Kykladit auringonlasku
Saarihyppely

Kykladit on saarihyppelyklassikko: yhteenveto reissustamme

Voit jakaa postauksen tästä:

Kykladit

 • Kykladit on Egeanmerellä sijaitseva saariryhmä. 
 • Kykladien pääsaaret: Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Delos, Ios, Kea, Kimolos, Kythnos, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Folegandros, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros, Tinos, Santorini
 • Mikä matka: saarihyppely Kykladeilla
 • Reitti: Santorini (1 yö) – Ios (3) – Naxos (4) – Antiparos (2) – Paros (2) – Santorini (2) 
 • Matkan ajankohta: 26.5. – 9.6.2022

Kykladit saarihyppelykohteena on Kreikan matkojen klassikko siinä missä reissu Rodokselle tai Kreetallekin. Kykladien saariryhmä lukuisine saarineen ja kattavine lauttayhteyksineen on kuin tehty saarihyppelyä varten, ja Kykladien sinivalkoinen arkkitehtuuri edustaa monelle juuri sitä ikonisinta Kreikkaa.

Klassikkoreissu oli meillä ohjelmassa kesällä 2022. Kirjoitin heti reissun jälkeen tunnelmistamme sekä siitä, kuinka todellisuus vastasi ennakko-odotuksiamme eri saarista postauksessa Upea Kykladien saarihyppely: paluun jälkeiset tunnelmat reissusta ja saarista. Olen kirjoittanut jokaisesta saaresta myös oman postauksensa, ja linkkaan ne tämän artikkelin alareunaan. 

Nyt on vuorossa yhteenveto: mitä meidän kahden viikon saarihyppely Kykladeilla maksoi, sekä matkan plussat ja miinukset. 

Saarihyppely Kykladeilla: mitä maksoi?

 • Lennot: Helsinki-Santorini-Helsinki 712 €, 356 €/hlö
 • Lautat: 236 €, 118 €/hlö
 • Majoitukset: 1164 €, 582 €/hlö
 • Yhteensä: 2112 €, 1056 €/hlö

Matkan kokonaishinta oli mielestämme oikein kohtuullinen, erityisesti kaikkeen kokemaamme ja näkemäämme nähden! Siitäkin huolimatta, että lennot eivät olleet edullisimmasta päästä, ja Santorinin kahden viimeisen yön majoitus kalderanäköalojen äärellä maksoikin lähes kolme kertaa normaalin majoitusbudjettimme verran.

Hinnasta olisi pystynyt halutessaan tinkimään varaamalla edullisempia majoituksia.

Lauttareissut olisi varmasti saanut myös edullisemmin, jos on valmis matkustamaan mihin vuorokaudenaikaan tahansa, tai valitsemalla kohdesaaret lauttamatkojen hintojen perusteella. 

Me jätimme esim. Miloksen pois, koska lauttamatkat sinne ja sieltä pois – mihin tahansa saareen yhdistettynä – olivat todella kalliit! Hinta tuntui yksittäin ajateltuna pöyristyttävältä, mutta näin jälkeen päin kuluja ynnäiltyämme olisimme kyllä edelleen sitä mieltä, että teimme reissun hyvään hintaan, vaikka kokonaiskustannus olisikin 100-150 € enemmän/hlö. 

No, Miloksen oli nyt tarkoitus jäädä meiltä toiseen kertaan, ja reissumme oli upea näinkin. Pointti on kuitenkin se, että sinun on mahdollista vaikuttaa saarihyppelymatkasi kustannuksiin saman saariryhmän sisälläkin omilla valinnoillasi.

Kykladit Paros
Sininen kupoli, valkoiseksi kalkitut talot, liuskekivikadut ja kukkasia – näitä näet Kykladeilla kaikkialla!

Miten varattiin ja suunniteltiin?

Varasimme Kykladeille lauttamatkat etukäteen, eli päätimme hyppeyreitin ennakkoon.

Tästä olimme itse asiassa puolisoni kanssa eri mieltä. Hän olisi jättänyt lauttamatkat varaamatta, jotta olisimme voineet edetä sitten fiiliksen mukaan milloin ja minne haluaisimme. Minä puolestani halusin varata lauttamatkat ja lyödä reitin lukkoon, sillä saarivaihtoehtojen ja valinnanvaran paljous sai pääni vähän pyörälle.

