää, tehtävää ja koettavaa Kreetalla Kreikan suurimpana saarena nimittäin riittää vaikka kuinka monen reissun tarpeisiin.

Olen kirjoittanut Kreetasta jo aika monta juttua ja kertonut niissä nähtävyyksistä, käyntikohteista, kivoista kylistä, rannoista ja hyvistä majoituksista omatoimimatkailijalle. Postauksissani on Kreeta-vinkkejä niin ensimmäistä kertaa saarelle matkustavalle kuin siellä jo aiemmin käyneillekin, ja myös monia sellaisia juttuja, jotka eivät tule vastaan jokaisessa Kreeta-vinkkejä sisältävässä oppaassa.

Kokoan kaikki Kreetaan liittyvät postaukseni nyt tähän saman “katon” alle, jotta löydät ne helposti, kun kaipaat Kreeta-vinkkejä!

Lyhyesti Kreetasta

  • Kreeta on suuri saari  – itse asiassa se on Kreikan suurin saari. 
  • Suuri saari on arvatenkin monipuolinen, ja sieltä löytyy kaikenlaista ja lähes jokaisen makuun. Juju onkin siinä, että löytää Kreetalta sen omaan makuun olevan kohteen. Pienempi tai suurempi paikka, merenrannassa vai vuoristossa, lomakylä vai perinteinen kylä…
  • Jos perinteinen rantaloma, jossa aikaa vietetään enimmäksee rannalla tai uima-altaalla ei ole sinun juttusi, niin eipä hätää, Kreetalla on todellakin muutakin. Lomansa voi viettää vaikkapa vuorilla ja kuuluisilla rotkoilla vaeltaen. Kreetalta löytyy sopivia kohteita myös silloin, jos osa reissuseurueesta kaipaa rantaa ja osa kaupunkimaisempaa lomailuympäristöä.
  • Ruoka Kreetalla on erinomaista, ehkä jopa vieläkin parempaa kuin muualla Kreikassa – ja Kreikan saarien edullisimpia.
  • Kreeta on hyvä paikka herkutella paikallisilla tuotteilla. Siellä tuotetaan hyviä viinejä, joten tee retki viinitilalle viininmaisteluun, mikäli mahdollista. Esimerkiksi Hanian lähellä oleva Manousakis Winery on erinomainen. Myös muut paikallisia tuotteita tekevät paikat maisteluineen ovat kivoja käyntikohteita, kuten olutpanimot, oliiviöljytehtaat jne… Katso mitä herkullisia vierailukohteita lomapaikkasi lähettyviltä löytyyy!

Bloggaaja bougainvillean alla

Linkit Kreeta-postauksiini

Yleistä Kreetasta:
Hyväksi todettuja majoituksia Kreetalla monelle eri budjetille:
Rauhallisia, perinteisiä pikkukyliä Kreetalla:
Agios Nikolaoksessa tai sen lähistöllä lomailevalle:
Länsi-Kreetalla lomailevalle:

Oletko sinä jo käynyt Kreetalla? Ja jos olet, niin aiotko mennä uudelleen?

Tule seuraamaan blogia myös Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:

 

Voit jakaa postauksen tästä:

24 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.