kritikakis allasalue
Majoitus

Booking.com – paras palvelu majoitusten varaamiseen

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Booking.com on aina ensimmäinen osoite, minne nykyisin suuntaan lentojen varaamisen jälkeen.

Reissaamme yleensä omatoimisesti, ja silloin joudumme aina matkoillamme valitsemaan reissumajoituksen kaikista kohteen vaihtoehdoista matkatoimistojen maltillisen vaihtoehtomäärän sijaan. (Tai no, saamme valita. Minä nimittäin tykkään majoitusten selaamisesta, pläräämisestä ja tutkimisesta. 😄)

Vaihtoehtojahan riittää hotelleista ja hostelleista kotimajoituksiin. Omatoimisen matkailijan apuna on useat majoituksia listaavat palvelut. 

Aikoinaan käytin niistä useampaa, ja vertailin saman majoituksen hintoja eri palveluissa. Saatoinpa mennä vielä suoraan majoituksen kotisivullekin tarkistaakseni hinnan sieltä… Tuollainen vaivannäkö saattaa kannattaa, mikäli etsit matkallesi yhtä majoitusta, jossa vietät koko reissusi. 

Me matkustamme yleensä road trippaillen tai saarihypellen, ja majoitumme useissa eri paikoissa yhden matkan aikana. Majoitusten tutkimiseen ja varaamiseen menee silloin jo muutenkin sen verran aikaa, että eri palveluiden välillä surffailu on aika järjetöntä. Varsinkin kun huomasin, että hintaerot ja säästö olivat minimaalisia – jos niitä edes oli – suhteessa palveluiden vertailuun käytettyyn aikaan. 

Reissun päällä ollessa on myös huomattavasti helpompaa, kun kaikki majoitusvaraukset on yhden palvelun kautta. On helpompi tarkistaa yhdestä paikasta mihin osoitteeseen sitä olikaan seuraavaksi suuntaamassa ja muut majapaikan speksit.

Eri vaihtoehtoja käytettyämme päädyimme siis käyttämään ainoastaan Booking.comia ja varaamaan kaikki majoituksemme aina sieltä. Meille on kertynyt vuosien aikana valtavasti Booking.com-kokemuksia, ja ne ovat pelkästään positiivisia!

Booking.com vaikutti olevan aina vähintäänkin yhtä edullinen kuin muualla, toisinaan kanta-asiakasetujen myötä jopa edullisempi. Sen lisäksi Booking.com on meidän tarpeisiimme paras vaihtoehto majoitusten etsimiseen ja varaamiseen seuraavista syistä:

 • Helppous
 • Käytettävyys
 • Selkeä hinnoittelu
 • Nopeus
 • Kanta-asiakasjärjestelmä ja edut

Katsotaanpa hieman tarkemmin, mitä nämä hyvät ominaisuudet pitävät sisällään.

Helppous – saman palvelun alla niin kotimajoitukset kuin hotellitkin

Koska käytämme majoittumisiimme niin hotelleita kuin kotimajoituksiakin, niin on kätevää, että kaikki vaihtoehdot löytyvät saman palvelun alta. Booking.comista löytyy niin kotimajoitukset, glampingalueet kuin hotellitkin. 

Vertailu on tällöin helppoa, ja lopulta varaukset ovat kaikki saman palvelun alla muistissa.

talo samissa
Söpö minitalo Kefalonialla löytyi sekin Booking.comista.

Käytettävyys – hakuominaisuudet toimivat

Booking.comin hakuominaisuudet ovat hyvät ja ennen kaikkea toimivat. Olen huomannut joissain muissa palveluissa, että rajauksista huolimatta hakutulokset saattavat olla ihan mitä sattuu. Se on turhauttavaa, ja saa minut luopumaan sen palvelun käytöstä!