Tuntui, etten pysty rentoutumaan reissullamme ilman reittisuunnitelmaa, ja minun aikani menisi sitten matkan aikana pähkäilyyn, kun yrittäisin päättää mikä saari tuntuisi seuraavaksi hyvältä… Tai vaihtoehtoisesti jumittuisimme yhdelle saarelle, kun emme osaisi päättää! Että semmoisia realistisia matkahuolia. Syytän tästä pandemiavuosien aiheuttamaa harjoituksen puutetta. 🙈

Varasimme siis ennakkoon lauttamatkat, mutta emme kaikkia majoituksia. Jätimme pelivaraa siihen, missä päin mitäkin saarta majailisimme.

Saatoimme varata seuraavan saaren majoituksen vasta edellisenä päivänä, ja vaihtoehtoja oli aivan riittävästi tarjolla lyhyellä varoitusajalla.

Tällä reissulla opimme (tai siis minä opin, puolisoni se jo tiesikin), että meidän on turhaa varata lauttoja etukäteen. Ilman varauksia matkustaminen, suunnaten sinne minne fiilis vie on meille hauskempaa! Jos suunnitelma A ei joskus toteutuisi, niin sitten sen ei ole tarkoituskaan, ja silloin tehdään uusi suunnitelma. 

Kykladien jälkeisen saarihyppelymme Jooniansaarilla toteutimmekin täysin ilman ennakkovarauksia, ja se vahvisti, että niin on meille mielekkäintä ja sopivan jännittävää.

Mitä pidimme valitsemistamme saarista?

Saarihyppelyillä sitä väkisinkin vertailee saaria toisiinsa. Kun siirtyy paikasta toiseen, ei tunnelmaa ja sitä miltä siellä näyttää voi olla vertaamatta siihen, mitä on kokenut  saman reissun muilla saarilla. 

Käymistämme viidestä saaresta kaksi pääsi ehdottomien lemppareidemme joukkoon: Monipuolinen Naxos, jossa on ihan paras tunnelma ja pieni Antiparos, jonka kukkaloistossa ja upean väristen vesien keskellä silmät ja mieli lepäsi.

Ioksesta pidimme myös. Joku tuon pienen saaren fiiliksessä vetää puoleensa. 

Kahdelle reissumme saarista, Parokselle ja Santorinille, emme sen sijaan lämmenneet. Se ei tietenkään tarkoita, että ne olisivat huonoja paikkoja, vaikka eivät täysin meidän makuumme olletkaan. Mukavaa oli joka tapauksessa ja löysimme niiltäkin kivaa nähtävää.

Hyppelyreittimme oli onnistunut kokonaisuus, ja siinä sai hyvän yleiskäsityksen Kykladeista. 

Huomasimme tosin, että viisi saarta on meille ehkä liikaa kahteen viikkoon. Ei siinä mielessä, että siirtyminen olisi raskasta tai siksi että kaipaisimme pitempää aikaa yhdessä paikassa. Kyse on enemmänkin siitä, että mieli ei vain jaksa ottaa vastaan, ihastella ja käsitellä niin paljon uutta. 

antiparos
Antiparos oli reissun yllättäjä, mutta tämä kuva varmaan selittää osaltaan miksi ihastuimme.

Saarihyppely Kykladeilla kokonaisuutena

Lähes loputtomalta tuntuva valinnanvara saarten ja reitin rakentamisen suhteen oli hauskaa (vaikkakin myös vaikeaa), ja se tuo reissuun aivan omanlaisensa seikkailullisen elementin. Kykladeilla on mahdollista hypellä vaikka pelkästään sellaisilla saarilla, joista on tuskin kuullutkaan.

Me päätimme, että tällä reissulla emme suuntaa kaikkein vähäväkisimmille saarille, mutta matkaan mahtui siitäkin huolimatta saaria laidasta laitaan: 1200 asukkaan Antiparoksesta 18000 asukkaan Naxokseen.

