lähtö laivalla skiathokselta
Matkatavarat ja pakkaaminen

8 vinkkiä, miten pakkaat saarihyppelylle kevyemmin

Voit jakaa postauksen tästä:

Rakastan matkoilla olemisen lisäksi myös matkan etukäteistöitä; suunnitteluvaihetta ja kaikenlaista matkaan liittyvää selvittelyä. Pakkaaminen sen sijaan on vaihe, jonka mieluusti skippaisin. 

Luulen, että en ole ainoa, jolla on pakkaamiseen viha-rakkaussuhde. Toisaalta matkalaukun kaivaminen naftaliinista ja pakkaaminen tarkoittaa sitä, että hartaasti odotettu matka on jo lähellä, ja se saa aikaan jännityksen sekaista innostusta. 

Samalla se kuitenkin aiheuttaa aukinaisena lattialla ammottavana ja täytettä sisäänsä vaativana myös päänvaivaa ja tuskailua. 

Onhan kaikki välttämätön varmasti mukana? Onko osannut ottaa huomioon, mikä kaikki lomamatkalla edes on välttämätöntä

Usein huomaan, että olen ruvennut pitämään välttämättömyyksinä aivan vääriä asioita! Ei ole esimerkiksi välttämätöntä, että matkalla on mukana jokaiselle päivälle eri asukokonaisuus. 🙈

Miksi saarihyppelylle pakkaaminen sitten on eri asia kuin matkalle pakkaaminen ylipäänsä?

Yksinkertaisesti siksi, että kun saarihyppelyllä liikutaan saarelta toiselle ja majapaikasta toiseen, niin vähempien matkatavaroiden kanssa pääset helpommalla! 

Mikään ei tietenkään estä ottamasta mukaan juuri niin paljon matkatavaroita kuin vain haluat, mutta uskon, että hyppelykokemuksen karttuessa lähes jokainen päätyy siihen, että hieman kevyemmillä, vähemmillä ja kätevästi mukana kuljetettavilla matkatavaroilla on miellyttävämpi reissata ja hypellä! 

Saarihyppely ei kuitenkaan tarkoita reppureissaamista siinä mielessä, että matkalle täytyisi lähteä pelkkä reppu selässä, ainoastaan yhdet vaihtokalsarit matkassaan.

Matkatavarat kulkevat kyllä mukana, kun niiden määrän suhteen pysyy joku tolkku. 😉

portaat majoitukselle Alonissoksella
Matka satamasta majoitukselle ei ole välttämättä pitkä, mutta portaat tuovat siihen oman lisämausteensa.

Miten pakata järkevästi ja kevyemmin?

Jos olisin keksinyt jonkun hyvän kaavan tai listan minkä mukaan pakata saarihyppelyille, niin käyttäisin sitä taatusti. Aina! Hoitaisin pakkaamisen mieluiten niin, että pakkaisin vain listan mukaiset vaatteet ja tavarat, ja se siitä!

Ehkä ongelma tulee jo siinä, että minulla ei ole täydellistä vaatekaappia täynnä täydellisesti lomailuun sopivia ja ainoastaan täydellisesti yhteensopivia vaatteita… 

Koska minulla ei vielä ole täydellisen pakkaamisen kaavaa eikä edes siihen sopivia vaatteita, täytyy minun pähkäillä asiat aina uudestaan pakatessani. Pari asiaa olen kuitenkin oppinut, joten en enää kanna ihan niin paljon turhia tavaroita mukana matkoillani.

1. Karsi matkasta vaatteet, jotka haluat mukaan mutta et oikeasti tarvitse

Eikö kuulostakin itsestäänselvyydeltä? Niinpä, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Matkalle pakkaamisessa nimittäin tunne voittaa helposti järjen. 

Koska matka on lomaa, arjesta poikkeavaa, siirtyvät ajatukset helposti käytännöllisyydestä tunnelmointiin. Siksi se, että matkalle pakkaa mukaan liikaa tavaraa, johtuu melko usein enemmänkin halusta kuin tarpeesta. 

