ilta angels suitesin terassi
Majoitus

Angels Suites – majoitushelmi Plataniaksessa Kreetalla

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkin. Mainoslinkki merkitty *-merkillä.

Angels Suites ansaitsee mielestäni kokonaan oman postauksensa, vaikka se onkin vilahdellut jo parissa aiemmassa Kreetasta kertovassa postauksessani. Tässä ainoastaan kaksi huoneistoa käsittävässä yksityismajoituksessa kun toimi meidän makuun kaikki!

Angels Suites ei edusta sellaista majoitustyyliä, mitä yleisimmin suosimme matkoillamme. Ja syynä on ihan puhtaasti hinta. Ei meillä olisi varaa majoittua aina ihan näin kalliisti, ja onneksi emme siitä haikailekaan. Pienemmälläkin budjetilla on saatavilla todella hyvää majoitusta, ja edullisemman majoituksen valitseminen mahdollistaa meille pitemmän reissun tai useampia reissuja. 

Kuinka sitten päädyimme kalliimpaan majoitukseen, jos emme kerta kaipaa ympärillemme näin hienoja fasiliteetteja? Panostimme majoitukseen enemmän, koska emme saaneet sesonkiaikana ja viime tingassa varauksia tehdessämme vuokra-autoa koko reissumme ajalle. Kun emme maksaneet viimeisinä päivinä autosta, saatoimme hyvällä omalla tunnolla käyttää majoitukseen hieman suuremman summan. Lisäksi ajattelimme, että roadtrippailun jälkeen voisi olla ihan mukavaakin nauttia olostaan paikoillaan ja panostaa hieman puitteisiin.

Paikan päällä sitten saimme todeta, että majoitus oli todellakin mieleemme ja täysin hintansa arvoinen. 

Sen lisäksi, että tämä postaus antaa upean majoituspaikkavinkin, se kertoo mielestäni hyvin siitä, mikä on yksi mahtava puoli road trippailussa, saarihyppelyssä ja omatoimisessa matkailussa: samalla reissulla voi kokea erityylisiä ja eri hintaisia ja -tasoisiakin majoituksia. 

Pari “luksuspäivää” ylellisemmissä puitteissa ei nosta koko reissun hintalappua pilviin.

Yön tai kaksi “luksusmajoituksessa” voi ottaa myös, jos olet valmismatkalla! Jos matkapaketin on sattunut saamaan edulliseen hintaan, voi budjettiin jäädä hyvinkin varaa “lomaan loman sisällä”. Miksipä et ainakin kurkkaisi, löytyisikö lomakohteesi läheltä jotain erityistä kohtuulliseen hintaan? Varsinkin jos matkustat kiivaimman sesongin ulkopuolella, on hulppeampiakin majoituksia mahdollista saada todella sopuhintaan.

poreamme iltavalossa
Iltakylpyjä varten poreamme on tietenkin valaistu – väri vaihtuu sinisestä violettiin ja punaiseen.

Panosta siihen, mikä on sinulle mieleistä luksusta

Kaikki eivät nauti samoista asioista, ja erityisesti luksuksen kohdalla kannaattaa pohtia, mitkä asiat ovat itselle suuremman hintalapun arvoisia.

Hinta-laatusuhde on minulle tärkeä kriteeri silloinkin, kun etsin meille luksuksempaa tai erityisempää majoitusta. Kuten muutenkin reissumajoituksen kohdalla, en halua maksaa asioista, jotka ovat meille täysin turhia. 

Meille mieluisia ylellisyyksiä ovat oma rauha ja yksityisyys, mutta kuitenkin keskeinen sijainti. Siksi emme valitsisi vaikkapa upeaa villaa, joka sijaitsee kaukana keskustasta – sinullehan se saattaa tietenkin olla juuri sitä luksusta, mitä kaipaat. Lisäksi oma uima-allas tai ulkona oleva poreamme ja mukava yksityinen ulkotila ovat asioita, joista olemme valmiit maksamaan. Kaunis ja meidän silmää miellyttävä sisustus on tietysti tässä paketissa itsestäänselvyys. 