Kaikilla saarilla on omat “luonteensa” ja ominaispiirteensä, mutta Kykladit tuntuivat kuitenkin olevan keskenään samankaltaisempia mitä muiden käymiemme saariryhmien (Sporadit, Dodekanesia ja Jooniansaaret) saaret ovat keskenään.

Samankaltaisuus saattoi johtua valitsemistamme saarista. Tai sitten saarelta toiselle identtisenä toistuva valkoiseksi kalkittujen talojen tyyli luo mielikuvan, että saaret ovat muutenkin samanlaisia, vaikka eroja tietenkin on. 

Tykkäämme vuokrata saarilla auton, ja kierrellä katselemassa saarta ja kivoja käyntikohteita. Pidämme yleensä hieman vehreämmästä ympäristöstä, ja autoilu Kykladeilla oli maisemallisesti välillä vähän tylsää karun luonnon takia. 

Vihreyden puutetta paikkasi kuitenkin kukkaset väreillään. Bougainvilleoita, oleantereita, hibiskuksia, pelargonioita… Niitä tuntui olevan vieläkin enemmän kuin muualla Kreikassa. Tai kenties ne vain erottuvat erityisen hyvin valkoseinäisiä rakennuksia vasten. Kykladeilla kaikki värit vaikuttivat muutenkin hehkuvan erityisen kirkkaina – ei kuitenkaan räikeällä tavalla vaan ihan vain upeina.

Karuudesta huolimatta Kykladeilla on kyllä kaunista, ja kauneus on nimenomaan perinteisessä arkkitehtuurissa, kaupunkien ja kylien tunnelmallisissa liuskekivikaduissa ja valkoisuuteen väriä tuovissa kukissa ja sinisen eri sävyissä kimaltelevassa vedessä. Ja auringonlaskut Kykladeilla – ei pelkästään Santorinilla – ovat mielettömiä!

Lauttamatkat tuntuivat hieman kalliilta, ja kuulimme Kykladeilla aiemmin reissanneilta, että lauttamatkojen hinnat ovat todella kallistuneet. Matkan kokonaiskustannukset olivat silti kohtuulliset. 

Kykladit turkoosia vettä
Kykladeilla saa ihailla uskomattoman värisiä vesiä!

Kykladit saarihyppelykohteena: plussat ja miinukset

Plussat
 • Paljon saaria mistä valita. Kykladeilla on reilut 30 asuttua saarta, joten valinnanvaraa saarihyppelyreitin suhteen on! Joukkoon mahtuu niin kooltaan kuin asukasluvultaankin suurempia sekä pienempiä. Erilaisiin lomamieltymyksiin sopiva löytyy varmasti, olipa toiveissa sitten romanttinen rantaparatiisi tai bilesaari.
 • Helppous: Kykladeilla saarihyppely on helppoa! Lauttayhteyksiä on kattavasti. Lauttasatamat olivat meidän saarillamme (Santorinia lukuunottamatta) käytännössä aivan pääkaupungin/kylän keskeisimmillä paikoilla.
 • Kykladit ovat ikonisinta Kreikkaa, ja siellä näyttää juuri siltä, miltä Kreikka siellä käymättömän mielikuvissa todennäköisimmin näyttää. Siis valkoiseksi kalkittuja taloja siniseksi maalatuin yksityiskohdin, kauniin väristä vettä ja bougainvilleoita. Kaikkialla Kreikassahan ei näytä suinkaan tuolta, ja se saattaa toisinaan tulla Kreikkaan matkaaville yllätyksenä.
 • Vanhat kaupungit tai kylät. Kykladeilla on toinen toistaan upeampia vanhoja kaupunkeja/kyliä. On niitä tietysti muillakin saarilla ja saariryhmillä, mutta kykladinen arkkitehtuuri tekee vanhoista kaupungeista entistäkin tunnelmallisemmat.
 • Kykladit ovat järkevän lauttamatkan päässä myös Ateenasta, joten voit halutessasi aloittaa saarihyppelyn lentämällä Ateenaan.
Miinukset
 • Kykladit ovat maastoltaan melko karuja saaria, eli ei välttämättä vehreästä ympäristöstä nauttivan mieleen.
 • Suorilla lennoilla Kykladeille pääsee ainoastaan Santorinille, ja Santorinin lauttasatama on melko kaoottinen. Se ei ole ehkä se miellyttävin paikka saarihyppelyn maailmaan tutustumiseen – mutta siitä selviää tietenkin, etenkin kun tietää mitä odottaa.
 • Osa saarista on huomattavasti kalliimpia kuin muu Kreikka. Erityisesti Mykonokselle ja Santorinille mennessä kannattaa varautua kalliiseen hintatasoon. Toisaalta, jos haluaa pitää budjettinsa kurissa, voi yksinkertaisesti välttää kalliimpia saaria.

