ithakalla ilta-auringossa
Yleistä Kreikassa matkustamisesta

Kerron sinulle unelmani -blogihaaste

Voit jakaa postauksen tästä:

Travellover kirjoitti ihanan Kerron sinulle unelmani -postauksen, ja haastoi mukaan jakamaan omia unelmiaan. 

Koska unelmat kuulema toteutuvat paremmin jos niistä kertoo ääneen, niin tietenkin osallistun haasteeseen! Minulla on monia unelmia, mutta kerron tässä siitä, joka liittyy blogini aiheeseen ja nimeen. Blogini nimittäin sai nimensäkin osaltaan juuri tämän unelmani perusteella!

Unelmani on oman majoituspaikan pitäminen Kreikan saarella

Onko sitten hauska sattuma vai tylsää, mutta minulla on sama unelma kuin haasteen aloittaneella Annikalla: oman majoituspaikan pitäminen. Minulla sen paikka tosin olisi jossain Kreikan saaristossa.

Täydellisen Kreikan saaren metsästykseni liittyy toisaalta unelmaani löytää täydellinen saari oman majoituspaikan pitämiseen. Ensisijaisesti se tarkoittaa, että yritän löytää saaren, joka tuntuu minulle täydelliseltä ja jossa minulla on tunne, että olen tullut “kotiin”. Nämähän eivät välttämättä ole sama paikka, vaikka ideaalitilanteessa tietysti olisivatkin.

Voikohan sellaista oikeasti edes tuntea sydämessään? Että kun tulee johonkin paikkaan, niin välittömästi vain tietää, että tänne minä haluan perustaa pienen majataloni.

Se on joka tapauksessa osa unelmaani, että jossain paikassa vain tulee niin vahva tunne, etten voi ohittaa sitä. Siellä ihanalla saarella vastaan tulee luonnollisesti ihana rakennus, jonka kohdalla tulee se sama ohittamaton tunne, että tämä se on!

Lisäksi jostain tietenkin tupsahtaa – juuri sillä siunatulla hetkellä, juuri sopivan kokoinen summa – rahaa, jolle ei kerta kaikkiaan ole mitään muuta tärkeää käyttöä kuin laittaa se Kreikan saaristossa sijaitsevat talon ostoon ja kunnostukseen. 

Tiedättehän, sillä tavoin kuten elokuvissa: henkilö näkisi täydellisen paikan (sopivaa taustamusiikkia ja ajatuskupla, jossa näkee paikan jo kunnostettuna). Paikalle sattuu juuri silloin talon välittäjä, joka kertoo hinnan olevan uskomattoman edullinen, vain 10000 Unelmarahaa, ja että talon kunnostukseen menisi toiset 10000 Unelmarahaa. 

Henkilöllä ei kuitenkaan ole 20000 Unelmarahaa, joten hän poistuu paikalta hartiat lysähtäneinä, haikean musiikin soidessa taustalla. 

Henkilö suuntaa rantakahvilaan, istuu baaritiskille ja tilaa suruunsa tuplaviskin ilman jäitä (vaikka ei edes pidä viskistä, mutta näissä tilanteissa kuuluu kumota viskiä). Hän löytää taskustaan aiemmin ostamansa arvan ja raaputtelee sitä siinä hajamielisesti viskiä siemaillessaan ja talosta unelmoidessaan… 

“Hei kamu, miksi noin haikea naama, sinähän olet juuri voittanut tuolla arvalla 25000 Unelmarahaa!”, sanoo baarimikko. Tadaa, juuri riittävästi talon ostamiseen, kunnostamiseen ja sisutamiseen.

ränsistynyt talo
Kuinkahan monta Unelmarahaa tämä maksaisi..?

Millainen pitämäni majoituspaikka olisi?

Unelmieni majapaikka ei ole kauhean suuri, muutamia huoneita. Rakennuksen edessä kasvaa bougainvillea, ja olisi kiva jos sisäänkäyntiä reunustaisi pylväskatos. 

Huoneet on sisustettu mukavasti ja kodikkaasti, mutta ei ylellisesti. Ja ehdottoman käytännöllisesti, niin että tila on hyödynnetty järkevästi tavaroiden säilyttämisen ja huoneessa majoittumisen kannalta. En ymmärrä epäkäytännöllisiä ratkaisuja hotellihuoneissa, kun samalla rahalla voisi saada toimivatkin… 

Jokainen huone olisi erilainen ja uniikki, ehkä jonkun teeman mukainen.

Majoituspaikassamme olisi puutarha ja pieni puutarhabaari, jossa tarjoiltaisiin myös syötävää. Näen jo puolisoni siellä, touhuamassa grillin takana. 

