archipelagos katu
Majoitus

Majoitus Kimoloksella: panosta tai pihistä

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Meillä oli varattuna majoitus Kimoloksella vain yhdeksi yöksi, kun suuntasimme saarelle. Mutta niinhän siinä sitten kävi, että ihastuimme saaren tunnelmaan saman tien. Päätimme, että jäämme vähintään toiseksi yöksi. 

Varaamamme majoitus ei ollut vapaana seuraavalle yölle, joten jouduimme vaihtamaan paikkaa. Se ei haitannut meitä ollenkaan, sillä laukkujen kuljettaminen toiseen paikkaan ei montaa minuuttia vienyt. Ja pääsimmepä kokemaan Kimoloksella kaksi hyvin erilaista mutta kivaa majoitusta, joista on mukava vinkata muillekin!

Ensimmäisen yön majoitus Kimoloksella oli panosta-osastoa, mutta vielä toukokuussa shoulder seasonilla sen sai todella kohtuuhintaan. Toisen yön majoituksemme oli vaatimattomampi, mutta persoonallinen ja tunnelmallinen, rakkaudella ylläpidetty paikka.

Molemmat sijaitsevat keskeisimmällä paikalla Kimoloksen ainon kylän, Chorion, viehättävillä kujilla. Vaikka Kimolos on pieni saari, eikä mistään tai minnekään ole pitkä matka, niin mielestämme majoittumalla Chorion ytimessä saaren ihanasta, paikallisesta tunnelmasta sai todella kaiken irti.

Kimolos PS House: tyylikäs ja tilava

Selkeän skandihenkisesti boho-vivahtein sisustetussa Kimolos PS Housessa on kaksi makuuhuonetta, erillinen, täysin varusteltu keittiö, olohuone ja tilava kylpyhuone. Emme me tietenkään kahdestaan ihan noin suurta majoitusta tarvitsisi, mutta raikas sisustus oli makuumme, sijainti paras mahdollinen ja hinta kohdillaan, joten reilut neliöt tulivat ikään kuin kaupan päälle. 

Saarihyppelyllä tai road tripillä ollessa, joilla majoitusta vaihdetaan suhteellisen tiheään, ei matkatavaroita ole pahemmin järkeä purkaa joka paikassa. Reissussa eletään pitkälti suoraan matkalaukusta, ja majoittuminen on huomattavasti miellyttävämpää, kun on reilusti tilaa matkalaukkujen avaamiseen ja säilyttämiseen. Siksi valitsemme mieluuusti hieman tilavamman majoituksen jos mahdollista.

PS House soveltuisi hyvin pidempäänkin lomailuun, ja tilavaan asuntoon mahtuisi helposti myös vähintäänkin kahden lapsen kanssa. Ainoana miinuspuolena pidemmän oleskelun kannalta on pesukoneen puuttuminen, mutta jos jossain niin ystävällisellä Kimoloksella pesulapalvelutkin varmasti järjestyisivät jotenkin, vaikka saarella ei varsinaista pesulaa taidakaan olla.

Me maksoimme yöstä PS Housessa toukokuussa 92 €, mutta sesonkikuukausiksi hinta tuplaantuu. Saimme majoituksen mielestämme todella hyvällä hinta-laatusuhteella. Laadukas ilmastointi ja todella mukava sänky ilahduttivat erityisesti, sillä kivassakaan majoituksessa nämä eivät ole aina itsestäänselvyyksiä. Hyvät yöunet on meille tärkeä juttu lomallakin, jotta jaksaa seikkailla.   

ps house makkari
Kaunis makuuhuone ja mukava sänky.
ps house kylppäri
Tilavassa kylpyhuonessa on omat pisteensä eri toiminnoille.
ps house kylppäriä
Kylppärin kauneudenhoitotila. Sitä vastapäätä toisella seinällä on pesuallas.

Archipelagos Kimolos: tehoneliöitä ja persoonallisuutta

Toiseksi yöksi muutimme persoonalliseen Archipelagos Kimolokseen. Koska molemmat majoitukset sijaitsivat Choriossa, ei välimatka ollut pitkä, ja “muutto” sujui helposti. 

Archipelagos sijaitsee kujalla, joka on kylän runsaimpia ja värikkäimpiä. Naapuritalossa saman kukkaköynnöksen alla on saaren sympaattinen apteekki, jota olimme ihastelleet ohi kulkiessamme  

Värikkäässä huoneessamme ei ollut liiemmin ylimääräistä tilaa, mutta neliöt oli hyödynnetty tehokkaasti. Sinne mahtui myös hyvin varusteltu pikkuruinen keittiö. Sänky oli mukava myös Archipelagosissa, ja siellä oli putipuhdasta. 

