majoitus Vamoksessa
Majoitus,  Saarihyppely

Majoituksen varaaminen omatoimimatkalla tai saarihyppelyllä

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Nyt päästäänkin yhteen matkailuun liittyvään lempipuuhaani, minä nimittäin rakastan majoitusten tutkimista ja vertailua. Voisin käyttää (tai siis käytän 🙈) siihen tuntikausia!

Meillä tämä menee varsin mukavasti, sillä puolisoani ei voisi vähempää kiinnostaa käyttää aikaansa majoitusten valitsemiseen, joten tämä osuus reissujen järjestelyistä kuuluu yksinoikeudella minulle. 😊 

Onko majoituksella väliä?

Majoitus Rethymnonissa
Täällä nukuimme hyvin Rethymnonissa Kreetalla. (Barbara Studios)

“Eihän sitä lomaa hotellihuoneessa vietetä”, sanotaan, kun perustellaan sitä, miksi majoituksella ja sen tasolla ei ole suuremmin väliä eikä siihen kannata panostaa.

Olemme mielestäni melko aktiivisia lomailijoita, eli pyrimme tekemään päiväsaikaan kaikenlaista, näkemään muutakin kuin hotellihuoneemme seinät ja kokemaan asioita hotellimme allas-alueen tai pihapiirin ulkopuolelta. Siitä huolimatta ennätämme viettää aikaa myös huoneessamme. 

Hengailemme huoneessa päivän touhuttuamme, ennen kuin menemme syömään. Emme kuluta aikaamme ilta- tai yöelämässä, vaan nautimme mieluummin olostamme illallisen jälkeen rennosti huoneessa tai huoneemme terassilla tai parvekkeella, jos sellainen sattuu olemaan. 

Vietämme huoneessa sen verran aikaa, että emme ajattele sen olevan ihan sama. Nautimme olostamme enemmän mukavassa ympäristössä.

Mukavalla en tarkoita ylellistä, mutta omaan silmään esteettinen ja kohtuullisen kokoinen tila tekee loma-asumisesta kivempaa.

Tosin toisinaan pari yötä yksityisellä uima-altaalla varustellussa huoneistossa voi olla ihan paikallaan, ja se tuo lomaan ihan erityistä fiilistä ja luksusta, mutta ei romuta koko loman majoitusbudjettia!

Hypellessä (erityisesti meidän tyylillä, jossa vaihdamme majapaikkaa melko tiheään) myös majoituksen sijainnilla on väliä, sillä mitä lyhyemmän ajan kylässä tai kaupungissa viettää, sitä mieluummin valitsee sijainnin sieltä parhailta pelipaikoilta ja mahdollisimman käytännöllisesti sen kannalta, mitä haluaa nähdä ja kokea. 

Suosimme kotimajoituksia ja pieniä hotelleja. Parasta on, kun majoituksessa on jotain hieman erikoista, pientä ja kekseliästä. Omaleimaisuutta, mikä ketjuhotellien viimeistellystä ilmeestä puuttuu.

Aloitan majoitusvaihtoehtojen selaamisen yleensä heti lennot varattuamme ja reittisuunnitelman tehtyämme.

Joskus selailen majoitusvaihtoehtoja huvikseni hieman reittimme ulkopuolelta  ja saatamme muuttaa reittisuunnitelmaa majoituksen perusteella, jos tutkiessa osuu silmään joku todellinen helmi. 😊

Millaista majoitusta Kreikassa on tarjolla?

Koska matkailubisneksellä on Kreikassa pitkät ja vahvat juuret, on majoitusta tarjolla paljon. On perinteisiä lomaresortteja, vain aikuisille tarkoitettuja luksushotelleja, sympaattisia pikkuhotelleja ja yhden tai korkeintaan muutaman huoneen käsittäviä kotimajoituksia.

Angels suites terassi
Tässä majoituksessa oli upea, yksityinen terassi merinäköalalla. Terassilla on myös poreamme! (Angels Suites)

Vaihtoehtoja on todellakin kaikenlaisiin tarpeisiin ja eri hintaluokissa ja mikä parasta: Kreikassa majoituksen hintataso on eurooppalaisittain varsin kohtuulinen.

