pelican kipos salaatti ja piirakka
Kreikkalainen ruoka

2 x kohtuuhintainen ravintolavinkki Firaan Santorinille

Voit jakaa postauksen tästä:

Minulla on ilo jakaa teille erinomainen ravintolavinkki Firaan Santorinille!

Lisätäänpä yhtälöön vielä sana kohtuuhintainen, vaikka se ei välttämättä kuulostakaan sanalta, jotka mahtuu Santorinin kanssa samaan lauseeseen. Etenkään kun puhutaan majoituksista ja ravintoloista Santorinin kalderan reunan puolella olevissa kylissä; Oiassa, Firassa, Imeroviglissä ja Firostefanissa. 

Yhtälö ei kuitenkaan ole ihan mahdoton.

Ja itse asiassa, tässä postauksessa ei ole pelkästään yhtä vaan 2 x kohtuuhintainen ravintolavinkki Firaan Santorinille!

Majoituimme saarihyppelymme Santorinin osuudella Firassa ja päädyimme ottamaan kahdeksi yöksi majoituksen kalderanäköalalla, vaikka tämä tarkoittikin huomattavasti normaalia majoitusbudjettiamme kalliimpaa yöpaikkaa. Pidimme koko rahan arvoisena, että saimme nauttia upeasta maisemasta oman terassin rauhassa. 

Ruuassamme emme sen sijaan halunneet maksaa näköalalisää, joten etsimme illallispaikkamme muualta kuin kalderan reunalta. Löysimmekin kaksi mukavaa ja rentoa tavernaa, jotka molemmat olivat vähintäänkin kohtuuhintaisia – jopa edullisia.

Kävimme kummassakin vieläpä kaksi kertaa. Emme jaksaneet tutkia sen enempää vaihtoehtoja, kun olimme kerta jo löytäneet hyvät paikat, ja käyntikertojen välillä oli pari viikkoa. 

Harmittelin jo aiemmin Ioksen ravintolavinkkejä kirjoitellessani, etten taaskaan muistanut kuvailla ruokapaikkoja ja annoksia (nälkä, mikä ihana tekosyy…), kuten ennen reissua kovasti suunnittelin.

Vähäisestä kuvamateriaalista huolimatta haluan ehdottomasti jakaa nämä vinkit, sillä Santorinille matkustaa niin moni, että vinkeille on varmasti käyttöä.

Pelican Kipos Cafe Wine Restaurant

Jos haluat ruokailla tunnelmallisessa ympäristössä Firassa, mutta et kuitenkaan kalderan äärellä ja kalderahinnoilla, niin tässä olisi erinomainen vaihtoehto!

Pelican Kipos sai kunnian olla koko Kykladien saarihyppelyreissumme ensimmäinen ja viimeinen ravintola.

Menimme Pelican Kiposiin heti Firaan saavuttuamme, kun tarvitsimme pientä lounasta ja paikan, jossa kuluttaa hieman aikaa ennen kuin saisimme huoneemme. Kävelimme ohi sattumalta ja puutarharavintola näytti kauniilta, joten päätimme mennä sinne.

Jaoimme lounaaksi postauksen kansikuvaan päässeet salaatin ja fenkolipiirakan. Kosketinsoittajan soittama livemusiikki lounasaikaan oli hauska lisä, ja pääsimme siellä mukavasti loman alkuun.

Palasimme hyppelyltämme Santorinille vielä kahdeksi yöksi ennen kotiinlähtöä. Ajatus palata Pelican Kiposiin viimeisenä iltana illalliselle tuli meidän molempien mieleen lähes yhtäaikaisesti, joten illallispaikan valinta oli helppoa.

Listalla on monenlaisia ruokia kansainvälisistä annoksista perinteisiin kreikkalaisiin taverna-annoksiin, ja tarjolla on kaikkea aamiaistuotteista illalliseen. Me olimme tyytyväisiä valitsemaamme souvlakiannoksen ja salaattiin. 

Puutarharavintola oli arvatenkin tunnelmallinen myös illallisaikaan. Kaunis ympäristö, ystävällinen palvelu ja hyvää ruokaa erittäin kohtuulliseen hintaan – mitäpä sitä muuta kaipaisi.

pelican kipos souvlaki

pelican kipos
Kaunis sisäänkäynti johdattaa Pelican Kipos -ravintolan tunnelmalliseen puutarhaan.

