pyyhkeet ja niskatyynyt
Matkatavarat ja pakkaaminen,  Yleistä Kreikassa matkustamisesta

5 mukavuutta lisäävää asiaa, joita ilman en matkusta

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Vaikka otsikosta voisi niinkin luulla, postauksessa ei kerrota paksusta matkalompakosta (koska sellaista minulla ei ole 😛).  Haluan kuitenkin kertoa muutamasta muusta asiasta, joita ilman en enää tahdo matkustaa.

Nappaa tästä postauksesta itsellesi vinkit, millä sinäkin voit lisätä matkustus- ja lomailumukavuuttasi!

Yritän pakata reissuilleni niin, että karsin matkatavaroista kaiken minulle turhan. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että minulla olisi mukanani mahdollisimman vähän matkatavaroita, mutta haluan pakata jokseenkin järkevästi. Erityisesti hyppelytyylisesti matkustaessa vähempien tavaroiden kanssa on aina helpompaa.

Olen kuitenkin myös mukavuudenhaluinen ihminen ja jotkut tavarat olen todennut sellaisiksi, että ne helpottavat eloa reissun päällä kummasti. Mahdutan ne siis mukaani aina!

1. Vastamelukuulokkeet

En liiku muutenkaan juuri koskaan kodin ulkopuolella ilman vastamelukuulokkeitani, mutta matkalla ne ovat aivan ehdottomat niin monessa tilanteessa! 

Lennolla

Kuulokkeet vähentävät tehokkaasti kaikkea koneessa kuuluvaa taustameteliä, kuten moottoreiden pauhua, ilmastoinnin huminaa ja tietysti myös ihmisääniä.

Vastamelukuulokkeita käytettyäsi todellakin huomaat, kuinka kova taustameteli lentokoneessa normaalisti on, ja kuinka paljon mukavampaa on matkustaa hiljaisemmassa ja rauhallisemmassa ympäristössä kuin metelissä.

Pienessä tilassa tuntemattomien ihmisten ympäröimänä ollessa oma rauha ja hiljaisuus vastaa lähes omaa tilaa!

Käytän kuulokkeita aina koko lentomatkan ajan, vaikka vain esimerkiksi lukisin lehtiä, enkä varsinaisesti kuuntelisi kuulokkeiden kautta mitään. Mutta usein kuuntelen kirjaa, podcastia tai leffaa/sarjaa.

Kuulokkeet mahdollistavat paljon tekemistä, jolla saat lennon menemään joutuisammin ja mukavammin.

Eron vastamelukuulokkeiden ja tavallisten välillä hahmottaa todella hyvin juuri kulkuvälineissä, kuten lentokoneessa tai bussissa. Normaaleista kuulokkeista joutuu kuuntelemaan yllättävän kovalla äänenvoimakkuudella, jotta sanoista saa selvää taustamelun yli.

Korvatulppien sijaan

En ole ikinä osannut käyttää  korvien sisään laitettavia korvatulppia, joten korvien päälle tulevat vastamelukuulokkeeni ovat toimineet minulla korvatulppien korvikkeena. Kuulokeet ovat pelastaneet yöunemme jonkun kerran, kun  majoituksen äänieristys ei ole ollut ihan parasta a-luokkaa!

P.S. Vaimentaa myös kanssanukkujan äänet!

Tekemistä loman ajaksi

Kuulokkeista on iloa loman aikana niin moneen tilanteeseen lentomatkan jälkeenkin: bussimatkalle, lauttamatkalle, kahvilassa, rannalla, uima-altaalla, kävelyllä, nukkumaan mennessä… Voit nauttia rennosta lomatekemisestä lempimusiikkisi tai vaikka podcastin säestämänä missä tahansa. 

Mitä kuulokkeita me käytämme?

Käytämme puolisoni kanssa molemmat Sonyn WH-1000XM-sarjan vastamelukuulokkeita. Päivitämme kuulokkeet uuteen malliin, kun edelliset tulevat tiensä päähän. Tällä hetkellä meillä on  WH-1000XM4-malli. 

kuulokkeet lentokoneessa
Vastamelukuulokkeet ovat paras kaverini lennolla.

2. Ääni- ja e-kirjat (BookBeat)

Oletko joskus pähkäillyt, mitä kirjoja valitsisit mukaan lomalle, ovathan ne sitten hyviä ja onkohan lukemista varmasti tarpeeksi..?

Jos vastasit kyllä, niin ymmärrän sinua todella hyvin! Minulle kirjat ovat kuuluneet aina olennaisena osana lomiini, vaikka arjessa ei olisikaan tuntunut olevan aikaa lukuharrastukselle. Ja lukemista pitää olla lomalle aina riittävän paljon!

Olen pakannut lukuisia kertoja kilotolkulla kirjoja mukaan, sillä suurin huolenaiheeni on ollut, että lomalukeminen saattaa loppua kesken… 🙈 

Nykyisin on onneksi paljon käytännöllisempää ääni- ja e-kirjapalvelujen myötä. Laukun tilan ja kilot voi käyttää muuhun kuin kirjoihin!