Ilahduimme myös omistajan kekseliäisyydestä: huoneessa oli nimittäin asiakkaiden omaan käyttöön tarkoitetun jääkaapin lisäksi toinen jääkaappi, joka toimi minibaarin tapaan. “Minibaarissa” oli tarjolla virvokkeita ja esimerkiksi täysikokoisia viinipulloja kohtuulliseen hintaan. 

Minibaari ei kuulosta uudelta idealta, mutta mietipä: kuinka monessa pikkuhotellissa tai yksityismajoituksessa on myyntiä? Uskon, että moni ostaisi vedet suoraan majoitukselta mieluummin kuin kuljettelisi niitä kyliltä, vaikka hinnassa olisikin tietysti pieni kate kauppaan verrattuna. Valmiina huoneessa oleva limppari, mehu, olut tai viinikin tekisivät taatusti kauppansa lomailijalle toisinaan, vaikka saisi ne haettua kaupastakin.

Juttelimme omistajan kanssa lähtiessämme, ja kerroimme, että minibaari-idea oli todella hyvä, ja että Ilahduimme asikakkaan näkökulmasta kivasta palvelusta, jolla hän puolestaan tekee fiksusti lisämyyntiä. Vaikka talon puolesta tulevat yllätykset huoneessa ovatkin tietysti kivoja – täälläkin huoneessa oli ilmainen iso vesipullo – niin ei kaiken tarvitse olla aina ilmaista. Valmiiksi huoneeseen tuodut, kohtuuhintaan myytävät tuotteet ovat hyvää palvelua nekin. 

archipelagos katu
Tälle ”kotikadulle” oli kiva tulla Archipelagosiin.
Myös Archipelagosin sänky oli mukava ja tyynyt hyvät.

Pari miinuspuolta

Kivan majoituksen miinuspuolena oli pikkuruinen suihkutila, mutta sen kanssa pärjäsi. Lisäksi aamun unia häiritsi hieman se, että naapurissa olevalle apteekille kertyi kyläläisiä jo ennen sen avautumista vaihtamaan (=huutelemaan) kuulumisiaan – ja paikalle saavuttiin saaren kätevimmällä kulkupelillä, eli reteästi räpättävällä pikkutraktorilla. Varhain heräämään tottuneita tämä ei ehkä harmita, mutta minä nukun lomillani mieluusti kahdeksaan. 

En tiedä, kuuluuko kailotukset apteekilta muihin Archipelagosin huoneisiin, vai onko se vain tuon kyseisen huoneen ominaisuus. Huoneemme oli apteekkia lähinnä oleva, ja sen ikkuna apteekille päin. Kuulumiset pysähdyttiin vaihtamaan tasan ikkunan kohdalle. Jos ymmärtäisi kreikkaa, niin siinä asuva tietäisi taatusti jokaisen kyläläisen kuulumiset ja kaikki saaren juorut. 😄

Kokonaisuutena olimme tyytyväisiä myös Archipelagosiin, josta maksoimme 60 €/yö. Kumpikin majoitus Kimoloksella oli onnistunut valinta, ja oli mahtavaa majoittua aivan kylän keskellä.

Tykkäätkö sinä majoittua keskellä kylää tai kaupunkia?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Linkit majoituksiin:
Lue myös:

 

Booking.com

Voit jakaa postauksen tästä:

24 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kivalta kuulostavia majoituksia kumpikin!

  Ehkä keskimääräisesti sitä tykätään eniten majoittua mahdollisimman keskeisellä paikalla. Joskus, vaihtelun vuoksi, muunkinlainen majapaikka tosin voi olla mieluisa. Yleisesti sijainti (ilman autoa ollessa liikkeellä) on meille kaikkein keskeisin asia. Emme juurikaan vietä majapaikassa yleensä aikaa, joten monella laadullisella ominaisuudella ei ole niin paljoa väliä.

 • Mari/ Maailma kotina

  Joskus saa nauraa itselleen – luin vahingossa, että teidän majoitus oli reilut tuhat neliötä😂😂😂. Toinen ajatus: onpas hurjan iso, panostivat tosiaan.. vasta kolmas ajatus oli, että hei, taisin lukea väärin😅😅😅

 • Tyylimurun Tiina

  Mukavat majoitusvinkit, toki itsekin arvostaisin rauhallisia unia aamullakin. Kauniin näköistä siellä! Tykkään vaihtaa majapaikkaa vaikka samassa kohteessa olisin, mutta ihan yhden päivän takia ei ole tarvinnut. Tuo majapaikkojen läheisyys ei varmasti haitannut.

 • Pirkko / Meriharakka

  Mekin arvostamme laskutilaa juurikin sen takia, että laukkuja ei oikein viitsi purkaa jos kohteessa on vaan muutaman päivän – eikä toisaalta laukkuja ole kiva jättää avonaisina ainakaan lattialle jo potentiaalisten itikoidenkaan takia. Neliöt ovat muutenkin kivoja, väljyys on aina parempi kuin ahdas huone, jossa ei huonekaluihin törmäilemättä pääse liikkumaankaan!