Nikolas Restaurant

Kävimme myös Nikolasissa kaksi kertaa Santorinilla ollessamme: ensimmäisen ja toiseksi viimeisen reissupäivän illallisella.

Ensimmäisenä iltana halusimme löytää perinteisen kreikkalaistavernan, mutta emme halunneet kalderan reunan ravintoloihin. Löysimme tripadvisorista Nikolasin, joka vaikutti olevan juuri sellainen mitä haimmekin.

Nikolas on pieni perhetaverna yhdellä Firan vanhan keskustan keskeisimmällä kadulla. Paikka ei tavallaan edes tunnu sopivan sinne – olettaisit löytäväsi sellaisen jostain pienestä kylästä, mutta et ehkä keskeisimmältä paikalta tyyriiksi ja hienostuneeksi mielletyn Santorinin pääkaupungissa.

Me olimme tietenkin tästä löydöstä mielissämme. Mutkattomassa tavernassa on tarjolla perinteisiä annoksia, ja tilasin meille kolme annosta jaettavaksi.

“Tässä on kyllä aivan liian paljon sinulle!” paikan emäntä totesi tilauksen lueteltuani. Kerroin että jakaisimme annokset, ja tilauksemme sai emännän hyväksynnän. 

Sama toistui myös toisella käyntikerrallamme. “Et sinä näin paljoa jaksa syödä!” emäntä totesi hieman kauhuissaan. Vastasin, että ei hätää, puolisoni auttaa minua urakassa. “No sitten”, hän totesi hymyillen.

Arvostan todellakin tällaista rehellisyyttä, jonka omistaja oli valmis tekemään myyntitulojensa kustannuksella. 

Annoskoot kun eivät tunnu noudattavan Kreikassa mitään logiikkaa, eikä hinnoistakaan ole välttämättä mahdollista päätellä, minkä kokoluokan annoksesta on kyse. Ei meitä missään muualla ole varoiteltu, että olemme tilaamassa turhan suurta määrää kahden syötäväksi.

Etukäteen kysymällähän asiaa voisi tietenkin selvittää. Mutta ei sitä aina muista, varsinkin kun menee helposti edullisten hintojen ansaan olettaen annosten olevan pieniä. 

Aika usein on tullut tilattua liikaa. Rahallinen tappio ei harmita niinkään, mutta ruuan meneminen hukkaan on tylsää. 

Olemme kyllä oppineet tässä paremmiksi, ja nykyisin tilaamme meille kahdelle maksimissaan kolme annosta jaettavaksi, siinä missä aiemmin tilasimme usein kaksi alkuruokaa ja kaksi pääruokaa. Aina voi sitten tilata lisää, jos siltä tuntuu.

Ai niin, Nikolasissa on myös oikein mainiota talon valkoviiniä. 

nikolas ovelta
Nikolas edustaa perinteistä kreikkalaistyyliä
nikolas sisäänkäynti
Nikolasin sisäänkäynti on yhdeltä Firan ”kauppakaduista”.

Olimme oikein tyytyväisiä molempiin ravintolavalintoihimme Santorinilla. Jos toisesta majoituksestamme ei olisi ollut kalderanäköalaa, olisimme varmaan harkinneet maisemaillallista jollekin Santorinin illoistamme.  

Onko sinulla Santorinin matka edessä ja näille vinkeille käyttöä? Tai onko sinulla antaa hyvä ravintolavinkki Firaan?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:

Voit jakaa postauksen tästä:

4 kommenttia

  • Kati

   Siellä ”maisemapuolella” saarta on kallista. Ilmeisesti saaren lättänällä puolella olevissa kylissä, Kamarissa ja Perissassa, on maltillisemmat hinnat. Hintatasosta huolimatta haluttiin olla juuri kalderan puolella, sillä ne uniikit maisemat oli meille se Santorinin juttu, kun vietimme Santorinilla kuitenkin vain niin vähän aikaa.

   Nämä ravintolat oli kyllä hyviä löytöjä. Vertailun vuoksi: käytiin juomilla yhdessä kalderamaiseman äärellä olevassa baarissa, ja maksoimme kolmesta juomasta saman verran kuin koko illallisesta juomineen Nikolasissa. 😃

 • Jori

  Nikolas, melkein kotiruokaa, edullinen, yllättävä. Mukava omistaja-emäntä, hevosharrastaja. Tykkää kissoista ja ruokkii niitä. Olen suositellut. Kävin pari kolme kertaa keväällä -19.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.