Palaammeko Kykladeille?

Aivan varmasti! Kykladeille houkuttelee niin tällä matkalla ihastuttaneet kuin vielä käymättömätkin saaret.

Miltä Kykladien saaarihyppelymme hinta kuulostaa? Houkutteleeko saarihyppely Kreikassa vai vietätkö lomasi mieluummin yhdellä saarella?

Oletko tutustunut blogin Instagramiin? Tervetuloa seuramaan ➡️ kreikan_saaren_metsastys 🤗

Lue myös:
Lisää saarihyppelyitä:

 

Voit jakaa postauksen tästä:

33 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tällaiset yhteenvedot ovat aina omaan mieleeni.

  Pitääkin tuosta hinnasta todeta, että niin tosiaan kuulostaa kyllä varsin kohtuulliselta. Ja tuo muuten tosiaan kuulostaa näppärältä, että mahdollinen saarihyppely on mahdollista aloittaa Ateenasta, ja kuvien perusteella on helppo todeta olevani samaa mieltä – ovat tosiaan ikonisinta Kreikkaa. Joku voisi kokea saarten paljouden ongelmanakin, kun ei osaa päättää, että mitä saaria valitsisi! 🙂

 • Heidi

  Tähän saumaan on ehkä syytä kommentoida, että ainakin kesällä 2022 heinä-elokuussa lähestulkoon kaikki lautat ja majoitukset olivat olleet todella täynnä. Eli sesonkina ei välttämättä uskalla jättää varaamatta. Seurasin mm. Naxoksen majoitustilannetta loppukesän viikkoina eikä Booking.comissa ainakaan ollut tarjolla juuri muuta kuin järjettömän hintaisia sviittejä. Face-sivuilla oli paljon epätoivoisia huutelijoita, tietäisikö joku kohtuuhintaista majoitusta. Heille lähinnä naurettiin. Toki tilanne voi tasaantua kun ”koronapatouma” on purettu. Itse olimme huudeilla samoihin aikoihin kuin te 😀

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Kiitos Heidi, hyvä tuoda esille myös tällaista tietoa!

   Me oltiin sesonkiaikaan elokuussa Joonialla, ja sielläkin majoituspaikoissa kertoivat, että kesä on ollut kaikkien aikojen kiireisin ”koronapatouman” takia. Uskallettiin lähteä ilman varauksia, ja löydettiin aina kohtuuhintainen majoitus, valinnanvaraakin oli. Kykladeilla tilanne on näemmä ollut toinen.

   Sesonkina matkustaessa täytyy tietenkin aina tarkaan pohtia omaa riskinsietokykyä vs. kuinka paljon haluaa suunnitella. Luulen, että useimmat haluavat joka tapauksessa tehdä varaukset ennen reissua, ja meidän tapaamme vasta reissun päällä edellisenä tai samana päivänä varauksia tekevät ovat vähemmistössä. 🙂

 • Minna

  Jälleen ihana postaus, Kreikkaan kaipuu iski välittömästi. Näistä sun postauksista saa kivasti vinkkejä lomareissuille – muuallekin kuin Kreetalle ja Rodokselle!

 • Reissu-Jani

  Varsin kohtuullinen hinta. Itse varmaankin varaisin lauta ja majoitukset etukäteen ettei niiden suhteen täydy stressata varsinkin jos olisi ollut sesonkiaika (elokuu). En itsekään oikein pitänyt Santorinista vaikka upea paikka se oli, mutta hyvin ruuhkainen ja kallis. Jos Rhodos ja Korfu tuntuivat mukavimmilta paikoilta vaikka niissäkin väkeä riitti – varsinkin Korfulla ennen pandemiaa. Saarihyppelystä on ollut puhetta, mutta kun on Santorinilla ollut niin ehkäpä joku muu hyppypaikka olisi sitten kivempi esim. pohjoisessa olevat saaret.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Joo ehdottomasti kannattaa varata majotukset ja lautat etukäteen, jos yhtään siltä tuntuu. Ei ole kivaa, jos reissussa joutuu stressaamaan majapaikan saannista. 🙂Suurin osa tykkää varmasti tehdä juuri niin.