Haluat esimerkiksi jokaiselle illalle eri vaatekerran. Vaatekerta ei todennäköisesti likaannu pelkällä iltakäytöllä pesua vaativaksi, joten voit aivan hyvin käyttää samaa vaatekertaa useammalla illallisella, eli et tarvitse jokaiselle illalle eri vaatteita. Sen sijaan ehkä haluaisit pukeutua eri vaatteeseen joka ilta… 

Mieti siis vielä kertaalleen, tarvitsetko vai haluatko jotain mukaasi. Ja karsi joka tapauksessa iltakäyttöön suunnitelluista vaatteista!

Kukaan ei muutenkaan huomaa, vaikka pukeutuisit joka ilta samaan asuun, saatika sitten saarihyppelyllä, kun vaihdat joka tapauksessa reissun aikana saarelta toiselle! 

reissuhatut (1)
Hyvä hattu on tarpeellinen reissussa!

2. Karsi kaikki vaatteet, joita et ole käyttänyt tähänkään mennessä

Karsi matkasta myös kaikki “nyt voisin kerrankin käyttää tätä” -vaatteet, jotka olet omistanut jo vuosikaudet, mutta et ole tullut käyttäneeksi tähänkään mennessä. Käyttämättömyydelle on syynsä, ja usko pois, et tule käyttämään niitä nytkään! Etkä halua kantaa turhia vaatekappaleita mukana hyppelylläsi.

Yritä sen sijaan myydä vaikka nettikirppiksellä ne vaatekappaleet, jotka ovat jääneet käyttämättömiksi. Kartutat samalla matkakassaasi. 😉

3. Karsi asusteista

Monikäyttöinen huivi on hyvä olla aina matkalla mukana, samoin aurinkolasit, hyvä olkalaukku jne. Et kuitenkaan tarvitse niitä lukuisissa eri väreissä ja tyyleissä!

Olen onneksi onnistunut luopumaan ottamasta useampaa käsilaukkua tai huivia mukaan matkalle (perustelin tarpeella, vaikka todellisuudessa kyse oli ihan tyyliseikoista 🙈). Pitkään nimittäin raahasin niitä aina mukaan, vaikka käyttämättä jäivät. Enkä ole kertaakaan harmitellut, että matkassa ei ole juuri jotain tiettyä huivia tai käsilaukkua! 

Jos huomaat reissun päällä kaipaavasi vaikka tietynlaista huivia, niin voit ostaa sellaisen taatusti ihan järkevään hintaan reissun päältä. On turhaa kantaa laajaa asusterepertuaaria mukana koko reissun ajan turhaan, varmuuden vuoksi.

4. Käytä vaatetta ensin illalla, sitten seuraavana päivänä

Iltaisin on päivää viileämpää, joten iho ei ole nihkeä hiestä, eikä vaate, jota käytät ainoastaan illalliselle mennessäsi ja syödessäsi ennätä likaantua kovin paljon. 

Käytä vaatetta siis tässä järjestyksessä: ensin illallisella, sitten seuraavana päivänä! Näin vaate on vielä puhdas päiväkäyttöön.

Kuuman päivän ajan pidetty vaate ei sen sijaan enää välttämättä ole kovin raikas uudelleenkäytettäväksi.

Et todennäköisimmin tarvitse saarihyppelyllä illaksi mitään päivävaatteita hienompaa – siistit vaatteet, jotka sopivat päiväkäyttöön, kelpaavat hyvin myös iltaisin (hyppely ja luksustyylinen matkailu iltapukuja vaativissa paikoissa harvemmin kuuluvat yhteen, vaikka eivät ne toisiaan poiskaan sulje). 

Halutessasi voit asustaa vaatetta illalla juhlavammaksi vaikka helposti mukana kulkevalla korulla. (Mutta älä hamstraa niitäkään mukaasi!)

omakuva
Sama mekko kelpaa hyvin sekä illalla että päivällä.

5. Ajattele pakkaavasi maksimissaan viikon matkalle…

Saarihyppelyihin varataan usein pitempi aika kuin viikko, ja helposti ajattelee, että pitkälle reissulle tarvitsee luonnollisesti paljon enemmän vaatteita ja muuta matkatavaraa. 

Yritä siis ajatella pakkaavasi maksimissaan viikoksi, jotta välttyisit ajattelemasta, että pidemmälle matkalle pitää ottaa enemmän mukaan varmuuden vuoksi. Vaatteet riittävät kyllä takuuvarmasti, mutta et kuitenkaan joudu huolehtimaan vaatehuollosta joka toinen päivä!

