Kreikan saarihyppely lautalla
Saarihyppely

Kreikan saarihyppely ABC – kaikki suunnittelusta toteutukseen

Voit jakaa postauksen tästä:

Kreikan saarihyppely siintää matkaunelmissa, mutta et vielä tiedä, miten se käytännössä suunnitellaan ja toteutetaan? Eipä hätää! Olen koonnut sinulle saarihyppelyn ABC:n, ja pian tiedät, mistä aloittaa, kuinka edetä ja miten mitkäkin varaukset hoidetaan. Eikä aikaakaan, kun olet jo valmiina nauttimaan Kreikka-seikkailustasi hyvin valmistautuneena! 

Olen kirjoittanut saarihyppelyn eri osa-alueista eri postauksissa, sillä kaiken mahduttaminen yhteen postaukseen olisi ollut mahdotonta – eikä kovin lukijaystävällistä. Nyt on aika koota nuo postaukset yhteen paikkaan, jotta homma olisi sinulle kaikkein kätevintä. 

Tästä löydät helposti oikean postauksen ja tarvitsemasi tiedon saarihyppelyn eri osa-alueista. Ja jos vasta aloitat tiedon keräämisen saarihyppelyyn liittyen, niin etene alusta postaus kerrallaan. 

Suunnittelu

Opit, kuinka rakennat saarihyppelyreitin ja kuinka monta saarta minkäkin pituiselle reissulle kannattaa ottaa. 

Varaukset

Kun olet tehnyt reittisuunnitelman, on aika siirtyä varauksiin: mistä ja miten varaat lennot, lautat ja majoitukset.

Tässä postauksessa on hyviä vinkkejä lentojen etsimiseen. Kerron myös muista matkan aikana hyödyllisistä sivustoista. Huom! Lentoja on hyvä katsastaa jo suunnitteluvaiheessa, jotta tiedät minne on mahdollista päästä suoraan/vaihdolla ja mihin hintaan.

Lautoilla liikkuminen on saarihyppelyn perusta. Tästä postauksesta opit kaiken lautta-aikataulujen etsimisestä ja lippujen ostamisesta.

Majoitus on yksi reissujen isoimpia ja tärkeimpiä juttuja. Lue postauksesta, kuinka löydät parhaat majoitukset ja vältät kurjat majapaikat.

saarihyppely Santorini

Reissun päällä

Matkalla on mukavampaa, kun tietää kuinka hommat toimii. 

Bonus: kiva tietää matkalla

Syöminen on ihan parhaita reissuaktiviteetteja ja tärkeä osa matkakokemusta. Kreikkalaisten ruokien nimet eivät vain aukea ihan helpolla, ainakaan ensikertalaiselle – en minä ainakaan tiennyt enisimmäisellä reissullani, että kolokithokeftedekset ovat kesäkurpitsapyöryköitä!

Kokosin avuksi sanaston tyypillisistä kreikkalaisten tavernoiden ruuista, jotta herkut eivät jää maistelematta vain siksi, ettet tiedä mitä ne ovat.

Tippaaminen aiheuttaa usein päänvaivaa, mutta tästä postauksesta voit lukea vinkit ja tiedät kuinka hoidat tippaamisen matkallasi:

Odottaako sinua tulevaisuudessa Kreikan saarihyppely? Miltä vaikuttaa, onnistuuko suunnittelu näiden postausten vinkeillä, vai kaipaisitko vielä lisää tietoa? Kerro, jos voin auttaa jotenkin!