   Kreikassa onneksi riittää noita vaihtoehotja saarien ja saariryhmien suhteen – ei kun vain hyppelyä suunnittelemaan. 😀

 • Mari/Kodinvaihtaja

  Tämä voisi olla hyvä ensi
  mmäiseksi Kreikan saarihyppelyksi. Aika klassikko, mutta saa olla!!!

 • Tyylimurun Tiina

  Saarihyppely houkuttelisi todella. Jotenkin mukava ajatus nähdä useampi paikka samalla reissulla. Toki etukäteen pitäisi miettiä paljonko jaksaa ottaa vastaan uutta, ettei ihan ahnehdi ja uuvu. Voisi tapahtua minulle.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Joo tuo on oma taitolajinsa, että osaa valita sopivan määrän saaria, eikä sorru ahnehtimaan. 😀 Mutta tuosta pienestä riskistä huolimatta se on juuri yksi saarihyppelyn parhaista puolista, että kokee monta saarta yhdellä reissulla. Se on melkein kuin monta lomaa saman loman aikana!

 • Topi / Mailaaja

  Ah, kylläpäs tuli flashbackit lokakuun Mykonoksen reissulle, siellä oli nimittäin aivan saman näköistä! Lähdin sinne hyvin skeptisin ajatuksin, sehän nyt tunnetaan nykyään täysin bile-, ja ökysaarena. Sitä se varmasti onkin, mutta lokakuussa oli mukavan hiljaista, ja lentojen sekä majoituksen hintataso todella kohtuullinen. Hurjaa on kuitenkin se, että ruokailu on miltei yhtä kallista kuin maakuntasuomessa.

  Teidän reissuhan on ollut miltei edullinen, olosuhteet huomioiden, ja Santorini ei todella ole se halvin kohde lentämällä. Sain tästä kyllä inspiraation lähtä kiertämään muitakin saaria Mykonoksen lähistöllä! Luonto aivan hurjan karua, kuten kuvasit, mutta samalla hyvin uniikkia.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Hei Topi, kivaa kun tulit lukemaan ja kommentoimaan! Minä tietysti kannustan tarttumaan inspiraatioon kiinni välittömästi, eli saarihyppelyä suunnittelemaan vaan. 😉

   Meillä on myös skeptiset ajatukset Mykonosta kohtaan ja siksi ei sinne olla suunnattu (eikä kuuluta kohderyhmiin öky tai bilettäjä 😄). Toisaalta saaren maine houkuttelee näkemään paikan omin silmin, ja kuvien perustellahan siellä on kyllä kaunista. Ehkä yhden yön visiitti Mykonoksella olisi hyvä ratkaisu, mikäli niille suunnille mennään joskus riittävän off seasonilla.

   Reissu oli kokonaisuudessaan todella kohtuuhintainen, vaikka niin lennot, lautat kuin majoituksetkin tuntuivat olevan hieman kalliimpia kuin mihin Kreikan saarihyppelyillä aiemmin ollaan totuttu. Minusta on tärkeä kertoa saarihyppelyreissun kustannuksista, sillä sellaista suunnittelevan olisi aika vaivalloista selvittää mahdollisen reitin kulut lentoineen lauttoinen ja majoituksineen, jotta voi päättää, onko reissu ylipäänsä omaan matkabudjettiin sopiva. Kun toisten kokemuksista saa käsityksen siitä paljon hyppely osapuilleen kustantaa, on helpompi pohtia lähteekö suunnittelemaan hyppelyä vai ei.