Booking.comissa homma toimii kuten pitääkin. Kun rajaat hakuusi majoitusvaihtoehtoja vain tietyltä alueelta, saat tuloksiin juuri sen alueen majoitukset. Voit tarkentaa hakutulokset myös vaikkapa kaupungin sisällä vain niihin, jotka ovat esim. maksimissaan 1 km:n päässä keskustasta.

Jos haluat rajata hakusi tiettyyn hintaluokkaan, saat vaihtoehdoksi ainoastaan todellisesti siihen hintahaarukkaan sopivat majoitukset, sillä majoitusten ilmoitettujen hintojen päälle ei tule muita maksuja.

Voit rajata hakua helposti myös majoituspaikan tai huoneen haluttujen ominaisuuksia mukaan, kuten vaikkapa ilmastointi, uima-allas tai merinäköala.

Selkeä hinnoittelu – ei piilo- tai lisäkuluja

Sivusinkin tätä jo edellisessä kappaleessa, mutta mielestäni selkeä hinnoittelu on tärkeä pointti ja siksi haluan mainita siitä vielä erikseen.

Booking.comissa majoituksen hinta on siis aina se, minkä palvelu ilmoittaa hakemillesi päiville ja majoittujien määrälle. Ei siivousmaksuja tai muita ilmoitetun hinnan lisäksi pakosti maksettavia, kymmenien eurojen kuluja.

Poikkeuksena tästä on tosin kaupunkivero, joka joissain tapauksissa tulee huonehinnan lisäksi maksettavaksi, mutta kaupunkiveron suuruus on kymmenistä senteistä hieman päälle euroon / majoittuja / yö. Mikäli kaupunkivero tulee huonehinnan päälle, se kerrotaan ilmoituksessa.

Nopeus – varauksen voi tehdä heti sovelluksen kautta eikä vaadi majoittajan vahvistusta

Sovellus näyttää varattavissa olevat huoneet ja jokainen käyttäjä voi varata sen vapaasti. Tämä on tärkeä ominaisuus erityisesti silloin, kun majoituksia varaa myös vasta reissun päällä ollessaan, kuten mekin usein teemme. 

Monet haluavat hyppelyillä ja road tripeillä päättää etenemisensä tai jäämisensä johonkin paikkaan vasta fiiliksen mukaan paikan päältä, ja tuolloin on helpointa, että sopivan majoituksen bongattuaan sen saa varmistettua saman tien. Silloin ei haluaisi odotella tai jännittää, hyväksyykö majoittaja sinut asiakkaakseen.

Monesti myös maksaminen hoituu varauksen yhteydessä turvallisesti Bookingin sovelluksen kautta. Mielestäni tämä on kaikkein kätevin ja turvallisin maksutapa. Majoituslaskua varten ei tarvitse varata käteistä etkä joudu käyttämään korttiasi maksupäätteessä.

Booking.com kanta-asiakasjärjestelmä ja edut

Booking.comin kanta-asiakasjärjestelmä palkitsee käyttäjänsä aktiivisuuden mukaan kolmella eri kanta-asiakastasolla. Edut ovat on tarjoushintoja, huoneluokan korotuksia tai ilmainen aamiainen.

Mobiilisovelluksen kautta Booking.comia käyttävälle tarjolla on myös toisinaan edullisempia mobiilivaraajan hintoja.

Kun keskittää varauksensa yhteen palveluun, karttuu kanta-asiakastasot ja edut helpommin ja nopeammin. 

Booking.com majoitus Naxoksella
Booking.comista löytyy myös boutique-tyylisiä pieniä hotelleja tai kotimajoituksia.

+ kiva ominaisuus: listat

Voit tallettaa itsellesi Booking.comiin kiinnostavia majoituksia listoiksi. Listat muodostuvat automaattisesti ja loogisesti kaupunkien/alueen mukaan, mutta voit myös nimetä itse listasi ja tallettaa siihen vaikka kaikki tietyn saaren/maan sinua kiinnostavat majoitukset. 