6. …ja pese(tä) vaatteita tarvittaessa

Vaatteet saa pestyä tai pesetettyä aivan varmasti ja helposti missä tahansa, joten on täysin turhaa raahata mukanaan vaatekertoja koko matkan ajaksi! Tällöin joutuisit kantamaan mukanasi myös niitä likaantuneita vaatteita, joista ei edes olisi sinulle iloa, koska et kuitenkaan käytä likaisia vaatteitasi. 🤷

Matkalla sitten etsit pesulan, tai voit kysyä, onko majoituspaikassasi mahdollista pestä tai pesettää pyykkiä (jossainhan hekin pesevät huoneiden lakanat ja pyyhkeet, vaikka huoneesi varusteluun ei pyykkikone kuuluisikaan). 

Me yleensä kysymme ensin majoituspaikasta vinkkiä, missä pyykkejä voisi pesettää, ja usein majoittajat tarjoutuvat itse pesemään pyykkimme korvausta vastaan. Helppoa meille, ja lisätuloja majoittajille! 

Toisinaan varaamme tarkoituksella sopivaan kohtaan reissua sellaisen majoituksen, jossa on pesukone, mikäli muilta osin meille sopivien ja miellyttävien majoitusten joukossa on myös pesukoneellinen vaihtoehto. 

Minun on helpompi pakata matkalle kohtuullinen määrä vaatteita myös siksi, että kammoksun likaisten vaatteiden säilömistä matkalaukussani. 🙈 

Koska hypellessä siirrytään paljon, eikä matkalaukkua välttämättä tule puretuksi, tulee matkalaukussa makaavasta pyykkipussista jotenkin tunkkainen fiilis. Mieluummin siis pesen tai pesetän vaatteita, ja voin ottaa sitten taas samat käyttöön, enkä tarvitse mukaan niin montaa vaatekertaa.

Me emme saarihyppele mitenkään erityisen vähillä matkatavaroilla, sillä olen kuitenkin mukavuudenhaluinen. Tosi vähillä vaatteilla matkustaessa joutuisin pesemään vaatteitani jatkuvasti. Parin vaatekappaleen konepesu ei kuulosta järkevältä, ja käsinpesu puolestaan ei houkuttele yhtään. 

Vihaan nyrkkipyykin pesemistä ja olen siihen auttamattomasti liian laiska.

Terveisiä vaan kaikille teille, jotka puhuvat vaatekappaleiden käsipesusta “nopeana ja kätevänä huuhtaisuna”. Nostan teille todellakin hattua, sillä minun mielestäni siinä ei ole mitään nopeaa saati kätevää. 😬

Mutta tosiaan, niin halutessaan matkavaatteita voi myös pestä reissussa käsin. 😛

7. Pakatkaa yhteensä vähemmän matkakumppanisi kanssa

Minä matkustan puolisoni kanssa ja me teemme toisinaan näin: otamme yhden käsimatkatavarakokoisen lentolaukun ja yhden vähän suuremman laukun, joka menee ruumaan, ja tasaamme tavaramme näihin laukkuihin.

Vähemmän laukkutilaa = vähemmän tavaraa! 

Käytännössä minä pakkaan omat tavarani lentolaukkuun, lukuunottamatta kosmetiikkaa, joka menee suurempaan, ruumaan menevään laukkuun. Puolisoni tavarat menevät ruumalaukkuun. 

Tällöin minun ei tarvitse huolehtia käsimatkatavaroiden nestesäännöksistä ja pärjätä minikokoisilla kosmetiikkatuotteilla, ja tarvittaessa voin tietysti laittaa muutakin suurempaan laukkuun. 

Onko tästä sitten suurempaa hyötyä? No on kyllä, sillä hyöty ei tule pelkästään vähemmistä kiloista. Mitoiltaan pienempää laukkua on aina helpompi sekä säilyttää että käsitellä paikasta toiseen siirtyessä. Ja hypellessä niitä siirtymiä tulee väkisinkin.

Säästämme tilaa, sillä hyppelyillä emme useinkaan pura matkatavaroita majoituksissa, vaan matkalaukut ovat enemmän tai vähemmän aukinaisina majoituksemme jossain nurkkauksessa. 