Nykyään toiminta on siirtynyt suurelta osalta nettiin, ja myös pienimmät kotimajoittajat löytää Airbnb:stä tai Booking.comista, joista varauksen voi tehdä kätevästi jo ennakkoon.

Vielä joitakin vuosia sitten hyppelijät varasivat ihan yleisesti majoituksensa vasta satamasta, saavuttuaan saarelle. Satamassa saattoi olla koppi, jossa oli esitteitä tarjolla olevista majoituksista. Tai sitten yksityiset majoittajat olivat yksinkertaisesti vastassa lautan tullessa satamaan, mainostamassa ja houkuttelemassa matkustajia valitsemaan hänen majoituksensa.

Majoitusbudjetti

Mikäli budjettisi ei ole rajaton, on Kreikka oivallinen kohde, sillä kelpo majoitus irtoaa maltillisellakin budjetilla! 

Vaikka olemmekin valmiita panostamaan majoitukseen, ei luksus ole se mitä kaipaamme. Onneksi, sillä reissulompakkomme ei edes olisi riittävän paksu jatkuvaan luksusmatkailuun! 😀 Keskihintainen ja kliseinen hyvä hinta-laatusuhde kuvaa mielestäni aika hyvin lomamajoituksiamme.

Alonissoksen majoituksen sänky
Mukava majoituksemme Alonissoksella maksoi 50,50 € / yö. (Machi rooms)

Päätämme reissun majoituksille noin-budjetin/yö. Saarihyppelyillä se on ollut meillä 70 €. Rajaan hinnan varausjärjestelmän hakuehtoihin hieman toivomaani ylärajaa suuremmaksi, koska majoitukseen suhteen minulla on lievä fear of missing out. Pelkään missaavani jonkun erityisen kivan majoituksen, joka olisi ollutkin vain vähän toivebudjettia enemmän. 🙈

Laitan ylärajaksi yleensä 100 €, mutta käytännössä kiinnostukseni loppuu aika pian 80 € maksavien vaihtoehtojen kohdalla, mikäli vaihtoehtoja löytyy myös budjettimme puitteissa.

Useimmiten matkalle osuu siis majoituksia, joista joutuu maksamaan tai haluaa maksaa hieman budjettia enemmän, mutta vastaavasti myös sitä edullisempia vaihtoehtoja, joten reissun keskimääräinen hinta/yö pysyy budjetin rajoissa. 

Yhdistelemme reissuillamme erilaisia, erihintaisia ja eri varustetasoisia huoneita, ja näin saamme meille mieluisat kokemukset, mutta reissun kokonaisbudjetti majoituksen osalta pysyy kuitenkin aisoissa!

Esimerkki majoitusbudjetistamme:

Aikana ennen pandemiaa 70 € / yö vakiintui meille budjetiksi. Kahden viikon reissulla majoituksiimme menisi yhteensä siis 980 €, eli 490 € / hlö. Kun lennot on yleensä saanut 300 euron pintaan, on kahden viikon reissun lennot + majoitus 790 € / hlö.

(Saa nähdä mitä lento- ja majoitushinnoille käy maailman ja matkailun elpyessä, ja onko näillä hinnoilla enää realistista toteuttaa reissuja tulevaisuudessa.)

Joissain paikoissa tai vaikka tietyssä osassa saarta majoitushinnat saattavat olla kautta linjan korkeammat. Silloin vain täytyy päättää, haluaako majoituksesta maksaa niin paljon, vai onko mahdollista muuttaa hieman suunnitelmaa.

Minulla “kipuraja” menee aikalailla 90 eurossa perustasoisen majoituksen ollessa kyseessä. Mikäli majoitusta ei tuohon hintaan saa, täytyy joko paikan olla TODELLA erityinen tai majoituksessa jotain meille mielekästä extraa, jotta sen bookkaisimme. Muuten vaihdamme suunnitelmaa, ja etsimme sopivamman hintaista majoitusta vaikka naapurikylästä. 

Yksi tuollainen minulle erityinen paikka on bucket listilläni oleva Monemvasia, linnoitussaari Peloponnesoksen niemimaalla. Haluan ehdottomasti kokea Monemvasian niin, että majoitumme linnoituksen muurien sisäpuolella, vaikka majoitus maksaakin vähintään tuplasti linnoituksen ulkopuolella sijaitseviin verrattuna!

Mitä kautta majoitus kannattaa varata?

