lautta ja kreikan lippu
Yleistä Kreikassa matkustamisesta

Mistä lennot, majoitukset, lautat, autot ja vinkit reissuille?

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Nappaa tästä postauksesta talteen hyvät vinkit hyödyllisistä nettisivustoista ja sovelluksista (Kreikan) reissusi ja sen suunnittelun avuksi! Kerron omat suosikkini: mitä nettisivustoja ja sovelluksia käytän ja olen parhaimmiksi todennut.

Matkat, ruokapaikat, nähtävyydet ja navigointi… Näillä saat “hoidettua” oikeastaan koko reissun!

Lennot

*Momondon lentohaku on suosikkini. Se on visuaalisesti mukava ja siinä on hyviä ominaisuuksia sen lisäksi, että voit tietenkin hakea Momondosta lentoja haluamaasi kohteeseen tavalliseen tapaan. 

Tämän hakuominaisuuden takia tykkään Momondosta erityisesti: voit etsiä myös minne kaikkialle Kreikassa pääsee lentämään haluamanasi ajankohtana ja mihin hintaan (toimii tietenkin samalla tavalla myös muualle kuin Kreikkaan). Tähän voi koko Kreikan lisäksi rajata hakutulokseksi myös vain Kreikan saaret.

Löydät toiminnon mobiilissa tavallisen hakukentän alta Explore-kartasta. Tietokoneella Explore-kohta on  vasemman reunan valikossa.

Klikkaamalla karttaa pääset kirjoittamaan kohteen, vaikka sen Kreikan saaret, ja valitsemaan haluamasi matka-ajankohdan. Hakutulokset näyttävät minne pääset silloin lentämään.

Tämä on todella hyödyllinen ja kätevä hakutapa, jos et ole vielä päättänyt kohdetta, vaan haluat mennä sinne minne järkevin lennoin pääset!

momondokuva
Karttanäkymästä klikkaamalla pääset tutkimaan tarkemmin eri lentovaihtoehtoja.

Lautat

On lukuisia eri sivustoja, jotka toimivat samoin kuin lentohaut: voit etsiä lauttamatkoja haluamallesi välille ja ajalle ja hakutuloksissa näkyy eri lauttayhtiöiden matkat.

Lauttamatkojen hinnat ovat samat sivustosta riippumatta, joten sen suhteen ei ole oikeastaan väliä, mitä sivustoa käytät. Kyse on enemmänkin mieltymyksestä ja tottumuksesta.

Minä olen käyttänyt eniten *Ferryscanner -sivustoa. Se toimii hyvin, on helppokäyttöinen ja selkeä ulkoasultaan.

Jos aiot varata lauttaliput ennakkoon, niin aikataulusivustojen kautta varattaessa hintaan saattaa tulla palvelumaksu. Tällöin voit vain siirtyä tekemään varauksen suoraan sen lauttayhtiön sivulta, jonka lauttaan olit lipun ostamassa. 

alonissoksen satama
Voit matkustaa pienemmille ja vähemmän tunnetuille saarille – kuten kuvassa olevalle Alonissokselle – omatoimisesti varaamalla lautat ja majoitukset itse.

Majoitukset

Varaamme majoitukset nykyään aina *Booking.comin kautta.

Bookingissa kätevintä on se, että saman sivuston alla on niin hotellit kuin kotimajoituksetkin. Me suosimme Kreikassa kotimajoituksia, mutta majoitumme toisinaan myös pienissä hotelleissa.

Lisäksi pidän Bookingin hakutoiminnon suodattimista. Niillä saat helposti rajattua hakutuloksiin vain sellaiset majoitukset, joissa on itsellesi tärkeät ominaisuudet, eikä omiin mieltymyksiin nähden vääränlaisia vaihtoehtoja tarvitse turhaan kahlata läpi.


Booking.com

Bussiaikataulut

KTEL hoitaa 80 % Kreikan bussiyhteyksistä. Täältä pääset linkeistä eri alueiden KTEL-sivuille ja löydät paikalliset linja-autoaikataulut esim. eri saarille.

Ravintolat

Tripadvisor on sivusto ja sovellus, jonne rekisteröityneet käyttäjät voivat lähettää arvosteluja ravintoloista, hotelleista ja nähtävyyksistä. Arvosteluja pääsee lukemaan rekisteröitymättäkin.

Tripadvisorista on helppo tarkistaa parhaat ravintolavinkit paikkaan, jossa reissaat. Kun arvosteluja on kymmeniä tai satoja, kertovat ne varsin hyvin paikan tasosta keskimäärin ja arvioita voi pitää luotettavina.

Käytän Tripadvisoria erityisesti silloin, kun haluan valita illallispaikan etukäteen. Voit etsiä suodattimien avulla juuri tietyn tyylistä paikkaa (esimerkiksi romanttinen), tai tutkia alueen ravintoloita paremmuusjärjestyksen perusteella.