Suuremman laukun kanssa tarvitsisin todennäköisesti jossain vaiheessa puolisoni apua, joten hänkin pääsee helpommalla kun toinen laukuista on pienempi (AINA on joku paikka, minne täytyy mennä portaita tai muuten kantaa laukkua – eikä puolisoni henno jättää minua selviytymään itse isomman laukkuni kanssa 😍).

Lisähyötynä tulee rahallistakin säästöä yhden laukun verran, jos ruumalaukut pitäisi ostaa erikseen!

kalyvesin majoitus
Kreetalla Kalyvesissä majoituksessamme oli ruhtinaallisesti tilaa levitellä tavaroita, ja varusteluun kuului myös pyykinpesukone. Tämä reissu oli Kreetan road trip vuokra-autolla, joten tavaroiden siirtely oli melko helppoa. Olisi pitänyt silti pakata vähän pienempään laukkuun ja vähemmän… No, rutiinin puutetta, kun edellisestä matkasta oli k-pirulaisen takia kulunut aikaa…

8. Matkalukeminen mukaan sähköisesti

Muistako vielä ajat, jolloin musiikkia kuunneltiin vinyylilevyiltä, kaseteilta tai cd-levyiltä…? Tänä päivänä ajatus siitä, että mikäli haluaisi reissussa kuunnella lempimusiikkiaan, täytyisi kantaa mukanaan sekä sopivaa matkasoitinta että kasetteja tai levyjä, tuntuu aika uskomattomalta.

Olen ollut muutaman vuoden ajan erittäin tyytyväinen Bookbeat ääni- ja e-kirjapalvelun käyttäjä, ja nykyään minulle tuntuu aivan yhtä uskomattomalta ajatus, että kantaisin lomalukemista mukanani fyysisinä kirjoina!

Jos et ole vielä kokeillut ääni ja e-kirjapalveluita, niin etenkin saarihyppelylle lähtiessä niille kannattaa antaa mahdollisuus, ja säästää näin itseään turhilta tavarakiloilta.


Onko sinulla pakkaamista helpottavia vinkkejä tai neuvoja siihen, kuinka välttyä pakkaamasta matkalle turhan paljon?

P.S. Matkakosmetiikka ja siitä karsiminen onkin sitten ihan oma juttunsa… En edes yrittänyt kirjoittaa siitä tähän, vaatii oman postauksensa!

Lue myös:

  

Voit jakaa postauksen tästä:

16 kommenttia

  • Uuppa

    Koska haluan edelleen lukea kirjani kirjamuodossa (ääni- ja e-kirjat testattu, ei vaan toimi), olen viimeiset vuodet ostanut lomalukemiset kirpparilta ja jättänyt lukemani kirjat hotellin kirjahyllyyn tai muuhun vastaavaan paikkaan. Jos tiedän, että paikassa on hyvä kirjahylly, niin riskillä lähden pienemmän kirjavalikoiman kanssa liikkeelle. Tällä systeemillä voi varata tuliaisille sopivan raon laukkuun 🙂

    • Kati

      Ihan tosi hyvä vinkki! Hotellien kirjahyllyjä hyödyntämällä tulee myös luettua erilaisia kirjoja kuin mihin itse tarttuisi silloin, kun kirjansa saa valita lähes rajattomasta valikoimasta.

      Me ollaan puolison kanssa oltu äänikirjoista niin fiiliksissä ne löydettyämme, että en vaan malta olla jakamatta niiden ilosanomaa! 😂

      • Maarit

        Ihan pakko kommentoida tätä postausta! 😁 Siis matkatavaroiden pakkaaminenhan on mielestäni yhtä ihanaa kuin loman suunnittelun muutkin vaiheet, ja tavaroiden vähyys on ultimaattinen tavoite sekä haaste, jota varten pitää kuivaharjoitella hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta voi tarvittaessa karsia entisestään tai jopa hankkia korvaavia, toimivampia tuotteita tilalle 😂 Jotenkin se reissureppu selässä edustaa huolettomuutta ja vapautta, mikä osaltaan nostattaa lomafiiliksen uusiin sfääreihin! 😀 Hyviä vinkkejä oli, ja kannattaa muuten huomioida myös että vaatteet on sellaisia, ettei rypisty kovin siellä laukussa. P.s. Mulla on myös sellainen käsimatkatavara-muistilista: kun aivotyön on kerran tehnyt, niin sitä on niin kätevä aina tarpeen tullen hyödyntää 😅

