reissulompakot
Matkatavarat ja pakkaaminen,  Yleistä Kreikassa matkustamisesta

Lahjavinkkejä reissaajille

Voit jakaa postauksen tästä:

Teksti sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja sain siitä idean kirjoittaa reissaajalle sopivista lahjavinkeistä. Lahjojen keksiminen on aina hankalaa, ja minulle ainakin kaikki vinkit ovat tervetulleita! (Saa siis kirjoittaa kommentteihin lisää lahjaideoita. Tämän jutun vinkkeihin sain apua myös puolisoltani. 😊)

Näistä vinkeistä on iloa lahjanhankintapulmiin tietenkin myös muulloin kuin jouluna, ympäri vuoden.

Tuotteen joita suosittelen ovat sellaisia, joita joko käytän itse tai ilahtuisin sellaisen saadessani. Ja mikä parasta, monet näistä ovat sellaisia, että niistä on iloa saajalleen myös muulloin kuin reissussa.

Pussukka/lompakko

Maanatiri-pussukat ovat suosikkilahjojani oikeastaan vähän joka tilanteeseen, sillä ne sopivat ihan kaikille: niin lapselle kuin aikuisellekin, miehelle tai naiselle. 

Tämä on superhyvä lahja matkailijalle ja reissaavalla ystävälläsi on pussukalle taatusti käyttöä, sillä käyttötarkoituksia on monia: pussukka toimii lompakkona, silmälasi- tai aurinkolasikotelona, säilytyspussina, meikkipussina, penaalina…

Pussukka on tukevaa kangasta ja hieman topattu, joten niin lasit kuin muutkin pikkutavarat säilyvät siellä hyvin.

Rakastan tätä reissulompakkona, sillä pussi on riittävän suuri ja setelit mahtuvat sinne hyvin sekä leveys että korkeussuunnassa. Erityisesti reissussa käteistä saattaa olla mukana reilummin, ja minusta tuntuu turvallisemmalta, kun lompakko on sen verran syvä, etteivät setelit “pursuile” sen suulta.

Yleensä sujautan myös korttikotelon pussukan sisään, ja näin sekä käteiset että kortit ovat käytännöllisesti käden ulottuvilla.

Pussukka on näppärä myös mukana kuljetettavien tarpeellisten pikkutavaroiden säilytykseen, kuten allergialääkkeet, päänsärkylääkkeet, rakkolaastarit tai kynät. On kivempi pakata ne pussukkaan ja sujauttaa se käsilaukkuun tai reppuun, jolloin ne ovat aina helposti saatavilla, eikä niitä tarvitse kaivella hankalasti repun pohjalta!

Maanatiri-pussukka

Maanatirin yrittäjä on ystäväni, ja olen tutustunut tuotteisiin sitä kautta. En olisi kuitenkaan päätynyt ostamaan niitä lahjoiksi tai itselleni, elleivät ne olisi laadukkaita ja kauniita! 😍 Sen lisäksi, että olen ostanut näitä lahjaksi, minulla on itselläni peräti kolme pussukkaa. Ja niistä jokaiselle riittää käyttöä! (Kuten postauksen pääkuvastakin näkyy, siinä pussukat ovat päässeet kanssamme Skopelokselle.)

Pussukoiden kankaat ovat Maanatirin omistajan upeista valokuvista painettuja valokuvaprinttejä. Tuotteet on valmistettu Suomessa.

Lue lisää Maanatirin valokuvatekstiileistä ja tilaa täältä: Maanatirin Insta

Korttikotelo/korttilompakko

Koska maksuvälineiden turvallinen säilyttäminen on tärkeää, on toinenkin lahjavinkki siihen liittyvä. Tämän idean sain puolisoltani, joka juuri osti korttikotelon lahjaksi ystävälleen. Itse asiassa minunkin korttikoteloni on nimenomaan lahja häneltä. 😉

    • Pienikokoinen kotelo kulkee helposti mukana.
    • Kortit saa sieltä vaivatta ja nopeasti esille napin painalluksella. (Toisin kuin lompakoiden korttitaskuista, jonne ne tuppaavat aina jäämään jumiin!)
    • Maksutilanne tuntuu turvallisemmalta, kun se menee sujuvasti, eikä lompakkoa tarvitse pitää esillä kauaa.
    • Kotelo estää myös vahinkolähimaksut ja korttien skannauksen.

Katso nämä vaihtoehdot:

Minä käytän nykyään lompakkona pussukka + korttikotelo -yhdistelmää, ja minusta se on paljon tavallista lomapakkoa kätevämpää. Itseasiassa tämä yhdistelmä toimisi myös erinomaisesti lahjana!

Matkalakana

Puolisoni ehdotus matka-aiheiseksi lahjaksi oli matkalakana. Matkalakana toimii retkeillessä tai reppureissatessa hygieenisenä lakanana joko sellaisenaan tai makuupussin sisällä. Se sopii erityisen hyvin lahjaksi juuri reppureissutyylisiä matkoja harrastavalle.

Me kuljetamme matkalakanoita mukanamme reissuillamme oikeastaan aina, sillä ne ovat kevyet, pieneen tilaan menevät ja helpot sujauttaa mukaan matkatavaroihin. 

Vaikka majoitusten lakanat ovat yleensä ihan hyvät eikä omille sinällään olisikaan tarvetta, niin toisinaan ylimääräinen lakana tulee tarpeeseen – jos puolisollasi on vaikka tapana rohmuta kokonaan itselleen se sängyn ainoa tuplalakana. 🙈

Matkalehti

Matkailuaiheinen lehti on taatusti mieleinen lahja reissaajalle. Olisin itse ainakin todella innoissani saadessani lehtitilauksen lahjaksi, ellen olisi jo tilaaja!

Vaikka netistä löytyykin paljon matka-aiheista tietoa ja luettavaa, saa postiluukusta kolahtava lehti aina erityisen hyvälle tuulelle, ja lehden kanssa on mukava uppoutua sohvannurkkaan nojatuolimatkoille. Sitäpaitsi, netistä etsii usein tietoa sellaisista paikoista, joista on jo kiinnostunut. Lehdestä taas voi saada uusia ja yllättäviä reissuideoita!

Matkalehdet ovat itseasiassa ainoita lehtiä joita tilaan. Meille tulee sekä Mondo että Matkalehti, joista kumpainenkin on mielestäni laadukas valinta lahjaksi.

Muunneltava laukku/reppu

Muuntautuva Tote-laukun ja kaupunkirepun yhdistelmä, jonka voi heittää joko selkään tai olalle lennolle, kaupungille tai rannalle mennessä ja johon mahtuu hieman käsilaukkua enemmän tavaraa, on erinomainen lahjaksi. Sellaiselle on käyttöä aina! 

Säästölipas

Finnmarin Travel Fund -säästölipas sopii lahjaksi reissuista haaveilevalle.

Korulahja

Haluatko yllättää ystäväsi reissuaiheisella korulla? Thomas Sabo pendant Passport on passin näköinen riipus. 

Lisää lahjaideoita voit löytää postauksestani 5 mukavuutta lisäävää asiaa, joita ilman en matkusta. Niistä jokainen sopii erinomaisesti myös lahjaksi!

Onko sinulla matkailuun liittyviä lahjavinkkejä?

 

Voit jakaa postauksen tästä:

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.