Baarissa ei olisi kiinteää ruokalistaa, vaan tarjolla olisi aina jotain hyviä juttuja, joita olemme valmistaneet fiiliksen ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Vieraidemme ei tarvitse välttämättä lähteä hotellilta saadakseen mahat täyteen tai pientä välipalaa, juomista puhumattakaan.

Jossain vaiheessa baarimme herkkujen maine kiirisi niin, että puutarhaamme tultaisiin syömään ja juomaan hotellimme ulkopuoleltakin.

Aamiainen ei ehkä kuuluisi huonehintaan, mutta puutarhabaaristamme saisi joka tapauksessa myös laadukkaita aamiaisherkkuja tilauksesta. 

Puutarhassa kasvaisi myös hyötykasveja, munakoisoja nyt ainakin ja yrttejä. Bougainvilleat olisivat itsestäänselvyys, ja puutarhassa istuvia varjostaa auringolta tietenkin viiniköynnöksistä muodostuva katos.

Tämän tarkempia suunnitelmia minulla ei ole. 😅

ios ränsistynyt talo
Tämän rakennuksen kohdalla mielikuvitus alkoi jo vähän laukata!

Unelmani olisi olla hotellihuoneiden koeasuja!

On minulla kyllä toinenkin unelma, mikä liittyy hotelleihin. Haluaisin nimittäin olla hotelleiden koeasuja! 

Kuten aiemmin sanoin, minua ärsyttää epäkäytännölliset (tai kokonaan puuttuvat) ratkaisut hotellihuoneissa – varsinkin sellaiset, jotka olisivat hoidettavissa pikkurahalla, mutta lisäisivät asumismukavuutta massiivisesti. Esimerkkinä vaikkapa puuttuvat pyyhekoukut kylpyhuoneessa: eivät maksaisi paljoa, mutta lisäisi asumismukavuutta ja huoneen toimivuutta huomattavasti. 

Voisin mennä koeasumaan hotellihuoneita ja osoittaa majoittajille puuttuvat pyyhekoukut, naulakot ja hyllyt nesessäärien säilyttämiseen jne… 

Parasta olisi, jos palkkaisivat minut vasta yhden huoneen koesisustettuaan – silloin voisin osoittaa myös sellaiset asiat, kuten ettei pienissä neliöissä kannata olla ovellista vaatekaappia, kun se ei mahdu kunnolla aukeamaan, vaan parempi on verholla rajattu vaatesäilytystila (se on kyllä parempi muutenkin).

Että huomio vaan: saa ottaa yhteyttä, jos kaipaat hotellihuoneet kuntoon pikkurahalla -palvelua! 🙋

Oman hotellin kohdalla ainakin minä toimisin näin: menisi itse ja pyytäisin lisäkseni jokusen muunkin koeasukkaan huoneisiin pariksi yöksi kaikkine matkatavaroineen. Ilmeisen monikaan majoituksenpitäjä ei tee tuota, sillä muuten ne ärsyttävät, puuttuvat pikkuasiat olisi varmasti tulleet huomatuksi ja korjatuksi. 

(Ja miksi asiakkaat eivät anna tuollaisista palautetta? Palautteena arvostelussa ne kuulostavat pikkumaisilta, jos yleisesti ottaen kaikki on kuitenkin hyvin. Monesti ne kuitenkin saattavat olla se kriittinen ero antaako arvioksi täydet pisteet vai vähän vaille.)

Unelmasta tavoitteeksi

Kuinka tosissani olen unelmani kanssa? Uskonko siihen, että se toteutuu? 

Pelkkä unelmointi taitaa harvoin riittää sen toteutumiseen. Täytyy ottaa itse askeleita sitä kohti – ostaa edes se arpa. Unelmasta tulee tavoite, kun sen eteen alkaa työskennellä.

Kaikkien unelmien ei ole tarkoituskaan jalostua tavoitteiksi. Joskus unelmat ovat vain hauskaa ajatusleikkiä, joiden tehtävä on ainoastaan ilahduttaa elokuvan katsomisen tavoin. Toisinaan unelmien joukosta löytyy ne asiat, joita todella haluaa tavoitella. 

Kerro omasta unelmastasi kommenttikentässä – jos ne kerta toteutuvat paremmin, kun niistä kertoo. 😉 Jos sinulla on blogi, niin osallistu haasteeseen ja kirjoita blogipostaus unelmistasi!