        • Kati

          No siis sähän ootkin ihan tosi ihailtava ja pro tuossa käsimatkatavaroilla matkustamisessa! Tässä linkki Maaritin postaukseen pelkillä käsimatkatavaroilla matkustamisesta: https://maaritinmatkamuistoja.blogspot.com/2022/01/kasimatkatavaroilla-matkustaminen.html

          Minäkin nautin tavaroiden vähyydestä, mut en silti siitä pakkaamisesta. 😀 Reissussa toimivien tuotteiden hankkiminen on tuttua – myönnän tekeväni (vaate)hankintoja sitä ajatellen, että ovat käteviä reissuissa. Oikeastaan se on mulle lähes ainoa oikeasti shoppailuun motivoiva juttu, että teen ostoksia reissuja ajatellen. Pidän shoppailusta yhtä vähän kuin pakkaamisesta. 😀

          Tuo materiaaliasia on itelle vähän dilemma, kun haluaisin käyttää ja suosia luonnonmateriaaleja, mutta keveyden ja rypistymättömyyden kannalta pieneen tilaan menevät teknisestä kankaasta tehdyt vaatteet ois järkevimpiä. 🤔

          Mulle kans riittävän vähäinen tavaramäärä tuntuu vapaudelta, mutta en oo selkärepputyyppiä. En tykkää täydestä repusta selässä, vaan semmonen vedettävä lentolaukullinen on mulle sopiva määrä tavaraa. Ei liikaa, ei liian vähän. 😛

    • Marika / Matkalla Missä Milloinkin

      Minä sinänsä pidän pakkaamisesta. Minulla on ollut jo useamman vuoden ajan puhelimessa pakkauslista, jonka mukaan pakkaan. Ja matkan luonteen mukaan jätän osan tavaroista pakkaamatta, esim patikkareissulle en ota snorklauskamppeita. Vaatteiden lukumäärän suhteen mietin, kuinka monta vaatetta vastaavassa ajassa tarvitsisi Suomessa ollessa.

      • Kati

        Koska itselle se pakkaaminen on pakkopullaa, niin vähän kadehdin niitä, jotka pitävät pakkaamista helppona ja pitävät siitä. 😜 Kiitos Marika, tuo on hyvä vinkki, että luo itselleen pakkauslistan. Oli se sitten vaatteiden tai muiden matkalle mukaan muistettavien tavaroiden osalta.

        Toivon, että jonain päivänä minullakin on pakkauslista! Minä tosin tarvitsen sellaisen lähinnä vaatteille, sillä niiden pakkaaminen on mulle se tuskaa tuottava osuus. Tai ehkä vain tarvitsen sen täydellisen garderobin, joka unelmissani olisi melko minimalistinen, jolloin pakkaaminen olisi joka tapauksessa yksinkertaista! Muut matkoilla tarvittavat tavarat, adapterit, matkapyyhkeet yms. meillä on yhdessä paikassa, ja niiden pakkaaminen on oikeastaan se helpoin osuus. Avaa vaan ne pari laatikkoa ja sieltä on sitten helppo noukkia juuri sille reissulle tarvittavat jutut mukaan.

  • Eila / Metkaamatkustelua

    Pakkauslista auttaa meilläkin, mutta kirjat ovat matkapakkaamisessa asia, jota ei ole saatu ratkaistua. Mieheni lainaa aina kirjastosta kohdemaan kirjailijoiden kirjoittamia kirjoja ja mukaan otetaan myös alueen historiasta kertovia kirjoja, joita emme ole onnistuneet löytämään e-kirjoina sekä tietysti myös lintu-, kasvi- ja kalakirjoja. Kevyet eri kokoiset matkatavarapussit olemme kokeneet hyödyllisiksi varsinkin silloin, jos kaikkia matkatavaroita ei poisteta laukusta tai repusta. Vaatteet pysyvät järjestyksessä ja tuntuvat menevän melkein pienempään tilaan, kun kummallakin on yhdessä pussissa alusvaatteet ja sukat, toisessa T-paidat, kolmannessa pitkät tai lyhyemmät housut ja hameet, neljännessä uimapuvut ja retkipyyhkeet jne. Likapyykeille on sitten oma pussukkansa. Kengät ja snorklausvälineet vievät eniten tilaa. Samaa T-paitaa tai kevyttä kauluspaitaa voi tosiaan käyttää useampana iltana eikä alaosiakaan tarvita illoiksi kahta enempää ainakaan näin seniori-ikäisinä.
    Pitääkin tutustua ennen kesää vielä tarkemmin eri saarista kertoviin postauksiisi, sillä saarihyppely voisi olla mukava tapa arjesta irtautumiseen.

