zervati cave turkoosi
Saaret

Melissani Cave vs. Zervati Cave: Kefalonian järviluolat

Voit jakaa postauksen tästä:

Melissani Cave on Kefalonian tunnetuimpia turistinähtävyyksiä. Kuva luolassa tummansinisenä auringossa kimaltelevasta järvestä on taatusti tuttu jokaiselle Kefalonialle suunnanneelle tai sinne aikovalle, ja mekin halusimme näkemiemme kuvien perusteella kokea paikan ehdottomasti myös omin silmin. 

Zervati Cave on sekin Kefalonialla sijaitseva luolajärvi, mutta sitä ei turistioppaissa mainita. Melissani Cavesta poiketen Zervati Cavelle ei ole sisäänpääsymaksua, eikä sen ympärille ole rakennettu nähtävyysbisnestä. Kokemukset olivat arvatenkin hyvin erilaisia keskenään. Mielestäni kuitenkin löysimme yhden Kefalonian salatun helmen.

Melissani Cave

Melissanin luolalle on helppo mennä. Sinne päästäkseen ei tarvitse ajella kiemuraisia vuoristoteitä tai syrjäisiä pikkuteitä, vaan luolalle poikkeaa helposti suuremmalta Samin ja Agia Effimian kylien väliseltä tieltä.

Päätimme suunnistaa luolalle heti sen avautumisajaksi aamulla kymmeneltä, sillä olimme lukeneet, että päivemmällä sinne voi joutua jonottamaan helposti tunnin, jopa ylikin. Meitä ennen paikalle oli ennättänyt jo yksi turistibussillinen porukkaa, mutta pääsimme luolaan noin 10 minuutin odottamisella.

Sen minkä valitsemassamme ajankohdassa voitimme ruuhkattomuudessa, menetimme maisemassa. Järven upeasti jalokivimäisen sinisenä kimaltavaksi tekevä aurinko nimittäin paistaa järviluolaan vasta puolilta päivin, joten näkymä kymmenen maissa aamulla ei ollut yhtä maaginen kuin kuvissa. 

Kun suuntaat Melissanille, niin mieti vierailun ajankohta itsellesi parhaiten sopivasti. Jos sinulle on tärkeää nähdä luola sinisenä loistavana, joudut todennäköisimmin jonottamaan. Mikäli olet kuten me ja jonottaminen ei oikein maistu, niin näet luolan vähän vaatimattomammassa asussaan.

Melissanin luolassa järveä kierretään soutuveneiden kyydissä. Soutajat kertovat kyydissä olijoille perustiedot, eli luolan ja järven mitat. Järviluolakierros oli ihan ok kokemus, mutta tunnelmaa latisti hieman se, että soutaja alkoi kärttää tippiä suunatessaan laituriin. Näin lyhytkestoisen homman ollessa kyseessä ja kun soutaja ei tuo asiakkaalle oikeastaan mitään lisäarvoa tiedoillaan, oletin meidän maksaneen pääsylipun nimenomaisesti tuosta kyydityksestä.

melissani cave

melissani luola
Järviluolassa oli kerrallaan muutama soutuveneellinen ihmisiä.

Zervati Cave

Zervati Cave sijaitsee vain vajaan kilometrin päässä Melissani Cavelta, ja omalla kulkuneuvolla liikkuvan onkin helppo yhdistää molempien näkeminen samalle reissulle.

Kun asetat Google Mapsiin määränpääksi Zervati Caven, päädyt paikkaan, jossa ei näytä todellakaan olevan minkään valtakunnan järviluolaa. Käynti järviluolalle on hassusti tavallisen kadun varrelta keskeltä asuinaluetta. Tiedät olevasi oikeassa paikassa, kun näet rautaportin ja sen kyljessä kyltin, jossa kerrotaan Zervati Cavesta. Auto parkkeerataan kadun varteen, erillistä parkkipaikkaa ei ole.

Mennessäsi portista sisään näet edessäsi epämääräisen, hädin tuskin havaittavan polun. Minä olisin kääntynyt kannoillani takaisin päin hyvin nopeasti, ellei ensimmäinen luolajärvi olisi tullut vastaan melkein heti – poluntapaista kävellään siis tuskin minuuttiakaan.

Kävely ryteikköisellä polulla johti tummansinisenä ja jalokivimäisenä hohtavalle järviluolalle. Väri oli juuri sellainen, kuin Melissani Cavesta näkemissämme kuvissa. Zervati Cavella vain saimme ihailla näkyä täysin rauhassa vailla muita ihmisiä, ilman jonottamista, sisäänpääsymaksua ja tippejä! Kokemus senkun paranee, sillä hieman polkua eteen päin jatkaessa edessä on toinen järviluola. Siellä vesi kimaltelee turkoosina. 

Toisella järvellä oli juuri ennen meitä saapunut neljän hengen porukka, joka suunnitteli uimaan menoa. Vettä koitettuani en todellakaan uskonut, että kukaan heistä lopulta pulahtaisi, mutta sinnepä menivät ja jäivät uimaan vielä meidän lähtiessämme. Kirkas vesi oli jääkylmää, mutta uimarit vaikuttivat olevan kokemuksesta haltioissaan. 

Me olimme haltioissamme näkemästämme. Zervati Cave oli aivan upea kokemus ja meidän suosikki näistä kahdesta järviluolasta. Kefalonian saari kätkee varmasti paljonkin helmiä, ja me löysimme niistä ehdottomasti yhden.

zervati cave ensimmäinen järvi
Zervati Cavella tulee ensin vastaan tummansininen luolajärvi.
zervati cave uimarit
Toinen luolajärvi Zervati Cavella hohtaa turkoosina. Jotkut uskaltautuivat uimaan jääkylmään veteen!

Oletko sinä käynyt järviluolissa Kefaloniassa tai jossain muualla? Olisivatko ne sinun käyntilistallasi Kefaloniassa?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Postauksen kansikuvassa on Zervati Caven toinen järvi.

Lue myös:


 

Voit jakaa postauksen tästä:

24 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.