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:

Voit jakaa postauksen tästä:

23 kommenttia

 • Merja

  Reissuja olen tehnyt siis paljon ( yli 60) kuten kuva näyttää. Punaisella merkityt vielä puuttuvat.
  Olen samaa mieltä huoneiden puutteista, jotka ovat niin pieniä kuin juuri esim. koukut seinillä. Vaatehenkareita olen usein ottanut ilmaiseksi mukaan matkalaulun pohjalle esim. City Marketin ovelta tms.
  Nykyään pienellä eläkkeellä ei ole varaa kuin omatoimimatkoihin sesongin ulkopuolella. Tosin niin olen tehnyt jo tsunamista alkaen.
  https://photos.app.goo.gl/CCNG3aGn4LzrzphS6

 • Travelloverin Annika

  Aivan mahtavaa, että osallistuit! Ja miten voikin olla, että unelmoimme samanlaisesta asiasta! Kerro heti, kun olet avaamassa omaa paikkaasi. Tahdon olla ensimmäisten joukossa sitä testaamassa. Milloin ihmisellä on intohimo johonkin, kuten sinulla Kreikkaan, paikka on epäilemättä ihana. <3

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Kyllä sen sydämmessään tietää, kun osuu kohdalle <3 En halua kuulostaa taikauskoiselta, mutta oon kyllä usemman kerran kuullut sydämeltä kun joku juttu on kunnolla kolahtanut 🙂 Omasta majapaikasta oon itsekin joskus haaveillut, mutta hassua että oon koko haaveen jo unohtanut! Kuulostaa joka tapauksessa todella hyvältä ja toivon, että löydät sen oman saaren, missä se tunne syntyy ja löytyy sopiva paikka!

  • Kati

   Hei tervetuloa vaan unelmoimaan yhdessä ja verestämään majapaikkahaaveita – ja vaikka kirjoittamaan blogiin siitä. 😉

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Oho, mahtaako majoituspaikan pitäminen olla monellakin unelma? Omalla kohdalla kun tuo ei oikein kauempana voisi olla. Onko muuten ulkomaalaisen helppoa perustaa majoituspaikkaa Kreikkaan? Oletettavasti EU pitää huolen, että ainakin toisen jäsenmaan kansalainen voisi niin tehdä… Yövyttiin joskus Indonesiassa majapaikassa, jossa sen todellinen pyörittäjä ei paikkaa omistanut, koska ulkomaalaisella ei siihen ollut oikeutta. Kivalta tuo sinun majapaikkasi joka tapauksessa kuulostaa! 🙂

  • Kati

   Haha, ehkä meillä on pian suomalaisten ulkomailla majoituspaikkaa pyörittävien matkabloggaajien yhteisö. 😀 Sitten ne, jotka eivät unelmoi oman majoituksen pitämisestä, voivat kätevästi ottaa matkojensa teemaksi kiertää maailmaa niiden toteuteutuneiden unelmien majapaikkojen perässä.

   Tämä unelma ei ole vielä sillä asteella, että konkreettisesti olisin ottanut selvää esim. byrokratiasta. Ja unelmissahan nekin asiat selviävät tietysti parhain päin. 🙂

   Innolla odotan, ilmestyykö unelmapostaus teidän blogiin… Tulisi vähän vaihtelua unelmiin! 😉

 • finintirol

  Mukavia unelmia ja eeppinen kuvaelma unelman muuttumisesta todelliseksi 🙂

  Mulla on ollut myös majapaikka unelmana, tuollainen pieni. En ole unelmoinut sen pyörittämisestä, mutta asumisesta siinä. Itselle se olisi kuin täysihoitoja ja vaimoni saisi puhua sydämensä kyllyydestä vieraiden kanssa silloin kun olisimme paikalla. Meillä olisi myös riittävästi oikeaksi valtuutaksi vaihdettua Unelmarahaa. Vaihdettu viskilasin kanssa tai ilman. Sen verran valuuttaa, jotta majoituspaikan ei tarvitsisi tuottaa välttämättä voittoa, voisimme jopa tuoda sinne perheitä, joilla itsellä ei olisi varaa matkustaa. Pääsisivät irti arjesta siihen kauniiseen paikkaan, jossa majatalo sijaitsee:)

  Itse me olisimme vaimon kanssa vapaita. Voisimme tulla ja mennä koska vain ja minne vain. Töitä ei tarvitsisi tehdä rahan vuoksi vaan oppimisen ja yleisen hyvän. Voisin kirjoittaa, tehdä taidetta, liikkua luonnossa ja auttaa ihmisiä ilman taloudellisia paineita. Matkustelisimme ja asuisimme ainaisessa kesässä, ainakin lähes aina. Pari päivää voisi käydä talvisilla Alpeilla, jossa majatalokin voisi sijaita. Väliin kesäkaudella palaisimme kotiimme majataloon moikkaamaan vieraita ja henkilökuntaa. Aina, kun jotakin tarvitsisi niin valuuttaa vain tiskiin ja homma hoituisi.

  • Kati

   Ihanaa että jaoit oman unelmasi Finintirol! 🤗 Vapaus on varmasti monen unelman teema jossain mittakaavassa.