Erilaisia hotellivarausjärjestelmiä on pilvin pimein, ja niin halutessasi voit selata ja vertailla hintoja vaikka useammastakin järjestelmästä.

Monet päätyvät suosimaan yhtä tai kahta järjestelmää, sillä niiden kanta-asiakasohjelmat, joissa palkintoina on ilmaisia yöpymisiä tai edullisempia hintoja, kannustavat keskittämään.

Testaamalla löydät itsellesi sopivimman varausjärjestelmän.

Me käytämme nykyään oikeastaan pelkästään *Booking.comia, koska:

  • Siellä on käytännössä kaikki majoitukset loistohotelleista kotimajoituksiin. Me majoitumme oikeastaan ainoastaan kotimajoituksissa ja pienissä hotelleissa, mutta on kätevää, että kaiken tyyliset majoitukset mahtuvat saman varausjärjestelmän alle. Tällöin yhdellä haulla näkee, mitä kaikkea omilla hakuehdoilla on tarjolla, eikä eri tyylisiä majoituksia vertaillessaan joudu pomppimaan järjestelmästä ja sivustolta toiselle. 
  • Varaussysteemi on helppokäyttöinen. 
  • Saan sieltä parhaan hinnan. Jos jostain toisesta järjestelmästä saisikin hieman paremman tarjouksen, on ero niin pieni, ettei turha vertailutyö maksa vaivaa. Erityisesti, kun hyppelyllä yhdelle matkalle tarvitsee useita majoituksia! 
  • Kanta-asiakasjärjestelmän kautta saa edullisempia hintoja, huoneluokan korotuksia, aamiaisen veloituksetta jne.
  • Bookingissa näet heti kokonaishinnan, eikä päälle tule piilokuluja. (Joudun pyörtämään heti sanani tuolta osin, sillä toisinaan ainakin Kreikassa hinnan päälle tulee vielä kaupunkivero. Mutta se on luokkaa 0,50 € – 1,50 €, joten en pidä sitä merkittävänä. Ilmoituksessa kerrotaan, pitääkö kaupunkivero maksaa huonehinnan päälle vai sisältyykö se hintaan.)
Miksi en käytä Airbnb:tä?

No, yritin käyttää sitä kerran, mutta hermo meni heti alkuunsa jokaisen ilmoitetun hinnan päälle tuleviin huomattaviin siivous tms. kuluihin!

On turhauttavaa laittaa hakuehdoksi tietty hinta, tutkia sopivia vaihtoehtoja iloisena ja sitten löytää maininta siivouskulusta, joka voi olla kymppejä/yö sen ilmoitetun hinnan päälle. Todellinen hinta ei siis ole se, minkä perusteella alun perin hain majoitusta! 

En tiedä toimiiko Airbnb-sivusto edelleen näin, mutta minun kiinnostukseni lopahti hintakikkailun takia. Airbnbhan olisi idealtaan meille luonteva paikka majoituksen etsimiseen, sillä majoitumme mieluusti kotimajoituksissa.

En vaan ymmärrä, mikä idea hakukriteerissä ylipäänsä on, jos se ei pidä paikkaansa. Tarkoituksena on rajata vaihtoehdot sellaisiin, mitkä itselle sopii, ja jos tuloksena on sitten aivan jotain muuta, on hakuehtoja turha asettaa alun perinkään. 😡 

Koska Booking.com toimii meidän tarkoituksiimme erinomaisesti, säästän itseäni turhalta ärtymykseltä ja ainoastaan Airbnb:ssä tarjolla olevat lomalukaalit saavat jäädä meidän ulottumattomiin.

Miten majoitushakua kannattaa rajata?

Mikäli joku asia on sinulle majoituksessa ehdottoman tärkeä, rajaa hakua aina sen mukaan. Kriteerejä voivat olla esim. merinäköala, uima-allas, sijainti rannalla, oma keittiö/keittotila tai sisältyykö majoitukseen aamiainen.

Näin löydät kätevämmin itsellesi relevantit vaihtoehdot, etkä hukkaa aikaasi sellaisiin, jotka eivät kuitenkaan vastaa sinun tarpeitasi. Kun rajaat hakutuloksia hieman, jää jäljelle järkevä määrä vaihtoehtoja, joista voit syventyä valitsemaan sinulle parhaimman.