Hotellin 5 tähteä eivät siis välttämättä tarkoita meille sellaisia ylellisyyksiä, jotka koemme hintansa arvoisiksi. Joku toinen puolestaan löytää haluamansa hotellista kunhan sillä vain on riittävästi tähtiä.

angels suites poreamme

Angels Suites 

Sitten itse asiaan! Angels Suites sijaitsee Kreetalla, aivan suositun lomakohteen Plataniaksen kylän keskustassa. Ja keskustassa tarkoittaa tässä tapauksessa todellakin keskustassa, sillä ulko-ovesta astut suoraan Plataniaksen pääkadulle ja tien toisella puolella on Plataniaksen keskusaukio. Lienee turhaa korostaa, että kaikki Plataniaksen palvelut ovat luonnollisesti lähellä. Hyvän kokoinen marketti on heti seuraavassa rakennuksessa.

Erinomaisesta sijainnista huolimatta meteliä ei tarvitse pelätä, sillä äänieristys toimii mainiosti. Asunnot ovat muutenkin aivan upeita ja hyvin suunniteltuja! Ne on nimetty omistajaperheen poikien mukaan Joseph ja Gregory Suiteiksi, ja ne ovat keskenään hieman erilaisia. Me majoituimme Joseph Suitessa. 

Joseph Suiten sisätilat ovat käytännössä yhtä tilaa, ja makuualkovin saa eristettyä muusta asunnosta liukuovilla. Cocomat-sänky oli heittämällä paras peti, millä olen koskaan nukkunut. Se sai minut haikailemaan luonnokuiduista valmistetun sängyn perään, ja päädyin tutkimaan mm. Hästensejä – ja hintalaput nähtyäni arvostin entistä enemmän Angels Suitesin panostusta laadukkaaseen sänkyyn!

Täysin varustellusta keittiöstä löytyi kaikki mitä tarvita saattaa. Myös astianpesukone. Ei tarvitse käyttää loma-aikaansa tiskaamiseen, kun saman ajan voi käyttää vaikkapa terassilla olevasta poreammeesta nauttimiseen. Kylpyhuoneen varusteluihin kuuluu puolestaan pyykinpesukone.

Asunnossa on kivoja yksityiskohtia, joita majoittuja ei varsinaisesti tarvitse, mutta jotka ovat ikään kuin piste i:n päälle: Makuuhuoneessa on lipaston pöytätasosta napin painalluksella ylös nouseva tv ja äänentoisto ulottuu myös kylpyhuoneeseen – kyllähän nyt suihkutellessa on hauska kuunnella musiikkia! Erityisen kiva ominaisuus oli monin eri tavoin aina tunnelmaan sopivaksi säädettävä valaistus niin sisällä kuin terassillakin.

angels suites olohuone

Asunnon kohokohta on terassi

Niin, se terassi.

Kaikkein parasta huoneistossa on ehdottomasti oma jättimäinen terassi, jonka kruunaa merimaisemat ja oma jacuzzi.

Jacuzzissa on kaiuttimet, ja siihen saa kytkettyä oman puhelimen, joten siellä kelluessa voi kuunnella lempimusiikkia tai vaikka äänikirjaa.

Terassilla on kaksi eri sohvaryhmää, joista toinen on sähköllä toimivan markiisin suojissa. Lisäksi siellä on ruokapöytäryhmä, kahden hengen kiinteä aurinkopetikatos ja kaksi erillistä, siirreltävää aurinkopetiä. 

Nautimme terassilla oleilusta täysillä, ja katselimme siellä niin auringonnousut kuin -laskutkin. Ja pelasimme tietenkin Plataniaksen Yatzy-mestaruudesta. Minusta oli hauskaa valita, missä milloinkin hengailen. Terassille mennessä saattoi huikata puolisolle, että minut löytää sitten terassin koilliskulmauksen sohvaryhmältä. 

Tässä majoituksessa siis todellakin oli kaikki se, mitä toivoimmekin, eli kaunis asunto, oma yksityinen ulkotila jossa on jacuzzi ja keskeinen sijainti. Emmekä panneet pahaksemme terassilta avautuva merinäköalaakaan.

angels suites terassi
Poreamme on tuon pömpelin toisella puolella.

Sydämellinen omistajaperhe

Angels Suitesin omistaa sydämellinen perhe, jonka kanssa kommunikointi ja yhteydenpito oli mutkatonta. Tervetuliaisiksi he olivat jättäneet asuntoon kuohuviinipullon, vettä ja valtavasti kaikkea pientä välipalasyötävää.

Perhe pitää saman rakennuksen kivijalassa koru- ja alkoholimyymälöitä. He ovat siis liikkeiden aukioloaikojen puitteissa aina lähettyvillä, ja muina aikoina heihin saa tarvittaessa yhteyden Whatsappilla. Moikkailimme heille tietysti aina asunnolle tullessamme/mennessämme. 