   Minä kyllä haluan sitten ehdottomasti osua teidän majataloon silloin, kun olette itse siellä paikalla.

 • Tyylimurun Tiina

  Ihania unelmia! Itse pienessä putiikkihotellissa yli 15 vuotta työskennelleenä voin sanoa, että pienen yrityksen pyörityksessä on puolensa ja asiakaskohtaamiset ovat ihan erilaisia kuin isommissa paikoissa. Nykyään itse tykkään käydä asiakkaana nimenomaan pienissä paikoissa. Oma unelmani on tällä hetkellä vähän hakusessa, mutta jonkinlainen unelma taitaa olla kirjoittajana kehittyminen.

  • Kati

   Kiitos unelmasi jakamisesta Tiina! Asiakaskohtaamiset ovat kyllä asiakkaan näkökulmastakin varsin erilaisia pikkuhotelleissa tai yksityimajoituksissa vs. suuret hotellit. Sinulla kun on ammattilaisen näkemystä asiaan, niin voit odottaa saavasi kutsun testiasiakkaiden joukkoon. 😃

 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

  Omien unelmien toteuttamisen aloitan listauksesta ja laskelmista. En yleensä kertonut niistä kenellekään, mutta tapani näyttää toimivalta. Se tavallaan auttaa minua konkretisoimaan unelmat tavoitteiksi.
  Sitten lasken, mitä siihen tarvitaan, ja aloitan toteuttamiset.

  Tähän hotellipitäjä-unelmaasi laittaisin hieman jäitä hattuun. Siihen projektiin tarvitset kumppanin, joka pystyy auttamaan sinua kaikissa talonmieshommissa, joita näissä vanhoissa taloissa riittää. En tiedä, oletko koskaan asunut vanhassa talossa, tai edes asunnossa, mutta päänvaivaa ne yleensä ovat. Asiakkaatkin tykkäävät enemmän moderneista majoituksista (ne ovat ainakin usein hintavampia).

  Hotellihuoneiden koemajoittujaksi sinä olet jo puolivälissä tietä. Siihen ei tarvita kuin blogi ja vähän tuuria. Homma ei ole sekään kovin ruusuinen, mutta hauskaa.

  Ja näin muuten joskus tapahtuu: tulet johonkin paikkaan ja tunnet olevasi kotona. Näin minulle kävi Gozolla. Vaikka en nyt pystynyt jäämään sinne (käytännön asioita), mutta joskus eläkepäivinä haluaisin palata sinne takaisin. Ostan talon ja veneen – ja Gozolle.

  • Kati

   Ehkä unelmani toteutuminen on jo alkanutkin, kerta olen sattunut saamaan rinnalleni miehen, joka on rakennusalan ammattilainen. 🙂 Eikä tässä unelmassa ole muutenkaan pahemmin mitään, mitä se riittävä tukku Unelmarahaa, joka tulee siitä Unelmarahalotosta- tai arvasta, ei ratkaisisi. 🤷

 • Stacy Sofia Siivonen

  Unelma: fillarilla monessa maassa. Nyt on fillarin selässä koettu USA, Tanska, Ruotsi ja Suomi.
  Olen leikitellyt ajatuksella, että keräilee intiimisuhteisiin kumppaneita eri maista, joskin useat ovat olleet minulla eri etnisyyksien sekoituksia: suomalainen, suomalais-saksalainen, amerikanirlantilainen, mauritiuslainen, espanjalais-englantilainen, joka asui USA:ssa. Liian monimutkaista. ”Pidän peleistä, joissa on yksinkertaiset säännöt”, sanoi Kallonen Ikitiessä.
  Luovutetunkin alueen kunnat matkailtuna, mikä haraa paljolti Suomenlahden saariin, minne ei ole maihinnousua. Paitsi että olen käynyt kaikki Suomen nykyiset kunnat, olen käynyt myös useassa luovutetun alueen pitäjässä. Sen lisäksi voisi käydä Karjalan volostit tai ujestit. ”Ujesti” kuulostaa hyvältä, se tarkoittaa kihlakuntaa.

 • Tuija

  Majatalo Samoksella on välähtänyt minunkin haavelistallani, mutta realistisempaa olisi löytää pieni asunto, jonka sisustaisin unelmiani vastaavaksi. Suunnitelmat ovat jo valmiina! Majailisimme siellä itse ja vuokraisimme muille halukkaille, kun se olisi vapaana. Unelmarahaa manifestoin minäkin. Oikeastaan sisustuksen elementít löytyisivät täältä kotoa jo valmiina.

  Sänky katoksineen, hulmuavat verhot, parveke, toimiva keittiö, siisti toiletti, esteettinen, raikas kokonaisuus…

  Unelmoimisiin! Tuija

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.