Nähtävää ja tehtävää

Tripadvisorista löydät vinkkejä ravintoloiden lisäksi myös nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin. 

Google Maps: ei pelkkä karttapalvelu vaan monipuolinen apuväline!

Google Maps on yksi kätevimmistä ja monipuolisimmista sovelluksista matkalle! 

Perus karttatoiminnon ja navigaattorina toimimisen lisäksi käytämme sitä niin ravintoloiden kuin nähtävyyksienkin etsimiseen. Kartalta on helppo zoomailla, mitä sijaintisi lähistöllä on. 

Klikkaamalla kohdetta (ravintola, nähtävyys) näet saman tien paikan googlearvostelut, eikä sinun tarvitse etsiä niitä enää erikseen Tripadvisorista. 

Google Maps on erityisen kätevä silloin, kun etsiskelette ravintolaa ympäristöstänne, ollessanne jo “kylillä”. Näet kartalta yhdellä silmäyksellä sekä sijainnin sinuun nähden että arvostelupisteet.

Olemme myös löytäneet Google Mapsin avulla monia paikkoja, jotka eivät välttämättä nouse esille nähtävyyksinä tai kohokohtina, mutta ovat ihan kivoja pistäytymispaikkoja lähistöllä ollessa. Me tutkimme reissuillamme paikkoja usein autolla ympäriinsä huristellen, ja tsekkailemme Google Mapsista mitä paikkoja ympärillä ja reitin varrella olisi. 

Vinkki! Kannattaa tallenta lomakohteesi (esim. saaren) kartta myös offlinessa käytettäväksi. Näin navigaattori on aina toiminnassa – myös syrjäisemmillä seuduilla tai esimerkiksi vuoristossa, jotka saattavat olla katvealueita.

minä ruokalistaa tutkimassa
Kivan paikan nähdessään Googlen arvosteluista on helppo tarkistaa, mitä paikasta yleisesti ottaen ollaan mieltä.

Autonvuokraus

Vinkkejä ja kokemuksia hyvistä paikoista auton vuokraukseen kysellään paljon esimerkiksi Facebookin matkailuryhmissä. 

Minun vinkkini on kääntyä tässä asiassa Googlen puoleen ja luottaa jälleen kerran yksittäisen suosittelun sijaan lukuisiin arvoisteluihin!

Kirjoittamalla Googlen hakuun esimerkiksi car rental Platanias saat hakutuloksiin alueen vuokraamot sekä karttanäkymään sijoitettuna että listana. Listasta näet samalla vuokraamon saamat arvostelut (ja kuinka moneen arvosteluun tulos perustuu).

Kun arvosteluja on runsaasti, vastaa tulos todennäköisemmin keskimäärin totuutta. 

Valitsemme vain autovuokraamon yksinkertaisesti lähistöltä sillä perusteella, että sillä on hyvät arvostelupisteet, jotka perustuvat useisiin arvosteluihin.

Yksittäisen ihmisen suositus taas on aina yksittäinen kokemus, niin hyvässä kuin pahassakin. Se, että meillä vuokraus meni hyvin voisi olla vain hyvää tuuria, ja yhdeksän muuta vuokraajaa taas kertoo huonosta kokemuksesta.

Toivottavasti näistä on apua tuleville matkoillesi! Mitkä nettisivut tai sovellukset sinä olet todennut ihan parhaiksi reissujen suunnitteluun?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys 

Postauksessa vinkatut sivustot:

Voit jakaa postauksen tästä:

4 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Mekin varataan lennot lähes poikkeuksetta Momondosta, joskus kuitenkin myös lentoyhtiön omilta sivuilta. Myös majoitusten suhteen on aivan sama käytäntö meillä, mekin suosimme Bookingia. Ja ehkä vähän tylsästi, niin Tripadvisor on varmaan ravintoloiden osalta niin ikään eniten käyttämäni sivusto, joskin aika usein tulee myös googletettua kyseistä ravintolaa. Ja tuo on ehdottomasti hyvä vinkki, että kartta kannattaa ladata myös offlinessa käytettäväksi. Autonvuokraukseen käytämme yksinomaan Rentalcarsia, tyytyväisiä olemme olleet.

  • Kati

   Sama täällä lentojen varaamisen suhteen, että tulee varattua myös suoraan lentoyhtiön sivuilta. Mutta vertailu ja tutkiminen on parasta aloittaa sivulta, joka näyttää kaikkien yhtiöiden lennot.

 • Kirsi

  Kiitos! Täytyypä tallentaa nämä ensi kesää ajatellen. Otatteko te yleensä suorat lennot, vai välilaskuilla?
  -Kirsi

  • Kati

   Moikka Kirsi! Otetaan aina suorat lennot, jos suinkin mahdollista. Jos haluttuun paikkaan ei pääse suorin lennoin, niin sitten kannattaa katsoa kumpi vaihtoehto on järkevämpi: vaihdollinen lento vai lento Ateenaan ja siitä eteen päin lautalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.