nafplio lodge uima-allas
Majoitus

2023 reissujen kivoimmat majoitukset Kreikassa + pari helmeä muualta 

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Hyvä majoitus on meille tärkeä osa reissua. Kivassa kämpässä lepää, latautuu ja nauttii matkasta enemmän. Hyvä ei kuitenkaan tarkoita ylellistä, vaan ihan vain viihtyisää ja siistiä. Katsomme majoituspaikan kuvat tarkkaan ja valitsemme kuvien perusteella budjettiimme sopivista mieluisimman. Tykätään modernimmasta, mutta saa olla persoonallistakin – kulahtaneessa tai kolkossa ei viihdytä. Ja yritetään etsiä arvosteluista mainintaa sängyistä, sillä arvostetaaan ehdottomasti hyviä yöunia. 

Onko se sitten keski-ikäistymisen merkki, kun pelkkä hattu ei riitä katoksi reissun päällä ja matkalle ei lähdetä valvomaan aamuun saakka vaan nukkumaan hyvin… 😅 

Suosimme pieniä hotelleita tai yksityimajoituksia, jotka ovat keskihintaisia ja -tasoisia. Sijainti valitaan kävelyetäisyydellä kylästä, jonka kujilla on kiva kuljeskella iltasella ja etsiä houkuttelevinta ruokapaikkaa. Välillä panostetaan ylellisempään ja otetaan pariksi yöksi hulppeampi huone, jossa on esim. poreamme terassilla tai oma uima-allas. Parin yön luksustelut eivät saa matkabudjettia karkaamaan käsistä.

Tänä vuonna olimme monissa hyvissä majoituksissa ja vuoden kivoimmat majoitukset Kreikassa voisi hyvinkin venyä pidemmäksikin listaksi. Näistä tykkäsimme kuitenkin kaikkein eniten.

Milos: Aigeis-milos 

Tässä tuleekin heti poikkeus sääntöön, sillä Aigeis sijaitsee vajaan 10 kilometrin, noin 15 minuutin ajomatkan päässä saaren pääkylästä – tai mistään kylästä ylipäänsä. Naapurihotellissa on kuitenkin erinomaiset arvostelut saanut ravintola, joten ruokapaikka löytyy läheltä.

Huikeat näköalat korvasivat keskeisen sijainnin puutteen, emmekä pettyneet muutenkaan. Huoneet ovat raikkaita ja yksilöllisesti ja nätisti sisustettuja. Isäntänä toimi vieraanvarainen ja sympaattinen George, joka järjesti ikimuistoiset grillibileet meille majoittujille. 

milos majoitus

Kimolos: Kimolos PS House ja Archipelagos Kimolos   

Molemmat sijaitsevat saaren ainoan kylän keskellä mitä parhaimmalla sijainnilla. PS House on moderni ja tilava kahden makuuhuoneen asunto, jonne mahtuisi perhekin. Archipelagos on edullinen ja persoonallinen vaihtoehto. Olen kirjoittanut näistä jo oman postauksensa, joten pääset lukemaan niistä tarkemmin täältä. 

Nafplio: Nafplio Lodge 

Nafplio Lodge menee meillä panosta-osastolle, mutta on kuitenkin erittäin kohtuuhintainen siihen nähden, mitä rahalla saa.

Lodge sijaitsee rauhallisella paikalla mutta vain 7,5 km:n päässä Nafplion kaupungista. Majoituksessa on neljä minimökkiä, eli alueella majoittuu enimmilläänkin vain 8 henkilöä. Puutarhamaisella piha-alueella on hedelmäpuita – jopa baananipuut tuottavat satoa – sekä kasvimaa. Majoittujat saavat nauttia kaikista puutarhan antimista. Pihalla on myös upea uima-allasalue. 

Tuore aamupala tuodaan oven taakse söpössä pärekorissa. Mökit ovat todella pieniä, mutta kaksi mahtuu hyvin pesämäiseen mökin järkevästi käytettyihin tehoneliöihin, ja skandityylisen raikkaan sisustuksen ansiosta tunnelma ei ole ahdas.

nafplio lodge uima-allas

Nafplio lodge huone

Monemvasia: Guesthouse Kellia 

Monemvasia linnoitussaaren keskiaikaisen linnoituksen suojissa majoittuminen on kuin aikamatka, vaikka modernit mukavuudet löytyvätkin. Kellian huoneet ovat tunnelmalliset ja aamiainen hulppea. Runsas valikoima lähitilojen tuotteita katetaan jokaiselle seurueelle omaan pöytäänsä.

kellia Monemvasia

Spetses: Lumiere Spetses 

Upouuden kesäksi 2022 avatun hotellin on rakennuttanut ja sitä luotsaa sympaattinen nuori ateenalainen Fotis. Huoneet ovat tilavia, moderneja ja raikkaita. Spetses ei ole edullisimpia saaria, mutta Lumiere on tasoonsa ja sijaintiinsa nähden järkevän hintainen. Aamupala sisältyy hintaan ja se valmistetaan jokaiselle tilauksesta. 