Tämä helpottaa paljon, jos tutkit vaihtoehtoja ennakkoon, mutta teet majoitusvaraukset ja päätökset vasta reissun päältä. Tai jos palaat samaan kohteeseen uudelleen, sinulla on tallessa edellisen kerran etsimäsi ja tallettamasi hyvät vaihtoehdot.

Onko Booking.com sinulla käytössä vai varaatko majoitukset omatoimireissuilla jotain muuta kautta? Käytätkö majoitusten varaamiseen yhtä palvelua vai vertailetko hintoja eri paikoista?

Tule seuraamaan blogia myös Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Postauksen kansikuva on Kritikakis Village -hotellista Iokselta.

Lue myös:

 

Booking.com

Voit jakaa postauksen tästä:

32 kommenttia

 • Tellu/ Parimatkaa

  Itse käytän myös aina booking comia ja ollut todella tyytyväinen! Myös asiakaspalvelu soittamalla ollut loistavaa,kun kerran jouduimme kiipeliin Itävallassa. Etuja kertynyt mukavasti ja varsinkin ilmaiset aamiaiset ja huoneluokan korotukset ovat olleet hyviä.
  Viimeksi Lontoossa saimme eduksi myöhäisemmän huoneen luovutuksen klo 13.00,mutta respasta soitettiin kiukkuisena ja meidän piti poistua klo12.00. Se vähän ihmetytti…

 • Reissu-Jani

  Käytän myös pääsääntöisesti booking.comia majoituksien varauksiin. Varauksia vuosien varrella ollut satoja öitä. Toki tarkistan vielä erikseen hotellin ja tripadvisorin kautta hinnat ja ehdot, ja yleensä booking.com kautta saa halvemmalla koska hotellit eivät saa myydä virallisesti halvemmalla kuin booking.com kautta – tiskin alta tai toisella kertaa majoittuen samassa paikassa olen toki saanut halvemmalla. Varaus- ja maksuehtojen kanssa kannattaa toki olla tarkkana. Yleensä otan majoituksen jonka voi peruuttaa päivää ennen, jos matkalle tulee esteitä ja muita suunnitelmia. Viimeksi Filippiineillä majoitukset piti maksaa booking.comin kautta kuukautta aiemmin. Suosittelen myös laittamaan booking.com kautta viestiä majoitukseen, jotta he todellakin kuittaavat majoituksen ja samalla voi sitten kysellä tarvittaviessa muita lisätietoja. Kerran on Marokossa tapahtunut ylibuukkaus tilanne, jonka selvitykseen aamuyöstä meni tunti ja minulta hermot – piti hieman nostaa ääntä niin kuljettivat toiseen hotelliin ja siellä vain vapaana olevaan sviittiin.

 • Tyylimurun Tiina

  Joo, bookingia tulee käytettyä omissa varauksissa sekä oman vuokraamisessa. Aina löytynyt hyvä yksityinen majoitus tai hotelli. Vertailen toki hintoja, mutta usein edullisin on ollut bookingin kautta, kun saa vielä kanta-asiakasedut.

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Mäkin varaa aina kaikki majoitukset booking.com kautta. Ennen tuli tsekattua myös muut sivustot, mutta aina oli bookingissa se paras tarjous ja sen myötä oon hylännyt muut ja varaan aina sitä kautta. Just hyvä kun saa nuo tarjoustasot ja edut sitä kautta sit. Joskus tarkistan myös AirBnb:n mutta en juuri koskaan varaa sitä kautta, ei oo vaan oppinut varaamaan kun siellä tulee aina näitä siivouskuluja ja muita päälle eikä aamiainen yleensä kuulu hintaan. Lähinnä vaan vertailen, että onko majoitukset sitä kautta halvempia mut ei yleensä oo ollut.