Saatan joskus tsekata, millaisia vaihtoehtoja ja mihin hintaan löytyisi laittamalla hakuehdoksi vaikka oman uima-altaan, mikäli tuntuu, että se voisi olla mukava lisä majoituksessa. Yleensä kuitenkin tutkin vaihtoehdot vain tärkeimmät rajaukset tehtyäni, ja katson mitä kivaa löydän.

Näillä perusteilla rajaan meidän majoitushakumme:

Käytän aina hinnan rajaamisen lisäksi kolmea rajausta, joista en tingi: asiakasarviopisteet, oma kylpyhuone ja ilmastointi.

Muita kriteerejä meillä ei huoneen varustelutasolle tai majoituksen fasiliteeteille oikeastaan ole.

Asiakasarviopisteiden alarajaksi asetan 8, mutta käytännössä en helpolla varaa majoitusta, jonka asiakasarviot ovat alle 8,5.

Tämä ei perustu oikeastaan mihinkään muuhun kuin siihen, että yli 8,5 arviot saaneita majoituksia on aina tarjolla, joten miksipä en valitsisi mieluummin paremmat kuin huonot arviot saanutta? 

Kiitettävät arviot saaneet saavat usein kautta linjan niitä kiitettäviä arvioita, kun taas 8 tai alle saaneiden arvostelut hajaantuvat huonoihin, hyviin ja kaikkeen siltä väliltä. Koska majoitus on meille melko tärkeä juttu matkoillani, niin haluan valita sellaisen, joka vaikuttaa olevan tasalaatuisen hyvä.

Oma kylpyhuone taas johtuu siitä, että yksityismajoituksissa todellakin on myös sellaisia, joissa kylpyhuone on jaettu.

Tämä ei tarkoita samaa, kuin hostelleiden tai campingalueiden kaikille yhteiset suihku- ja wc-tilat, vaan yleensä sitä, että kylppäri jaetaan toisen huoneen kanssa, ja se sijaitsee oman huoneen ulkopuolella käytävällä. 

Meille oma kylpyhuone on mukavuus, josta emme tingi, mutta jos se ei ole kynnyskysymys sinulle, niin jaetulla kylpyhuoneella saatat löytää huomattavasti edullisempia majoituksia. Toisinaan voi myös käydä tuuri, ja huoneessa jonka kanssa jakaisit kylpyhuoneen ei edes majoitu ketään samaan aikaan, joten saat koko kylppärin käyttöösi yksityisesti!

Sijainti

Uima-allas Skopeloksella
Skopeloksella eräs majoituksemme oli rinteessä aivan keskustan liepeillä, pienen mutta ihan suoriuduttavan ylämäen päällä. (Thea Home Hotel)

Majoitushakua kannattaa rajata myös etäisyyden perusteella. Etäisyyttä mitataan esim. kaupungin keskustan, sataman tai vanhankaupungin mukaan.

Yleensä rajaan hakuani maksimissaan noin kilometrin päähän keskustasta tai vanhasta kaupungista, kohteesta riippuen.

On turha tutkia vaihtoehtoja, jotka sijaitsevat samassa kaupungissa mutta vaikkapa 10 km:n päässä keskusta-alueesta, jos juuri siellä haluaa aikaansa viettää.

Ennen varaamista kannattaa katsastaa majoituksen sijainti vielä “näytä kohde kartalla” -toiminnon avulla.

Olen huomannut, että mikäli arvosteluissa puhutaan toistuvasti majoituksen sijaitsevan pitkän ylämäen päässä tai muuta vastaavaa, niin tämä kannattaa ottaa ehdottomasti todesta. Kyseessä ei mitä todennäköisimmin ole turha valitus pienen mäennyppylän takia. 😬

700 metrin matka ydinkeskustaan ei ehkä kuulosta pitkältä, mutta 700 metrinen ylämäki on aivan toinen juttu! 

Olemme ihan normaalikuntoisia aikuisia, mutta pari majoituksistamme on ollut sen verran jyrkän ja pitkän mäen päällä, että en valitsisi niitä uudestaan.

Olen oppinut tämän siis kantapään kautta, sillä muistan kyllä lukeneeni varoituksia mehut vievästä ylämäestä majoitukselle, mutta olen ohittanut kommentit hieman ylimielisesti ajatuksella turhasta valittamisesta… 🙈 Ehkäpä ihan ansaittu opetus minulle!