 • Anne | Elämää Nomadina

  Viihtyisiltä näyttäviä majoituksia kumpikin! Tuollaisessa paikassa minäkin tykkäisin majoittua ihan keskustassa, tosin en välttämättä juuri tuossa äänekkään apteekkijonon kohdalla 😀 Näin jatkuvasti matkalla olevana majoituksissa todellakin tulee enemmän pihistettyä kuin panostettua, ja välillä tulee tingittyä mukavuudesta. Lyhytaikaisten majoitusten suhteen olemme varsin vaatimattomia, mutta jos kyseessä on vähän pidempiaikainen tukikohta, on tietyt jutut oltava kunnossa, kuten nyt vaikkapa siisteysasiat, hyvä sänky ja kunnollinen keittiö.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Joo siis noin pikkuisella saarella ei osannut arvata, että kylän keskustassa olisi kovin äänekästä elämää. No, eipä tullut ajateltua sosiaalisia ja aamuvirkkuja paikallisia. 😂

   Sillä saa tasapainoitettua kätevästi matkojen kuluja, kun ottaa väliin vähän pelkistetympää ja edullisempaa majoitusta. 🙂

 • Raija / Kohti avaraa maailmaa

  Herkkäunisena todellakin haittaisi, että ikkunan eteen tullaan kailottamaan. Välillähän majapaikkaan saavutaan väsyneinä lentomatkasta ja vaikka mistä elämästä… Mutta noitapa ei etukäteen voi tietää mitenkään! Ehkä se pitäisi osata ottaa matkanteon suolana? Aina ei pysty 🙂 Kaiken kaikkiaan, kuulostaa mukavalta saarelta tuo!

 • Eveliina / Reissukuume

  Kivat majoitukset! 🙂 Mä olen majoituksen suhteen melko kaikkiruokainen. Kuhan ei ole luteita (tai muita ylimääräisiä ötököitä) eikä vettä sada niskaan, niin melkeinpä kaikki käy 😀 Mulla on myös taito nukkua ja nukahtaa ihan missä tahansa, joten senkään puolesta ei ole ongelmaa!

 • Amalian maailma

  Viihtyisän näköisiä molemmat majoituspaikat, varsinkin tuo Kimolos PS Housen makuuhuone. Hyvät yöunet on mullekin todella tärkeitä, muuten ei tuu mistään mitään 😀

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Hyviä yöunia tarvitsee ehdottomasti lomallakin. Me kun vaihdetaan reissuilla majoitusta melko tiheään, niin ihan aina ei tietenkään satu omiin tottumuksiin ideaalit nukkumisolosuhteet. Se ei haittaa, jos välillä ei nuku niin hyvin, kunhan yöt ei mene pääsääntöisesti huonosti nukkuen. 🙂

 • Mare

  Sellaiset majoitukset että voisin lähteä kokeilemaan vaikka heti. Ja tuo lämpö mikä heijastuu kuvista tänne asti on niin ihmeellistä. Värmään nuo värit maisemassa ja kaupungissa vaikuttavat asiaan.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Kreikassa värit muuten tuntuu monissa paikoissa poikkeuksellisen kauniilta. 😍 Johtuuneeko siitä, että taustana on paljon valkoiseksi maalattuja taloja,ja värit oikein korostuu niitä vasten. Tykkään myös siitä, että Kreikassa käytetään paljon kirkkaita, selkeitä värejä, eikä murrettuja. Ne sopii sinne niin upeasti!

 • Melissa Laitakari

  Me tykätään yöpyä aika keskellä kaikkea. Yhdessä hotellissa oli korvatulpatkin kun oli torin ympärillä oleva pieni b&b ja aamuyöhön asti kuuli ihmisten höpinää ravintoloista ja viideltä aamulla sitten torikauppiaiden huutelua. Siinä oli vain tunti sellaista siirtymävaihetta. Meitä se ei häirinnyt ollenkaan.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Hinta olikin tosi edullinen ajankohdan takia. Ennen korkeasesonkia hinnat ovat halvempia, ja erityisesti niitä majoituksia, jotka sesonkiaikaan ovat kalliimpia, voi löytää tosi hyvään hintaan. Edullisemman hintaluokan majoituksissa hinnat eivät tipu kauden ulkopuolella ihan samassa suhteessa. Tosi monen talon edessä oli pikkutraktori ihan siis tuolla kylän keskellä, eli tuntui olevan aika yleinen menopeli. 😄

 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

  Kimolos PS House -majoituksesta voi bongata hyvän kylpyhuoneratkaisun tulevaan taloon 🙂.

  Jokaisessa majoituksen tyypissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Joskus sellaiset perinteiset, persoonalliset majoitukset, kuten Archipelagos Kimolos, ovat elämys itsessään.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.