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Postauksen linkit:
Lue myös:

 

Voit jakaa postauksen tästä:

36 kommenttia

 • Samavain

  Itseäni jännittää nykyään eniten erityisruokavalioiden toteuttaminen reissussa. Onkohan Kreikassa ymmärrystä esim. gluteenittomasta ruokavaliosta? Tietty esim. nämä heidän salaatit ovat yleensä aikakin Suomessa gluteenittomia, mutta valitettavasti koskaan ei voi olla varma ennen kuin on paikan päällä selvittämässä asiaa.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Erityisruokavalion toteutuminen on tietenkin tärkeää matkan onnistumisen kannalta. Koska itsellä ei ole gluteeniton ruokavalio, niin asiaan ei ole tullut kiinnittettyä huomiota, enkä muista nyt alkuunkaan, onko ruokalistoissa esim. allergeeni/ruokavaliomerkinnät kuinka yleisiä. 🤔 Äkkiseltään ajateltuna kreikkalaisissa ruokalajeissa on kyllä vaikka kuinka paljon gluteenittomia vaihtoehtoja, myös lämpimissä ruuissa – mutta nämä täytyisi tietysti voida aina varmistaa henkilökunnalta. Siihen en vain osaa sanoa mitään, kuinka gluteenittomuutta noin yleisesti ottaen ymmärretään Kreikassa, kun haluaa varmistaa ettei tuotteessa ole käytetty esim. jauhoja suurusteena.

   • INDIVUE

    Itseänikin kiinnostaisi Kreikan gluteeniton ruokavalikoima. Siinäpä jutunaihetta jollekulle… Samoin kiinnostaisivat kaikki ne saaret. Pitääkin tutustua joskus paremmalla ajalla saarikuvauksiisi tarkemmin, jotta tietää, mistä aloittaa.

    • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

     Gluteenittomuuden toteutuminen olisi kyllä tärkeää tietoa. Teen aiheesta mielelläni postauksen, jos vain saan kasattua luotettavaa infoa aiheesta. 👍

     Saaren ennakkotutkimiseen ja kohteen valintaan saa kulumaan aikaa vaikka loputtomasti (asuttuja saaria on yli 200!), mutta hyvä uutinen on, että ihastuttava vaihtoehto löytyy varmasti nopeastikin, sillä kaikki Kreikan saaret ovat viehättäviä. Sitten vain matkaa varaamaan ja tutustumaan paikan päälle. 🙂

  • Cilla Maria Travel

   Ainakaan muutama vuosi sitten Samoksella ei ollut tietoakaan gluteenittomasta ruokavaliosta, kun matkakumppani sellaista kyseli. Käytiin myös leipomoissa kyselemässä, mutta heille se oli ihan tuntematon käsite.

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Kiitos, hyviä ja käytännöllisiä vinkkejä joista on varmasti suuri apu suunnitellussa. Itselle ehkä vaiken asia olisi päättää, mihin päin lähtisi, siis mille saarille jne. mutta niihinkin liittyen löytyy täältä paljon eri vaihtoehtoja 🙂

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Ymmärrän täysin tuon kohteen päättämisen vaikeuden. Käytännön vinkkejä onkin helppo antaa kohdesuosituksiin verrattuna! Voin kertoa, että kohteen valinta ei tunnu helpottuvan, vaikka kokemusta eri saarilta, saariryhmiltä ja hyppelyiltä on jo aika paljon. 😅 Onneksi se valinnanvaikeus on kuitenkin erittäin positiivinen ongelma. 😃

 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

  Kiitos hyödyllisestä tiedosta! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
  Itse asiassa saarihyppely ei ole siitä helpoimmasta päästä oleva loma juuri liikkuvien osien suuren määrän takia. Eivätkä kaikki oikopolut ja vaihtoehdot tule mieleen ensimmäisellä kerralla.

 • Tyylimurun Tiina

  Hienosti koottu vinkkipaketti. Paljon on osa-alueita, joita etukäteen on fiksua miettiä. Tällaista saarihyppelyä olisi todella hauska kokeilla ja Kreikka alkaa näyttäytyä entistä mielenkiintoisemmalta kohteelta. Kiitos sinun!

 • Mari/Kodinvaihtaja

  Kiitos, todella hyvin koottu yhteenveto. Palaan tähän, kun aihe ajankohtainen. Tänä kesä saarihyppelyä Suomessa ja Norjassa (toki Norjassa mahdollisesti reitti niin, että ei tarvitse lauttoja käyttää).