Mukavuudenhaluainen minä rakastaa myös kirjojen kuuntelun helppoutta: aina on hyvä lukuasento ja ”lukea” (eli kuunnella) voi myös silmät kiinni. 😉

Kirjoja on tarjolla lähes loputon määrä, aivan kaikkea uutuuksista klassikoihin. Matkalukeminen ei siis todellakaan lopu kesken, etkä joudu ennen reissua valitsemaan tarkoin, mitä ottaisit mukaan. Voit ladata kirjat offline-tilassa käytettäväksi, eli käyttö ei vaadi nettiyhteyttä. 

Bannerista pääset heti testaamaan BookBeatia maksutta, ja saat kuunnella ja lukea kirjoja rajattomasti 30 päivän ajan! (Etu koskee vain uusia BookBeat-käyttäjiä.)

3. Niskatyyny

Oletko huomannut, että matkustusasento lentokoneessa, junassa tai bussissa on usein epämukava niskalle, sellainen ”jäkittävä”? Rentoa asentoa on vaikea löytää. Siihen on onneksi helppo ratkaisu!

Niskatyyny on kannattava panostus lentomukavuuteen ja  kuuluu todellakin kategoriaan “olisinpa tajunnut tämän aiemmin”.

Myönnän, että olen hieman naureskellut matkustajille, joiden käsilaukusta tai selkärepusta roikkuu lyhyehkölle lennolle mennessä valtava niskatyyny. En pitänyt sellaisen möhkäleen raahaamista mukana neljän tunnin pituisille tai jopa lyhemmille lennolle mitenkään järkevänä. 

Kerran puolisoni kuitenkin päätti reissun päällä ollessamme ostaa itselleen niskatyynyn lentoa varten. Minä en tietenkään halunnut ottaa riskiä, että minulla olisi sitten epämukavampaa, joten ostin sellaisen itsellenikin… Ja niin siinä sitten kävi, että minäkin liityin siihen joukkoon, joka raahaa niskatyynymöhkälettä lennoille!

Huomasin, että niskatyynylle on oikeastaan paljon muutakin käyttöä matkoilla:

  • Tyyny on mukava bussi-, lautta- ja junamatkoilla, kuten myös automatkaillessa. 
  • Niskatyyny voi pelastaa myös yöunet, jos majoituksen tyynyt eivät ole ihan mieleisiä. 
  • Tyyny kannattaa ottaa mukaan rannalle/uima-altaalle mennessä, ja on niin paljon mukavampi loikoilla!

Meidän niskatyynyt ovat karvalakkimallia, mutta hankintalistalla on paremmin muotoiltu matkustusmukavuuden maksimoimiseksi. Katso *Cabeau Evolution niskatyyny.

Huom! Hyvä niskatyyny on nimenomaan memoryfoamista tehty, ei missään nimessä puhallettava versio – testattu on! Älä siis hukkaa rahojasi puhallettavaa tyynyyn, vaan hommaa ehdottomasti memoryfoamista tehty.

pyyhkeet ja niskatyynyt
Biwakin matkapyyhkeet ja niskatyynyt lähdössä mukaamme reissuun! Niin ja Yatzy-peli myös, tietenkin. 😀

 4. Matkapyyhe

Omatoimisesti matkaillessa ja erityisesti hypellessä kannattaa huomioida, että majoitukset tarjoavat kyllä käyttöösi pyyhkeet, mutta niitä ei ole tarkoitus eikä kohteliasta käyttää rantapyyhkeinä. Jos siis haluat pulahtaa lomallasi, tarvitset oman pyyhkeen.

Matkapyyhkeet ovat kevyitä, pieneen tilaan meneviä ja nopeasti kuivuvaa (ja usein myös antibakteerista) materiaalia – mutta aivan tavallisen kylpypyyhkeen kokoisia.

Sitä on helppo pitää mukana repussa vaikka koko ajan, ihan vain jos uimahimo iskee extempore.

Hyvä ja kestävä matkapyyhe on järkevä investointi sen sijaan, että ostaisit aina reissun päältä lomakohdetta mainostavan froteepyyhkeen, joka kuivuu hitaasti ja täyttää repun puolilleen. 

Meillä on aina reissuseurana *100 cm x 150 cm kokoiset Biwakin antibakteeriset pyyhkeet. Suuresta koostaan huolimatta ne sujahtavat pieneen tilaan ja kuivuvat todella nopeasti, ja ollaan oltu niihin ihan supertyytyväisiä!

pyyhejoutsenet
Ei rantakäyttöön.

5. Villasukat

Jos joku on sitä mieltä, että villasukat ovat vain talvikauden tuote, hän on väärässä! Piste.

En voisi kuvitellakaan matkustavani minnekään tai minkäänlaiseen ilmastoon ilman villasukkia, sillä lattiat ovat AINA kylmän ja inhottavan tuntuisia. Eikä ole yhtään sama asia laittaa lomalla jalkaan tavallisia sukkia, sillä NE vievät kesäfiiliksen… Loogista, eikö? 

Kerro kommenteissa, mitä ilman sinä et matkusta? Meinaatko ottaa jotain näistä vinkeistä käyttöön?

Postauksessa mainitut tuotteet:
Lue myös:

Voit jakaa postauksen tästä:

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.