Lumiere

Muut helmet

Nämä vuoden 2023 reissujemme majoitukset muualta kuin Kreikasta ovat niin hyviä, että ansaitsevat tulla mainituiksi. Ehkä joku Kreikka-fani on joskus matkalla Tallinnaan tai Santa Cruz de Tenerifeen… 🙂

Tallinna: Rataskaevu 14 

Rataskaevu 14 saattaa hyvinkin olla Tallinnan paras majoitus. Ja jep, väitän näin täysin vakavissani, yhtään liioittelematta! No, muokataan sen verran, että Tallinnan paras yksityismajoitus, kyseessä kun ei ole hotelli. Nimi kertoo varmasti monelle paikan sijainnista kaupungin sydämessä, yhden kaupungin rakastetuimman ravintolan naapurissa. 

Suuri asunto on tunnelmallinen ja se on remontoitu vanhoja rakenteita kunnioittaen. Olimme Tallinnassa juhlistamassa anopin syntymäpäiviä, ja juhlaseurueeseen kuuluvat kaikki muut 8 henkilöä kävivät kurkkaamassa majoituksemme. Jokainen ihastui paikkaan.

rataskaevu14

Santa Cruz de Tenerife: The Park Suites 

Huvilamaisessa talossa on viisi tyylikästä ja tilavaa asuntoa, mukava kattoterassi ja pieni uima-allas. Majoitus sijaitsee nimensä mukaisesti kaupungin mukavassa, puistomaisessa osassa, mutta kaupungin keskeisimmille kävelykaduille on kuitenkin vain muutaman askeleen verran matkaa.

teneriffa majoitus

Miten nämä osuvat sinun makuusi? Jos tykkäsit, niin kannattaa tallentaa kivoimmat majoitukset Kreikassa -postaus tulevia reissujasi varten – tai jos kohteena on Tallinna tai Teneriffa.

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:Booking.com

Voit jakaa postauksen tästä:

28 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Miellyttävän kuuloisia majoituksia kaikki! Meille majoitukset eivät reissussa ole kovin keskeisessä roolissa, mutta toki hyvät yöunet ovat tärkeitä ja paikan pitää olla ”perussiisti”. Näillä kriteereillä ei ole tarvinnut ikinä pettyä ja välillä sitä tulee yllätyttyä positiivisesti! 😀

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Positiiviset yllätykset on aina hyvä juttu. 😊 Nyt kun mietin, niin nämä kaikki majoitukset olivat myös positiivisia yllätyksiä, vaikka olimmekin valinneet ne sinällään tarkasti mukavannäköisten huoneiden ja hyvien arvostelujen perusteella. Siitäkin huolimatta joka paikka onnistui vielä ylittämään odotuksemme ja yllättämään positiiivisesti joko tilojen, ympäristön, aamiaisen tai poikkeuksellisen mielenkiintoisen ja mukavan henkilökunnan ansiosta.

 • Tyylimurun Tiina

  Ihanannäköisiä majapaikkoja! Kyllä majoittumiseen tulee panostettua enemmän kuin nuorempana. Luettua arvosteluja ja vertailtua. Selvästikin tarvitsen kunnon yöunet ja viihtyisän majapaikan nykyään, että loma tuntuu leppoisalta ja onnistuneelta.

 • Minna

  Ihania kesäisiä kuvia ja tunnelmia! Jokainen esittelemäsi majoituspaikka näyttää houkuttelevalta. Alkoi tehdä mieli Kreikkaan.

 • Christa

  Omat kriteerit majoituksen valinnassa ovat ihan samat kuin teillä. Ja todellakin vaatimustaso on kasvanut iän myötä ja varsinkin hyvää sänkyä arvostan. Nuo Kreikan majoitukset vaikuttavat kyllä kaikki tosi kivoilta. Täytyypä laittaa korvan taakse.

 • Pirkko / Meriharakka

  Nafplio on näistä ainoa lähivuosilta tuttu. Me arvostimme majoitusta itse kaupungissa ja Agamemnon-hotelli oli silloin, joitakin vuosia sitten, ihan kelpo vaihtoehto. Rantaravintolat olivat illalla lähellä ja toisaalta saattoi heti aamusta kaupungin ollessa vielä hiljainen, tutkia kaupungin rantaa. Mutta tietysti, etenkin jos kaupungissa viipyy pitempään, niin tuo mainitsemasikin majoitus voisi olla hyvä vaihtoehto!