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kyllä meillä käytetään majoituksiin käytännössä pelkästään Booking.comia. Ja ihan samaa mieltä olen, että se on ainakin keskimäärin halvin ja helpoin. Joissain, tarpeeksi eksoottisissa paikoissa, Booking. com ei kuitenkaan ole ainakaan (ollut) lähellekään kattavin, tai ei löydä majoituksia lainkaan, joten silloin on tullut käytettyä jotain muuta tapaa. Hintoja emme kuitenkaan vertaile. Lapissa ollessamme Lapland Hotelsilla saattaa olla tarjouksia, jotka ovat käytössä vain omilta sivuilta varattuna, tällöin otetaan sieltä. Mutta kuten todettua, pääsääntöisesti käytössä on Booking ja kolmannella tasolla ollaan oltu jo pitkän aikaa.

 • Mare Kinanen

  Hotelleja tulee niin vähän käytettyä, että tämä palvelu on päätynyt kyllä tietoisuuteen, mutta ei erityisemmin käyttöön. Hyvää on aina että pystyy vertailemaan ja ehkä myös löytämään ihan uusia kohteita.

 • Ne Tammelat

  Meilläkin on Booking.com ollut jo vuosia käytössä ja se on tosiaan lähes aina ykkösvaihtoehto matkojen varaamisessa. Meillä on genius-taso 2, jonka kautta tulee myös aika kivasti hyviä tarjouksia.

 • Pirkko / Meriharakka

  Booking.comille mekin olemme jo vuosia keskittäneet kaikki itse suoraan tekemämme hotellivaraukset ja hyvin on toiminut. Apua on tarvittu ehkä vaan kerran ja silloinkin sitä saatiin. Genius-tason kasvaessa myös alennuksia löytyy ja noita palkintojakin, joissa palautetaan 10% varauksen hinnasta credittinä seuraavaan varaukseen.
  Ja toisin kuin, kuulopuheiden mukaan AirBnB:ssä, kaikki on tosiaan siinä hinnassa, piilokuluja ei tuota usein olemattoman pientä veroa ole.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Minun yritykset käyttää Airbnb:tä ovat kaatuneet juuri tuohon, että hinta ei lopulta olekaan se, minkä olen asettanut hakukriteeriksi. Tuntuu tyhmältä, että jos maksaa majoituksesta maksimissaan X euroa, niin minun olisi osattava asettaa hakuehdoksi summa Y… Aluerajaukset ei myöskään toimi Airbnb:ssä, ja hakutuloksien majoitukset ovat ihan mistä sattuu, vaikka nimenomaan haluan majoittua jossain tietyssä kaupungissa! Pari kertaa olen yrittänyt tsekata sieltäkin, mutta sitten todennut, että antaa olla, ei ole minua varten. 🙈

 • Anna K. - Kaukaa haettua

  Käytän itsekin Booking.comia, (olen genius-tasolla 3) mutta en läheskään aina. Ja kun tämä teidän blogi koskee Kreikan matkoja, niin nimenomaan Kreikassa (harmaan talouden kultamaassa!) 😀 suoraan hotellista saa selvästi edullisemmin huoneen. Esim. Astypaleassa maksoin huoneesta upealla merinäköalalla 35e yö vs 54e Bookingista. Kun olin 10 yötä, niin onhan se melko eri asia maksanko 350e vai 540e, mulle ainakin kun yksin kaiken maksan. Ja näitä kokemuksia on paljon muitakin, Symillä korona-aikaan sain alennusta 75% upean talon normaalihinnasta kun olin siinä 3 viikkoa. Usein soitan hotelliin, sillä puheluthan ei nykyään paljon maksa ja vastauksen saa heti.

  Bookingin kanssa mulla on ollut ongelmiakin, viimeksi Kreikassa veloittivat tuplana kaikki verot (60e) enkä ole saanut summaa takaisin, vaikka olen ollut yhteydessä. Sijainti ei aina ole oikein, tämäkin Kreikassa todettu. Majoitus ei ollut rantakadulla, niin kuin kartassa näkyi vaan helvetillisten portaiden päässä. 😀
  Lisäksi La Gomeran tarjonnasta vain murto-osa oli Bookingissa, pääkaupungin hotelleista ei tainnut olla yksikään.
  Eli yhteenvetona, ihan ok, mutta käytän sitä eniten hotellien etsimiseen ja varaan vaihtelevasti milloin mistäkin.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Mielenkiintoista kuulla myös toisenlaisia kokemuksia Bookingista. Tuo tuplavelotusasia on todella kurja, ja uskomatonta, että eivät ole saaneet korjattua! Toivottavasti saat rahan takaisin vaikka luottokorttiyhtiön kautta.