 • Eveliina / Reissukuume

  Täällä on alettu ihan vakavissaan miettiä Kreikkaa loppukesän-alkusyksyn matkakohteeksi. Mutta kuten Elinakin tuolla ylempänä jo kommentoi, niin sen päättäminen, mihin päin lähtee, tuntuu olevan mahdoton tehtävä! Tuntuu, että lähes jokaisessa saaressa on jotain, minkä takia juuri sinne kannattaisi suunnata..

  Mutta palaan varmasti lukemaan postauksiasi lisää, jos/kun saadaan joku päätös tehtyä!

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tässä tosiaan on kyllä kattava paketti vinkkejä, joiden avulla saarihyppely onnistuu varmasti. Elinan tapaan itsellenikin vaikein juttu olisi varmasti sen kohteen päättäminen, koska vaihtoehtoja on niin paljon! Positiivinen ongelma se silti on ja todennäköisesti joka tapauksessa kokemus on positiivinen.

 • Ne Tammelat

  Hienot ja kattavat vinkit saarihyppelyn toteuttamiseen. Kieltämättä viimeksi eilen hakukone kävi aika kuumana Välimeren suuntaan, joten saapa nähdä minne suuntaan seuraava seikkailu koittaa 🙂

 • Amalian maailma

  Tosi hyvä tällainen postaus, mistä löytää kaiken! Kyllä näillä vinkeillä suunnittelu varmasi onnistuisi hyvin. Mielenkiintoiselta vaikuttavia saaria on niin paljon, että vaikeaa olisi päättää mihin ensin suuntaisi 🙂

 • Pirkko / Meriharakka

  Kevyet Kreikan suunnitelmamme käsittävät tässä vaiheessa lähinnä Kreetan kertausvierailun ja ehkä jonkun Pohjois-Egean saarista, vaikka Samoksen, mutta ne taitavat olla jo sen verran kaukana toisistaan, etteivät mene ihan lautoilla toteutettavana saarihyppelynä, joten eivät taida samalla reissulle sittenkään päätyä, etenkin kun Kreeta taitaa olla helpointa ihan peruspakettimatkana.
  Mutta hyviä vinkkejä näissä jutuissasi varmaan on moneen lähtöön kivasti koottuna!

 • Aila ja Juha

  Kiitos kattavasta ja hyödyllisestä koosteesta. Palaan kyllä tähän heti, jos meidän Espanjan matkakohteemme muuttuukin vaihtelun vuoksi Kreikaksi. Aila

 • Aila ja Juha

  Tässäpä tuhti paketti, mikäli Kreikan suuntaan on menossa! Vuosituhannen vaihteessa työmatka lukion kuorolaisten säestäjänä ei oikein antanut Kreikasta kuin kapean käsityksen. Nyt olisi eväät parempaan suoritukseen.
  Juha

 • Tämä matka - Anna Koskela

  Olen kierrellyt Kreikkaa paljon, mutta en ole koskaan rohjennut kokeilla saarihyppelyä. Olen hieman arka lauttojen ja laivojen käyttäjä muutenkin. Tämä on vähän hölmö, sillä uskallan kuitenkin vuokrata auton ja ajaa sillä. Joten luultavasti selviäsin myös lautoista ja niiden paikkavarauksista.

  Hyvä koostepostaus, joka laitoin muistin. Josko sitä ensi kesänä kokeilisi.

  • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

   Lautoilla matkustaminen Kreikassa on kaikkinensa helppoa, varsinkin kun tässä on hyvät ohjeet. 🙂 Jos homma arveluttaa, niin ei ehkä kannata aloittaa lähtemällä Ateenan valtavasta satamasta. Myös Santorinin satama on hieman… hmm, kaoottinen, eli jostain muualta liikkelle!

 • Minna

  Kiitos taas tästäkin jutusta! Näitä lukiessa matkakuume yltyy. Minäkin, kuten joku muukin totesi, ymmärrän hyvin kohteen päättämisen vaikeuden. Monta tuntia tulee kerrallaan istuttua koneella kohteita selatessa, eikä siltikään tule valmista. Meidän pitisi nyt vihdoin päättää kesän aurinkomatkakohde kesäkuulle. Homma on todella levällään…

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.