    • Kati

      Hei Eila! Mitä e-kirjapalvelua te käytätte? Mietin vaan, että olisko joku toinen palvelu sellainen, jossa olisi enemmän sen tyylisiä kirjoja, joita haluatte mukaan reissuillenne…

      Mulla on ollut harkinnassa noi matkatavarapussit, ja täytynee ottaa nyt tosissaan mietinnän alle, sillä kuulostaa kyllä kätevältä. Varmasti ne vaatteet menee tosiaan pienempään tilaan, kun pussin sisällä niistä saa ikään kuin ilmaa välistä pois, vaikka eivät tyhjiötyyppisiä varsinaisesti oliskaan. Jos Eila sulla tai kenellä muulla vaan on vinkkiä hyvän merkkisistä, niin saa antaa vinkkejä!

      Olen tietysti puolueellinen sanomaan ja tietenkin suosittelen juuri saarihyppelyä. 😂 Mutta kun lukee vähän asiasta, niin varmasti huomaa, että tuleeko esille sellaisia asioita, mitkä tekisivät siitä juuri itselle sopivan tavan matkustaa!

      • Eila / Metkaamatkustelua

        Hei Kati, emme ole aivan viime vuosina tarkistaneet e-kirjojen tarjontaa / saatavuutta, pitääpä tehdä sekin. Äänikirjojen kuuntelu on opeteltava erikseen ettei käy niin kuin podcasteja kuunnellessa, että uni tulee silmään kesken kuuntelun. 🙂
        Vetoketjulla varustetut Ikean Rensare-pakkauspussit ja pussukat olen todennut tosi käteviksi ja hinta- laatusuhteeltaan hyviksi. Kestävät hyvin pesua, joka on tarpeen, kun paluumatkalla niihin tulee pakattua likaisia vaatteita.

        • Kati

          Kävin mielenkiinnosta vähän tutkimassa BookBeatin tietokirjatarjontaa. Historia-aiheisin kirjoja tuntuisi löytyvän, mutta sellaisia ”hakemistotyyppisiä” kirjoja, joissa on nimi, kuva ja tietoa, esim. kaloista tai kasveista en löytänyt. En tiiä oisko sellaiset edes kovin käteviä e-kirjoina, ehkä paperiversiot toimii niissä parhaiten. 🙂

          Lisäksi hakutoiminto on sen verran kömpelö, että hakusanan täytyy sisältyä kirjan nimeen, jotta saa hakutuloksia. Ei siis voi vain etsiä kirjoja aiheesta ”kalat”. Toinen vaihtoehto (kömpelö sekin) oon vaan selata kategorian ”tiede” ja alakategorian ”luonto & tiede” alta, mitä kaikkea sieltä löytyy. Ellei sitten tiedä teoksen tai kirjailijan nimeä ja pysty hakemaan sillä.

          Palveluissa alkaa olla sen verran kattavasti valikoimaa, että varmasti on teoksia vaikka minkä maalaisilta kirjailijoilta. Se olis ihan hauska ominaisuus muuten, että voisi hakea tietyn maalaisen kirjailijan kirjoja. Vielä sellaista ei näyttänyt olevan. 🙂 Ehkä saisitte osan matkakirjoista korvattua e-kirjoilla – oishan se aina kuitenkin vähemmän fyysistä tavaraa kuljetettavaksi.

          Tuo kuunteluun nukahtaminen on muuten ihan totta – ja minulle ollut pelkästään hyvä asia! Helpottaa nukahtamista todella paljon, ja itseasiassa käyn kuuntelemaan kirjaa myös silloin, jos herään keskellä yötä enkä meinaa saada unen päästä taas kiinni. Kun keskittyy kuuntelemaan kirjaa, ei pysty pyörittelemään päässään niitä untä häiritseviä ajatuksia, joiden vatvominen yöllä on yleensä täysin turhaa. 🙂

          Laitan aina illalla (yöllä) kuulokkeet korville ja kirjan pyörimään, ja asetan uniajastimen 10-15 minuutin päähän. Näin kirja ei pyöri hamaan aamuun saakka jos sattuu nukahtamaan, vaan kirjaa on helppo kelata taaksepäin sen muutaman minuutin verran.