   Meillä on puolestaan hassu kokemus siitä, että Bookingin kautta olisimme saaneet huoneen paljon edullisemmin kuin suoraan kysymällä. Menimme kokonaan muualle. 🙂 Soittamalla suoraan hotelliin on varmasti mahdollista saada edullisempia hintoja, ja ehdottomasti kannattaa soitella ja kysellä jos jaksaa. Yksityismajoitusten kohdalla tuo ei tietty toimi.

   Me ollaan toistaiseksi löydetty majoitukset ja riittävästi valinnanvaraa aina Bookingista, mutta jos sieltä ei jonnekin tunnu löytyvän, niin sitten pitäisi etsiä muuta kautta. Hyvä tietää esim. juuri tuo La Gomera, jos sinne vaikka seuravalla talvilomalla eksyy… 😉

 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

  Itsekin olen käyttänyt majoitusten etsintään ja hankkimiseen Booking.comia aina, kun on vain mahdollista. Viime aikoina vain yksi hotelli Etelä-Koreassa jouduttiin varaamaan hotelsin kautta, koska sitä ei ollut bookingissa. Se on varma, mukava käytössä ja monipuolinen palvelu. Joskus tulee varattua majoituksen suoraan, mutta esim. airbnb:n kanssani en halua enää olla missään tekemisissä. Ei sitä ikinä tiedä, milloin jää kadulle. Näinkin on tapahtunut, kun joku majoittaja ensin hyväksyi (muutama päivä ennen matkaa) ja sitten perui majoituksemme muutama tunti ennen h-hetkeä, koska ei kuulemma halunnut sinne lapsia. Lapsemme oli silloin 7 eikä hänestä ikinä ollut mitään harmia.

  En muutenkaan tykkää siitä systeemistä, että pitää odottaa tuntikausia ja joskus päiviä vastausta, hyväksyykö majoittaja meidät vai ei. Bookingissa sentään saa olla varmaa, että majoitus järjestyy, nopeastikin, jos on tarvetta. Kerran yhen road tripin aikana varasimme majoituksen puoli tuntia ennen, kuin ilmestyimme paikalle. Talo oli muuten aivan ihana! (https://viaperasperaadastra.com/2021/07/23/road-trip-3801-days-1-2-italia/)

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Sama täällä, me myös varaillaan majoitukset usein niin lyhyellä varoitusajalla reissun päältä, että sen varausvahvistuksen haluaa samoin tein.

   Tuo on kyllä kurjaa, että perutaan jo kerran hyväksytty majoitus, ja ihan mitättömän vähän aikaa ennen majottumisen alkua (ellei syynä ole asunnossa yhtäkkiä tapahtunut vesivahinko tai muu vastaava pakollinen syy). 😕

 • Amalian maailma

  Kuulostaa kaikin puolin toimivalta sovellukselta. Varsinkin tuo on mun mielestä tärkeää, että hinnoittelu on selkeää. Ja kiva lisä nuo listat! 🙂

 • Sandra / The Present is Perfect

  Käytän myös paljon booking.comia ja se on toiminut moitteetta. Ainoa minus omalla kohdallani on ollut se, että nyt kun matkaamme pienen vauvan kanssa ja etsin huonetta kahdelle aikuiselle ja 0-vuotiaalle vauvalle, booking tarjoaa usein kahta erillistä huonetta. Tämä voi toki johtua hotellista itsestään, mutta vaikeuttaa vaihtoehtojen löytämistä.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Onpa outoa, kun hakuehdoissa kuitenkin saa määritellä kuinka montaa erillistä huonetta etsii, henkilömäärästä riippumatta. 🤔 Olen pitänyt juuri sitä yhtenä Bookingin vahvuuksista, että järjestelmä ”tottelee” valittuja hakuehtoja hyvin, ja hakutulokset on todella rajattu niiden mukaan.