Kuvat 

Riipputuolissa Haniassa
Riipputuoli oli ihan hyvä syy varata juuri tämä majoitus! (Favela Living Space, Hania Kreeta)

Katson tarkasti majoituksen kuvat, ja toisinaan hylkään jonkun majoitusvaihtoehdon jo kuvien (fiiliksen) perusteella, jos paikka ei näytä meille viihtyisältä lomakodilta.

Kuvia katsoessa kannattaa muistaa, että majoitukset valitsevat luonnollisesti kaikkein edustavimmat kuvat ensimmäiseksi. Kauniit kuvat voivat olla deluxe- tai sviittitason huoneista, eikä niiden tyyli välttämättä ulotu tavallisiin huoneluokkiin. Tarkista siis huoneen kuvat aina valitsemasi huonetyypin takaa.

Itse en edes varaa sellaista majoitusta, jossa selvästi on täysin erihintaisia ja siten eritasoisia huoneita, mutta edullisemmista huoneista ei ole kuvia.

Kuvat ovat minulle tärkeitä majoitusta valittaessa, sillä nautimme viihtyisästä majoituksesta. 

Lomaillessa on mukava päästä nauttimaan erilaisista asumuksista; sellaisista jotka on sisustettu kivasti, tyylikkäästi, erikoisesti, leikkisästi tai kekseliäästi – ja eri tavalla kuin oma koti!

Kotona olen harkitseva enkä alkuunkaan vaihtelunhaluinen sisustaja, enkä kyllästy sisustusvalintoihini, vaan nautin niistä sujuvasti vuosia tai vuosikymmeniä. 

Hauskoja diy-ratkaisuja voi ihastella parin yön verran majoittuessaan, vaikka sellaista ei valitsisi omaan kotiinsa. Ja maalaisromanttisessa huoneistossa on oma viehätyksensä hetkellisesti, vaikka normaalisti oma silmä lepäisikin ennemmin modernimmissa ratkaisuissa.

Miten lukea muiden asiakkaiden arvosteluja?

Majoitus Skiathoksella
Etukäteen varaamamme majoitus Skiathoksella vaihtui lähtöä edeltävänä iltana ylibuukkauksen takia tähän… (Design Architectonika)

Mikäli majoitus on sinulle vain katto pään päällä ja tyyny jolle painaa päänsä yöksi, voit hypätä tämän kappaleen yli. Sillon majoitus löytyy helposti rajaamalla itselle tärkein hakukriteerein, ja arvostelujen lukeminen on vain turhaa ajan hukkaa. Jos sen sijaan haluat hieman panostaa majoitukseesi, niin kannattaa lukea mitä muuta asiakkaat ovat paikasta sanoneet.

Sanallisista asiakasarvioista saat yleisen kuvan paikasta ja siitä mitä siellä kehutaan tai moititaan. Pelkät pisteet eivät aina kerro koko totuutta.

Yleensä tsekkaan arvosteluista ensin alimmat pisteet saaneet arvostelut. Teen tämän siksi, että saan käsityksen mistä asiakkaat eivät (toistuvasti) paikassa pidä, ja onko se asia, jolla on meille merkitystä.

Jos huonot arvioit tulevat vaikkapa lähinnä lapsien kanssa matkustavilta siitä, että uima-allas ei sovi pienille lapsille, on asia meille merkityksetön, ja voimme jättää pisteitä alentavat arviot huomiotta.

Poikkeuksellisen hyvät arvostelut saaneiden paikkojen (9,7-10) kohdalla katson, mitä hyvää asiakkaat ovat kirjoittaneet.

Jos kaikki tai lähes kaikki kympin antaneet arviot ovat pelkkiä numeroita ilman sanallista palautetta, tai sanalliset arviot kuulostavat kliiniseltä mainostekstiltä, hylkään paikan “liian hyvä ollakseen totta” -perusteella. Arvostelut eivät ole silloin välttämättä todellisia, oikeiden majoittujien kokemuksia.

Todellisia täyden kympin paikkojakin on, ja erotat ne kyllä taatusti joukosta. Arvioista välittyy henkilökohtainen kokemus, jonka tyytyväinen majoittuja haluaa vilpittömästi jakaa vinkiksi muillekin. 

