ranta ja kaupunki
Saarihyppely,  Yleistä Kreikassa matkustamisesta

Matkatoimiston yhdistelmämatka: koe kaksi kohdetta yhdellä reissulla

Voit jakaa postauksen tästä:

Onko yhdistelmämatka sinulle tuttu juttu? Jos ei, niin ei se ole ihme. Yllättävän harva on edes kuullut siitä, saati testannut! 

Ihmettelen tätä kyllä hieman, sillä yhdistelmämatka on mielestäni älyttömän kiva valmismatkan muoto. Siksi haluankin kertoa siitä hieman lisää.

Tässä postauksessa kerron, mitä yhdistelmämatka tarkoittaa, kenelle se sopii ja onko se kallista ns. tavalliseen matkaan verrattuna.

Yhdistelmämatka kiinnostaa taatusti sinua, jos haaveilet saarihyppelystä, mutta omatoimisesti toteutettuna se ei houkuttele. Tai haluat olla lomalla yli viikon, mutta viikkoa pitempi aika samassa paikassa tuntuu vähän tylsältä. Tai jos muuten vain haluat kokea samalla reissulla enemmän tai useampia paikkoja tarkemmin kuin vain päiväretkillä tutustuen.

Kyllä, tuo kaikki onnistuu kätevästi valmismatkallakin. 😊

Yhdistelmämatka – mikä se on?

Yhdistelmämatka tarkoittaa valmismatkaa, jossa matka vietetään yleisimmin kahdessa eri kohteessa. Muuten matka toimii aivan kuten yhdessä kohteessa vietettävä matka, ja matkatoimisto järjestää siirtymisen kohteiden välillä.

Olen nähnyt myös kolmen kohteen yhdistelmämatkoja, mutta yleensä matkassa on kaksi eri kohdetta.

Monesti kyseessä on naapurisaaret, mutta yhdistelmämatkoja on tarjolla myös saman saaren sisällä kahdessa eri kylässä majoittuen. 

Matkan pituus voi olla vain viikkokin, jolloin yöt jakautuvat 3 ja 4 yötä. Kahden viikon matkalla kummassakin kohteessa viivytään viikko, ja 3 viikon matkoilla jako on 7 yötä toisessa ja 14 toisessa kohteessa.

Aivan mahtava puoli yhdistelmämatkassa onkin juuri se, että sinun ei tarvitse valita vain yhtä kohdetta. Helpottaa valintaa, kun yhden sijaan saa valita kaksi – puhun kokemuksesta. 🙈

Sinun ei myöskään tarvitse valita eri tyylisistä kohteista joko tällaista tai tuollaista, ja päättää, haluatko esimerkiksi upeimmista rannoistaan tuttuun paikkaan vai kaupunkimaisempaan kohteeseen. Sopivan yhdistelmän valitsemalla saat kokea molemmat!

(Ehkä tämä muuten on yksi syy, miksi rakastan saarihyppelyä ja road trip -matkailua. Ei tarvitse ikinä valita vain yhtä… valitseminen ei kuulu nimittäin vahvuuksiini.)

Veden värit Skiathoksella
Yhdistelmämatkalla saat kokea yhden sijaan kahden paikan upeat maisemat!

Onko yhdistelmämatka kallista lystiä?

Me matkustamme nykyään omatoimisesti, mutta jos käyttäisin valmismatkoja, niin tsekkaisin ehdottomasti ensimmäisenä yhdistelmämatkavalikoiman. Sehän on samalla rahalla enemmän, kun pääsee kahteen eri paikkaan!

Nyt varmaan moni miettii, että tuskinpa nyt kuitenkaan samalla rahalla. Että tuollainen maksaa taatusti enemmän, kuin perinteinen yhdessä kohteessa vietettävä matka. Mutta ei se maksa!

Itse asiassa yhdistelmämatka voi olla jopa edullisempi, sillä kokonaishinta määräytyy hotellin mukaan, ja yhdistelmämatkalla toisena hotellina voi olla edullisempi vaihtoehto.

Tsekkasin esimerkkinä kahden viikon matkan kahdelle, samalle ajankohdalle:

 • Yhdistelmämatka Lefkas-Parga: 1336 € / 2 hlö (668 €/hlö)
 • Kaksi viikkoa Lefkaksella (sama hotelli kuin yhdistelmämatkalla): 1400 € / 2 hlö (700 € hlö)

Ja kerronpa vielä yhden jutun, joka tekee yhdistelmämatkasta jopa kokonaishinnaltaan edullisemman vaihtoehdon, kuin loman viettäminen yhdessä kohteessa. Nimittäin kuljetukset saattavat kuulua hintaan.

Näin on ainakin Apollomatkoilla, eli yhdistelmämatkalla kuljetukset kuuluvat matkan hintaan sekä kentältä 1. kohteeseen, kohteiden välillä, että 2. kohteelta kentälle. Tavallisella matkalla lentokenttäkuljetukset sen sijaan täytyy ostaa erikseen.

Alkaako kuulostaa entistä paremmalta? 😉

Katso täältä Apollomatkojen yhdistelmämatkat Kreikkaan.

Yhdistelmämatkan kohteet ja niiden valinta

Me olemme olleet kerran Apollomatkojen Lefkas-Parga yhdistelmämatkalla, ja tuon kokemuksen perusteella voin lämpimästi suositella kyseistä matkatoimistoa, juuri näitä kohteita ja yhdistelmämatkaa reissumuotona. Reissujärjestelyt toimivat kaikin puolin moitteettomasti. 