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Me majoituttiin myös pari yötä Nafplion kaupungissa, ja tietysti sieltä käsin oli kätevämpi tutkia itse kaupunkia. Jos menisin uudelleen, niin voisin hyvinkin majoittua vain Nafplio Lodgessa ja ajella kaupunkiin kiertelemään ja syömään silloin kun halua. Autolla matka on kuitenkin lyhyt, mutta ilman autoa ei ehkä toimiva ratkaisu.

 • Mare Kinanen

  No tuo Tallinna rupesi heti kiinnostamaan 🙂
  Ja noihin Kreikan kuviin tekisi aina mieli vain hypätä mukaan. Nytkin lämpö ja valo oikein hoitaa silmää kun niitä katsoo.

 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

  Hyvän majoituksen valinta on kieltämättä taitolaji, kun pitää tehdä päätös pelkkien kuvien ja arvostelujen perusteella. Itse etsin netistä myös pidempiä kirjoituksia majoituksista (mm. blogeissa), joissa pääsee kurkkimaan majoitusten sisällä ikään kuin asukkaan silmin.
  Kiitos hyvistä vinkeistä!

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Viihtyisän näköisiä majapaikkoja, missä viihtyisin hyvin itsekin! Ite etin yleensä hinta-laatusuhteeltaan hyviä majapaikkoja, vaikka hyvin kelpaa vaatimatonkin paikka, niin silti löydän itteäni varaamasta kuitenkin sen vähän paremman majapaikan. Meillä on kaverin kanssa parhaillaan majapaikka dilemma käynnissä seuraavaan kohteeseen, ei olla päätetty varataanko edullisempi huoneisto vai hieman kalliimpi ja hienompi hotelli 😀

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Hinta-laatusuhde on hyvä määritelmä ja sitä minäkin haen reissumajoituksissa. 👍 Se onkin sitten toinen juttu, mikä on kenellekin hyvä hinta-laatusuhde. 🙂

   Meidän majoitukset löytyvät useimmiten sieltä keskikastista, mutta koska varataan yleensä vasta reissun päällä ja melko viime tipassa – usein edellisenä iltana tai jopa samana päivänä – niin ei rajata tarkasti budjettia jonka sisältä majoituksen pitää löytyä. Ensin katsotaan, mitä siinä vaiheessa on ylipäänsä kohteessa tarjolla, ja sitten aletaan punnita hinta-laatusuhdetta. Usein sopiva tosiaan löytyy sieltä keskikastista, mutta toisinaan löytyy kalliimpi ja ylellisempi, jossa on niitä asioita mistä me ollaan valmiita maksamaan enemmän. Viime hetkellä saattaa tulla myös tarjoushintoja, jota ilman ei oltaisi ko. majoitukseen päädytty. Joskus päädytään edullisempaan, jos hintavammat vaihtoehdot eivät tunnu olevan suhteessa parempia.

   Meidän matkustustyylillä, kun ollaan yhdessä paikassa vain paristä yöstä muutamaan, tulee yhdelle matkalle eri tasoisia majoituksia eri hintaluokista. Silloin päätös jostain yhdestä reissun majoituksesta ei ole niin merkittävä eikä vaikkapa yksi huonompi majoitus latista koko matkaa. Jos olisi vain yksi majoitus viikoksi tai pidemmäksi aikaa, niin sekä hinnalla että majoituksen tasolla olisi reissun kannalta suurempi merkitys. En tiedä miten osaisin edes tehdä päätöstä, sillä olen surkea tuollaisissa valinnoissa. 😃

 • Anne | Elämää Nomadina

  Todella kauniita majoituspaikkoja! Kun tavoitteena on sekä edullisuus että hyvä hinta-laatusuhde, niin majoituksen valitseminen on toisinaan vähän haastavaa, riippuen toki paikasta, suositut lomakohteet on usein niitä hankalimpia. Joskus on kiva panostaa vähän enemmän, mutta näin koko ajan matkalla ollessa on vähän pakkokin pitää kustannukset kurissa. Missään kamalissa röttelöissä ei sentään ole tarvinnut silti asua 😀

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Näinhän se on, silloin kun majoitukseen ei voi ja halua käyttää rajattomasti rahaa, joutuu todella tutkimaan tarkoin, että löytää sen hinta-laatusuhteelta parhaimman. Koko ajan matkalla ollessa tilanne on tietysti toinen kuin lomalla. Kun on paikassa vain hetken, on esim. sijainnilla suurempi merkitys ja siitä ollaan valmiita maksamaan, jotta saa kokemuksesta enemmän irti. Lomamatkalla myös elämyksellisyys, kuten vaikkapa poikkeuksellinen näköala, voi olla korkeamman hinnan väärti. Kun koko elämä on siellä maailmalla, prioriteetit ovat varmasti toiset. 🌞

 • Mare

  Mukavan oloisia kaikki.
  Jonkun sortin tutkimus oli taannoin tehty, jossa Kreikka näyttäytyi suosituimpana matkakohteena. Näitä kun lukee niin en ihmettele ollenkaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.