Skiathoksen majoituksemme
…huone oli kuitenkin varsin kiva! (Design Architectonika)

Jos löydät kympin paikan itselleen sopivaan hintaan ja muihin omiin kriteereihisi sopien, kannattaa tarttua kiinni heti: huippuarvostelut saaneet majoitukset menevät yleensä nopeasti!

Ero hyvän ja mahtavan majoituksen välillä on usein se, että mahtavassa saat majoituksen lisäksi myös kokemuksen. Se ei ole vain rahalla ostettavaa luksusta, vaan joku täysin erityinen piirre, joka tekee majoittumisestasi ja lomastasi vieläkin paremman ja ikimuistettavamman.

Jos joku asia, niin mukava sänky olisi hakuehto, jonka perusteella haluaisin voida rajata majoitusvaihtoehtoja! Tällaista valintaa ei kuitenkaan ole, joten toisinaan tsekkailen asiakasarvosteluista, mitä sängyistä sanotaan. Mukava peti ja hyvät yöunet on meille tärkeä juttu, ja koska yllättävän usein arvioissa on otettu kantaa sänkyihin, lienee se merkittävä asia muillekin. 

En välttämättä varaa tai ole varaamatta sen takia, mitä majoituksen sängyistä sanotaan, mutta jos en meinaa osata päättää kahden vaihtoehdon välillä, saatan ratkaista asian sänkyarvioilla!  🤷 😀

Etukäteen vai ex tempore? Milloin majoitus pitäisi varata?

Mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä enemmän vapaita vaihtoehtoja luonnollisesti on. Etukäteen varaamalla säästyt valintojen tekemiseltä loman aikana ja voit vain edetä suunnitelman mukaisesti.

Me emme yleensä varaa kovin aikaisin, ja olemme aina löytäneet mieleiset majoitukset myös viime tipassa ollessamme, myös elokuussa kesälomasesongin ollessa parhaimmillaan.

Uskon, että tämä selittyy osittain sillä, että emme etsi niitä kaikkein edullisimpia vaihtoehtoja, mutta emme ole myöskään kiinnostuneita suosituimmista lomahotelleista valtavine uima-allasalueineen, ja näiden kategorioiden vaihtoehdot saattavat hyvinkin olla jo täyteen varattuja.

Meidän etsimiämme, useimmiten melko tavallisia ja keskihintaisia vaihtoehtoja on ollut tarjolla ihan hyvin.

En kannusta jättämään majoitusten varaamista viime tippaan, mutta haluan kuitenkin sanoa, että saarihyppely onnistuu hyvin, vaikka et olisikaan tehnyt suunnitelmia ja varauksia kuukausia ennen matkaasi! Tai vaikka et olisi varannut niitä ollenkaan ennen reissuasi…

Me olemme hypelleet myös niin, että matkalle lähtiessämme meillä on varattuna ainoastaan ensimmäisen yön majoitus! 

Teemme suunnitelmaa matkan edetessä ja fiiliksen mukaan. Saatamme kirjautua ulos majoituksesta vailla tietoa, missä vietämme seuraavan yön. Kierrämme saarta vuokra-autolla, ja kun löydämme sopivan idyllisen kylän jossa tuntuu olevan hyvä tunnelma, etsimme majoituksen sieltä. 

Lue täältä eräästä kokemuksestamme majoituksen etsimisestä ”lennosta”: JVG:tä Skopeloksen illassa

Minne nenä näyttää -tyylillä lomailu on superhauskaa ja sopivan jännittävää myös minulle, vaikka olen perusluonteeltani enemmänkin varautuja ja etukäteen suunnittelija kuin spontaani heittäytyjä. 😀

Mikäli tämän kaltainen seikkailullisuus houkuttelee sinuakin, niin mielestäni se on helppoa ja turvallista toteuttaa Kreikassa off seasonilla saarihypellessä!

Millaiset seikat majoituksessa ovat tärkeitä sinulle? Mitä kautta varaat yleensä majoituksen?

Postauksen kansikuvaan pääsi makuuhuoneemme Vamoksen kylässä Kreetalla. (Elianthos Villas)

Tutki postauksessa mainittuja majoituksia:

Lue myös:Booking.com

Voit jakaa postauksen tästä:

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.