 • Ismo for Takeoff

  Mielestäni hyvinkin kohtuullinen hinta varsinkin, kun siihen sisältyi mm. teidän näköalahotellinne Santorinilla (joka vaikutti Santorini-postauksestasi päätellen muutenkin kalliilta). Eli jos esimerkiksi jättää sen väliin, säästänee jo paljon. Saarihyppelyyn tuo kuulostaa todella ihanteelliselta alueelta ja kieltämättä nuo kylämaisemat ovat juuri sellaista perinteistä Kreikka-kuvastoa, joka ilahduttaa kyllä kovasti omaakin silmää 🙂
  Hauska tuo mietintä ennakkovarausten ja spontaaniuden välillä. Me ollaan yleensä taivuttu jälkimmäiseen, mutta kieltämättä joskus on ollut etenkin majoitusten kanssa vähän hakemista ja toisaalta aikaa menee yhteyksien ja majoitusten selvittelyyn. Silti tiukkojen aikataulujen lukkoon lyöminen ei sovi kunnolla meidänkään pirtaan.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Kyllä, Santorinin majoitus nosti reissun kokonaishintaa – mutta samalla tämä oli taas todella hyvä muistutus siitä, että parin yön luksus ei lopulta kaada koko reissubudjettia. Meille siitä on muodostunut oikeastaan jo tapa, että sujautetaan pari kallimpaa yötä reissuun ja nautitaan näin annos meille mieluista luksusta.

   Tuo on ihan totta, että mikäli reissua suunnittelee matkan edetessä, niin siihen menee aina vähän aikaa. Kreikan saarilla se tosin on ollut melko helppoa, kun tsekkaa vain minne seuraavana päivänä pääsisi tai vaihtoehtoisesti milloin halutulle lähisaarelle lähtee lautta. Majoitusten etsiminenkin on helpompaa, kun vaihtoehtoja on viime tipassa vähän vähemmän. 😀 Viime tipassa tulee välillä myös hyviä tarjouksia majoituksista siinä hintaluokassa mistä me yleensä majoitukset valitaan.

   Erityisesti sesonkikuukausina heinä-elokuussa matkustettaessa sitä tietysti kannattaa tarkaan pohtia, lähteäkö matkaan ilman varauksia. Spontaani matkailutyyli sopii varmasti parhaiten korkeimman sesongin ulkopuolella toeutettavaksi.

 • Pirkko / Meriharakka

  Kykladien saarista itselleni on – Santorinin lisäksi tietysti – parhaiten jääneet mieleet Mykonos ja Delos, jonne teimme päiväretken. Tuo Kreikan historia on kyllä monessa kohdin kertakaikkiaan mahtava mm. Deloksella.

 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

  Upeita paikkoja on siellä Kykladeilla!
  Matkasta aina tulee jotain kuluja, niin se on makuasia, kuinka paljon siihen haluaa panostaa. Joskus on tietty niin, että on pakko tinkiä kaikesta, jos ei oikein ole varaa, mutta mitä iloa silloin matkasta on? Matkailusta pitää osata nauttia.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Matkalle ei tietysti kannata lähteä, mikäli siihen ei ole sillä hetkellä varaa. Kuten sanoit, on makuasia, kuinka paljon matkoihin haluaa rahallisesti panostaa. Runsas rahankäyttö ei kuitenkaan tarkoita jokaiselle synonyymiä nauttimiselle. Tai vastaavasti se, että punnitsee kuinka paljon mihinkin haluaa käyttää, ei tarkoita että reissu on kärvistelyä tai ettei siitä olisi oikein iloa.

   Olen onnekas siinä mielessä, että omalla kohdallani matkabudjetti ei tarkoita tiettyä tiukkaa matkaa käytettävissä olevaa rahamäärää, tai että joutuisin tarkasti laskemaan mihin ne reissussa riittävät. Budjetti on minulle ennemminkin suuntaa-antavat raamit sille, kuinka paljon koen järkeväksi mihinkin käyttää. Ei meilläkään tietenkään ole pohjatonta kassaa, ja suuri osa meistä joutuu tekemään valintoja rahanköytössään. Varaa voi olla 1000 € maksavaan matkaan, muttei 2000 €:n matkaan, ja edullisemmastakin lomasta nauttii taatusti täysillä. Siksi minusta onkin tärkeää avata omatoimisen matkojen kuluja, jotta matkoille mielivien on helpompi hahmotta, millainen matka omilla matkailuun käytettävillä rahavaroilla on mahdollisuus tehdä. Valmismatkan hinnan kun näkee suoralta kädeltä, ja siihen on siksi helppo tarttua. Omatoimisesti voi kuitenkin päästä kohteisiin, joita ei ole matkatoimistojen listoilla, ja hintakin voi olla pakettia edullisempi.