   Menee jokatapauksessa etsiminen harmillisesti vähän hankalammaksi, jos järjestelmä ajattelee vauvan ihan vain henkilönä, aikuisena.

 • Aila ja Juha

  Bookingia käytämme mekin aina ensisijaisesti. Varauksen selkeys ja kätevyys sekä genius-tason edut ovat helppoja ja edullisia. Ei ole koskaan ollut mitään ongelmia. Ihan pari kertaa olemme löytäneet paremman majoituksen Hotels.comista, mutta niitäkään emme ole sieltä varanneet, koska ne olivat Suomessa, Tampereella ja Jyväskylässä ja päädyimme puhelinsoittoon. Bookingin rinnalla katsomme kyllä AirBnb-paikkoja myös. Siellä on tarjolla vielä enemmän yksityismajoituksia ja niissä usein edullisuus ratkaisee, jos olemme esim. automatkalla ja tarvitsemme vain nukkumapaikan. Ei sellaisia kotimajoituksia Bookingissa tarjolla ole. Ainakaan paljon. Kyllähän niissäkin hinnoittelu selkeä on. Näkee hinnan siivous- ja palvelumaksuineen ihan siinä sivulla kohdetta katsoessaan. En sitä mitenkään epäselvänä koe koskaan.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Tuossa voi hyvinkin olla maakohtaisia eroja, että kuinka paljon kotimajoituksia on tarjolla Bookingissa. Esim. Kreikan kotimajoitukset tuntuvat olevan kattavasti Bookingissa.

   Airbnb:ssä kokonaishinta selviää joo sitten sitä kohdetta tutkiessa. Mutta jos laitan hakukriteeriksi, että etsin maksimissaan vaikkapa 100 €/yö maksavaa majoitusta, niin hakutuloksiin tulee kaikki ne, joiden hinta on alle 100 €/yö ennen siivous- ja palvelukuluja. Saan hakutuloksiin silloin vaihtoehtoja, joiden todellinen hinta/yö voi siis olla 100 € + jopa kymmenien eurojen lisäkulut, ja sellaisiahan en etsinyt. Minulle tämä on selkeäsi dealbreaker, kun hinnat esitetään ”ennen ynnämuita kuluja” -hintoina. 😀

 • Raija / Kohti avaraa maailmaa

  Niin, yleensä Booking.com. Mutta nyt en löytänyt kyllä seuraavalle Kroatian matkalle sopivaa vaihtoehtoa, vaan otin Airbnb:stä. En löytänyt samaa paikkaa Bookingista. Koska halusin kaverin kanssa matkustaessa sekä makuuhuoneen että vuodesohvan, oli Airbnb:stä jotenkin helpompi saada selkoa tästä ominaisuudesta. Mutta en tykkää Airbnb:ssä siitä, että karttaa saa liikutettua vahingossa (minä ainakin) ja sitten onkin lista taas sekaisin…
  Kaipaisin Bookingiin samaa ominaisuutta kuin A:ssa, eli että kohteen kuvia voi selata ilman että klikkaa majoituksen auki.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Itse tekisin varmasti samoin, että tsekkaisin sitten ne muut palvelut, mikäli Bookingista ei tuntuisi löytyvän. Toistaiseksi ei ole tarvinnut. 🙂 Ja jos joskus tulee sellainen tilanne, että ollaan kuukausi tai pidempään yhdessä paikassa, niin silloin täytyisi varmasti kääntyä Airbnb:n puoleen, sillä siellä ilmaisesti on hyviä diilejä pidemmän aikaa majoituville.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.