          Menen heti tutkimaan Ikean pakkauspusseja! Kiitos vinkistä! 👍

  • Raija / Kohti avaraa maailmaa

    Kyllä olemme miettineet samojakin asioita 🙂 Koska olimme kahtena talvena Sri Lankassa hyppelemässä, tai oikeammin reppureissaamassa, niin on opittu pakkaamaan vähänlaisesti mukaan. Vaatteet on ihan minimissä, lähinnä alushousuja on useammat mukana. Käärin vaatteet rullalle, niin eivät rypisty. Lisäksi rulla on helppo sijoittaa johonkin matkalaukun tai repun sivuun. Tai pehmikkeeksi tuliaisille. Meillä oli noilla matkoilla vain omat reput ja yksi pieni matkalaukku. Toisella reissulla mies osti itselleen matkalaukun.

    Otan kosmetiikkaa mukaan vain yhden voidepurkin, joka käy kaikkeen. Tai hamstraan voiteista näytepakkauksia matkan varalle. Käytän myös pieniä muovipulloja shampoolle jne, jos sellaista tarvitaan mukaan. Käsilaukkua ei ole mukana ollenkaan, vaan vyölaukku.

    Muutaman viikon takaisella matkalla Thaimaahan tehtiin niin kuin sinäkin neuvoit: otettiin vain yksi matkalaukku ruumaan. Sen sisällä oli kylläkin toinen matkalaukku, ja kolmas (kierrätyslaukku) ostettiin paikan päältä, koska tein hankintoja kauppaani matkalta.

    Minulla on mukana kirpparilta ostettuja pokkareita, jotka jätän luettuani paikan päälle, kuten joku muukin tässä kommentoi. Olen myös löytänyt lukemista matkakirjastoista. Sen lisäksi on lehtiä ja tietenkin äänikirjat. Ja ristikot 🙂

    Tärkein varuste on varmaan suorakaiteen muotoinen pitkä ja leveä mutta ohut huivi, joka on ollut joka matkalla mukana 16 vuotta! Se suojaa tarvittaessa olkapäät ja käsivarret auringolta tai katseilta temppeleissä tai voi virittää päähän tarvittaessa.

    • Kati

      Kiva kun tulit kommentoimaan Raija! 🙂 Hyvä kun otit tuon rullaamisen esille, se on tosi hyvä vinkki ja uskoisin, et erityisesti pelkällä repulla reissatessa pitää vaatteet paremmin rypyttöminä.

      Mä varmaan tarvitsisin myös tuollaisen täydellisen huivin! Monia hyviä on, mutta ei ihan täydellistä. Tosi isolla huivilla vois korvata reissulla ainakin sen ”pakollisen” varmuuden vuoksi -neuletakin + huivin yhdistelmän, ja sille olis takuulla monipuolisesti käyttöä.

      Hei mikä on tuo sun voide, joka käy kaikkeen? Kiinnostaa ehdottomasti. 🙂

      • Raija / Kohti avaraa maailmaa

        Tällä hetkellä mulla on Laveran Creme Soft, joka käy kasvoihinkin. Ja niin edullinen, että purkin voi jättää jälkeensä, jos ei ole paluumatkalla laukussa tilaa 😀 Otan muuten myös oliiviöljyä pikkupulloon meikinpoistoaineeksi, en ole vuosiin käyttänyt mitään muuta meikinpoistoainetta. Luomuna tietty sekin. Lähtee myös vedenkestävä meikki pois. Kasvot ja kaiken muunkin pesen mustalla saippualla.

        • Kati

          Mahtavaa, kiitos vinkistä Raija! Käytän suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikka ja Lavera on muutamien tuotteiden kautta tuttu, joten täytyypä ehdottomasti tutustua tähän.

          Hyvä vinkki tuo oliiviöljykin, kannattaa todellakin kokeilla, että toimiiko omalla iholla. Sehän on ihan parasta, jos mitään tuon kummempaa ei tarvitse!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.