 • Mare Kinanen

  Kiitos tästä. Kreikka on itselleni vieraampi ja ilmeisesti juurikin ihastelen tuota värien maailmaa kalkituissa taloissa ja maalatuissa katoissa. Onhan ne niin voimakkaita ja voimaannuttavia yhdistelmiä kirkkaassa auringonpaisteessa sinistä taivasta vasten.
  Kiinnostava kokonaisuus ja melko edullinen jos kyse oli kuitenkin kahden viikon reissusta.

 • Amalian maailma

  Taas niin upeita kuvia! Antiparoksen kukkaloiston muistankin sun aikasemmasta postauksesta, todella kauniita nuo bougainvilleat. Kuvistakin näkee hyvin sen, että värit siellä erottuvat hienosti. Ihan kohtuullisen hintainenkin mun mielestä teidän matka oli 🙂

 • VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

  Vau, on kyllä tosi kohtuullinen hinta reissulle noinkin pitkäksi ajaksi vielä. Me katsottiin vähän liian viime tippaan reissua tänne viime elokuun alkuun, ja majoitukset olivat jo tosi rajalliset ja hinnatkin sen mukaiset. Kykladit jäi siis näkemättä, ja mentiin Kreetalle. Ehdottomasti joskus haluaisin käydä mm. Naxosilla, Parosilla, Santorinilla ja Mykonosilla. Joku päivä vielä varmasti! 🙂

 • Kohteena maailma / Rami

  Kyllähän tämäkin postaus nostatti sitä tunnetta, että Santorini ja Mykonos on entistä enemmän huulilla miettiessä tulevia lomakohteita. Itsellä on muutenkin turhan pitkä aika edellisestä Kreikan lomasta, joten tämä sinun blogisi antaa kyllä sinnepäin viikottain todellista matkakuumeen nostetta Kreikkaa kohtaan.

 • Anna | Muuttolintu.com

  Me ollaan myös saarihypelty Kreikan Kykladeilla pariinkin otteeseen. Ja lähtisin kolmannenkin kerran! Näillä ihan samoilla saarilla mekin hypeltiin. Santorini on hullun ruuhkainen ja kallis, mutta rakastan sitä silti, ne auringonlaskut ja maisemat! Milos on ehkä toinen suosikki, vähän erilainen maisemiltaan. Postauksessa mainittujen lisäksi me käytiin myös Folegandrosilla, missä oli tosi kaunis kylä.

  Viisi saarta on tosiaan aika paljon kahteen viikkoon, itse menisin ehkä neljällä maksimissaan, niin ehtii paremmin rentoutua. Saaren vaihtaminen vie kuitenkin aina oman energiansa.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Milos on ehdottomasti meillä tulevaisuuden käyntilistalla!

   Viisi saarta ON paljon kahteen viikkoon, enkä neuvoisi tai kannustaisi ketään mahduttamaan ohjelmaan niin montaa. Meille sopii lähtökohtaisesti melko tiivis tahti, eikä viisi saarta olisi välttämättä liikaa. Se riippuu niin monesta jutusta reissussa, ja varmaan siitäkin, lähteekö reissuun suht virkeänä vai lopen uupuneena tiukan työrupeaman päälle. 😛

   Koska meillä oli lauttaliput varattuina, mutta ei majoituksia, niin olisi ollut mahdollista jättää Paros väliin ja jäädä Antiparokselle useammaksi yöksi. Uteliaisuus kuitenkin voitti, eikä siinä vaiheessa vielä ollut matkaväsymystäkään, vaikka se sitten Paroksella iski heti. Jälkiviisaana kun ajattelee, niin olisi vain pitänyt jäädä Antiparokselle ja käydä sieltä vuokra-auton kanssa Parosta tutkimassa, koska autolautalla olisi päässyt niiden välin niin helposti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.