Meille siirtymä Lefkaksen ja Pargan välillä tapahtui yksityskuljetuksena taksilla, sillä muita yhdistelmämatkalaisia ei tuolloin ollut. 

Siirtymät kohteiden välillä tapahtuvat kohteista ja matkustajien määristä riippuen joko taksilla, (mini)bussilla, lautalla tai lentokoneella.

Apollomatkojen valikoimassa yhdistelmämatkojen kohteita ovat tällä hetkellä esimerkiksi Lefkas ja Parga, Rodos ja Symi tai vaikka kaksi eri kohdetta Kreetalla. 

Jos kohteen vaihto, siihen menevä aika tai sen hankaluus mietityttää, niin kannattaa valita kohteet, joiden välillä siirtymä on mahdollisimman helppo. Sen selvittämiseen saa varmasti apua matkatoimiston asiakaspalvelusta.

Esimerkiksi meidän kohteidemme, Lefkaksen ja Pargan, välinen siirtymä meni nopeasti ja vaivattomasti  tunnissa.

Helpon siirtymisen lisäksi Lefkas ja Parga on muutenkin aika ihanteellinen kohdeyhdistelmä. On mukavaa, että kohteet ovat sopivan erilaisia. Lefkas on erityisesti tunnettu mitä upeimmista rannoistaan ja Pargassa pääsee nauttimaan pittoreskista pikkukaupungista. 

Lisäksi Lefkas on saari ja Parga mantereella. Pääset siis kokemaan samalla reissulla sekä Manner-Kreikkaa että kreikkalaisen saaren.

Kerkesit ehkä jo vähän kummastella, miten siirtyminen oikein voi tapahtua autolla, kun Lefkas on saari? Lefkas sijaitsee sen verran lähellä mannerta, että sinne on rakennettu mantereelta pengertie. Todella kätevää myös yhdistelmämatkalaisen kannalta.

symin satamaa
Symin saaren voi yhdistää Rodoksen kanssa samalle matkalle.

Kenelle yhdistelmämatka sopii?

Vastauksena otsikon kysymykseen: kenelle tahansa, joka matkustaa mieluiten valmismatkalla. Bonuksena vain koet kaksi kohdetta samalla reissulla.

Yhdistelmämatka on hyvä vaihtoehto myös, jos olet tähän saakka lomaillut perinteisellä tavalla yhdessä kohteessa, mutta saarihyppely tai road trippailu kiinnostaisi. Se on kätevä tapa testata, miltä lomailu tuntuu, kun kesken loman täytyy ”muuttaa” paikasta toiseen ja pehmeä lasku saarihyppelyn maailmaan siitä kiinnostuneelle. 

Onko yhdistelmämatka sinulle tuttu juttu? Miltä se kuulostaa? 

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:

Voit jakaa postauksen tästä:

8 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Vaikka matkustettaan aina omatoimisesti, niin tietynlaisia yhdistelmämatkoja kuitenkin teemme. Nimittäin mielestämme lennot kuitenkin ovat ikävin osuus ja varsin kalliskin, niin mieluummin sitä pyrkii samalla kerralla matkustamaan useammassa paikassa lähellä kohdetta.

  • Kati

   Moikka Mikko! Se taitaa olla just noin, että omatoimisesti matkustaessa reissu on aina enemmän tai vähemmän yhdistelmämatka. 😊

 • Laila

  Kiitos taas jutusta Sari! Tällä kertaa aihe on itselleni hyvinkin ajankohtainen koska olen viikon päästä lähdössä valmismatkalle jossa Paros + Naxos yhdistelmä 😍 Ja koska lennot on Santorinille niin siinähän tulee sitten kolme aiemmin käymätöntä kohdetta kerralla 🙂
  Ainoa mikä mietityttää, että mitä Santorinilla kannattaa yrittää nähdä ennen lautan lähtöä kun aikaa ei ole kuin ehkä 3-4 tuntia… toisaalta ei ehkä viitsi hirveästi lähteä matkatavaroiden kanssa kiertämään mutta pelkästään tavernassa istuskelukin tuntuu hölmöltä kun nyt kerran Santorinilla ollaan 😎
  Oman mausteensa reissuun tuo pienillä saarilla lomailu näin turistikauden alussa. Jännä nähdä onko miten laajasti palveluja tarjolla ja ennen kaikkea suosiiko sää!

  • Kati

   Kuulostaa aivan upealta tuo yhdistelmä! Ihanaa loman odotusta ja lomaa, Laila! 😍

   Itse ehkä viettäisin tuon odotusajan Firaa tutkien. Kyllä siinä varmasti matkatavaroiden kanssa pystyy vähän kiertelemään ja pääsemään Santorinin tunnelmaan.

   Palveluita on takuulla riittävästi tarjolla, vaikka ihan kaikki ainoastaan kesäkauden jutut eivät olisikaan oviaan avanneet. Ei nuo ole ihan pieniä saaria kuitenkaan, Naxos varsinkaan. Säiden suhteen voi vaan uskoa ja toivoa. 🌞

  • Kimmo

   Moi,

   Naxoksella suosittelen vuokraamaan auton ja tutustumaan saaren itäpuolen rantoihin ja hiljaisuuteen. Yhden parhaista lomapaikoista löysin Apollonaksesta ja Hotelli Adoniksesta. Ei ollut kesäkuussa turistiruuhkaa ja hyvin palveleva perhehotelli. Hotellin omistaja myös neuvoi pienelle rannalle oikeuden palmupuiden varjoon.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.