Kerran illalliselle lähtiessämme sanoimme suuntaavamme ylhäällä rinteen päällä sijaitsevaan Cosmos-ravintolaan. Olimme ajatelleet luottaa tuuriin, emmekä olleet varanneet pöytää ennakkoon. Joseph ehdotti kuitenkin, että hän voisi soittaa ja varmistaa onko ravintolassa ylipäänsä tilaa, sillä paikka on erittäin suosittu. Ja näin meille sitten järjestyi auringonlaskun ihailun mahdollistava pöytä.

Uskon täysin, että pöytä todellakin järjesteltiin meille ainoastaan siksi, että Joseph soitti. Siellä ollessamme paikka oli aivan täynnä, ja kanssamme samaan aikaan ovelle sattuneet walk in -asiakkaat jouduttiin käännyttämään ovelta.

Plataniaksen valinta kohteeksi

Olimme olleet Plataniaksessa aiemmin, ja kylä ei totta puhuen ole suosikkejamme Kreetalla. En oikeastaan uskonut meidän enää menevän sinne, mutta sitten Angels Suites tuli jossain vastaan majoituksia selaillessani… Se vaikutti niin hyvältä ja kotiinlähtöä ajatellen Plataniaksen sijainti on ihan kätevä, joten päädyimme varaamaan sieltä viimeiset kotiinpaluuta edeltävät päivät. 

Lopulta kävi niin, että nautimme olostamme Angels Suitessa vielä enemmän, kuin ennakkoon arvelimme! Sijainti Plataniaksessa ei harmittanut, sillä ympärillä on paljon hyviä tavernoita ja sen lisäksi emme oikeastaan muuta kaivanneetkaan, sillä otimme reissun viimeiset päivät rennon oleilun kannalta. Emme ole varmaan koskaan reissuillamme viettäneet aikaa noin tiiviisti majoituspaikassamme, mutta Angels Suitesin terassilta ei oikeastaan tehnyt edes mieli poistua kuin itsensä ruokkiakseen. 😄

Haniaan ja moniin lähialueen mielenkiintoisiin paikkoihin olimme ennättäneet tutustua jo aiemmin tuolla reissulla, sekä aikaisemmilla matkoillamme Kreetalle.

Mutta halutessaan Plataniaksesta pääsee helposti bussilla Haniaan tai auton vuokraamalla minne tahansa! 

Me ihastuimme Angels Suitesiin niin paljon, että vastaisuudessa uskon meidän päätyvän sinne osaksi reissua aina Kreetalle reissatessamme, mikäli tilaa vain suinkin on. 

Miltä Angels Suites vaikuttaa? Oletko sinä omatoimimatkoilla majoittunut osan matkaa pienemmällä budjetilla ja jossain kohtaa vähän tyyriimmässä paikassa?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Vuoden 2024 Angels Suitesin hinnat 135-229 €/yö ajankohdasta riippuen.

Lue myös:


Booking.com

Voit jakaa postauksen tästä:

4 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Meillä on ihan sama, että usein majoitutaan halvemmin, mutta joskus on kiva valita vähän parempikin majoitus. Varsinkin, jos tarjonta on niukkaa. Tuo majoitus kuulostaa kyllä tosi kivalta, ja kun omistajapehekin on mukava, niin kuulostaa täydellistä.

  • Kati

   Tuo on myös hyvä pointti, että riippuu tarjonnasta, millaisen majoituksen päätyy valitsemaan. Jos jossain ei ole tarjolla ns. keskitason majoitusta, ja edulliset vaihtoehdot tuntuu vähän turhankin vaatimattomilta tai sitten ne vaatimattomat suhteessa liian kalliilta, niin voi olla järkevämpä vain maksaa enemmän.

   Meille on tärkeää, että lomallakin saa nukuttua hyvin, jotta jaksaa sitten seikkailla. Ei siihen ihmeitä tarvita ympärille; kelvollinen sänky, toimiva ilmastointi joka ei pidä järkyttävän kovaa ääntä ja puhdas ympäristö riittäisi. Sitten kun just sänky ja ilmastointi on niitä huoneen kalleimpia juttuja majoituksen pitäjille, niin ymmärrettävästi niissä vaatimattomammissa ne ei ole ihan viimeisen päälle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.