ranta Kreetalla
Saaret

Länsi-Kreeta haltuun road tripillä!

Voit jakaa postauksen tästä:

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Länsi-Kreeta road trip

 • Matkan ajankohta: Elokuu 2021 
 • Reitti: Kissamos 2 yötä – Paleochora 1 – Vamos 1 – Georgioupoli 1 – Kalyves 1 – Platanias 3
Mitä maksoi: 
 • Suorat lennot matkatavaroineen Helsinki-Hania-Helsinki: 386 €/hlö
 • Majoitus 9 yötä: yhteensä 892 €. (99 €/yö, 446 €/hlö)
 • Autonvuokraus 6 vrk: 300 €, 150 €/hlö
 • Yhteensä: 982 €/hlö

Kreeta oli meille jo useammalta reissulta ennestään tuttu, kun suuntasimme sinne road trip -lomalle syksyllä 2021. Tällä matkalla ajatuksena oli ottaa haltuun Länsi-Kreeta.

Saarihyppelyiden lisäksi tykkäämme matkustaa autolla kierrellen, ja suurella saarella riittää koluttavaa ja uusia paikkoja nähtäväksi vaikka kuinka monen reissun verran. 

Kiertely Kreetalla eri kylissä majoittuen tuntuu melkeinpä saarihyppelyltä – yhtälöstä puuttuu ainoastaan ne lauttamatkat.

Kun kylät ovat keskenään erilaisia, fiilis on melkein kuin toiselle saarelle mennessä.

Auto-ongelma meinaa torpata road trip -idean

Teimme päätöksen matkalle lähdöstä ja varasimme matkamme aika viime tipassa, sillä tuolloin pandemiatilanne ja maiden rajoitukset muuttuivat koko ajan.

Majoituksien suhteen valinnanvaraa oli ihan riittävästi, mutta auton saaminen osoittautui sen sijaan hieman vaikeaksi. Vuokra-autokapasiteettia oli saarella tuona kesänä vähemmän, sillä pandemian vuoksi moni vuokraamo oli luopunut osasta kalustoaan. 

Lopulta lukemattomien kontaktointien jälkeen jostain ilmestyi kuin ihmeen kaupalla auto kohtuulliseen 50 €:n vuorokausihintaan. Auto oli tosin vapaana vain kuudeksi ensimmäiseksi päiväksi, mutta tuossa vaiheessa sekään ei harmittanut, kun hetken aikaa oli jo vaikuttanut siltä, että emme saisi autoa ollenkaan.

Onneksi emme joutuneet luopumaan huolettomasta road trip -ideastamme, ja auton varmistuttua saatoin ruveta suunnittelemaan reittiämme tarkemmin. 

Reitti rakentuu

Välillä matkustamme ilman etukäteen varattuja majoituksia, mutta tuolloin päätimme varata ennakkoon. Matkamme osui kuitenkin vilkkaimpaan lomakuukauteen, ja hankaluudet auton saannissa sai majoitusten varmistamisen tuntumaan ihan fiksulta.

Koska meillä ei olisi autoa viimeisinä päivinämme, halusimme majoittua kylässä tai kaupungissa, joka on järkevän taksi- tai bussimatkan päässä lentokentästä. Lisäksi tuntui hyvältä idealta panostaa hieman tavallista enemmän majoitukseen, kun emme enää kiertelisi autolla.

Muistin erään näkemäni kiinnostavan mutta normaalia majoitusbudjettiamme kalliimman majoituksen. Sen sijainti oli sopiva ja siinä oli meille mieluista pientä luksusta, joten päädyimme ensi töiksemme varaamaan Plataniaksessa sijaitsevan Angels Suitesin lomamme loppupäiviksi. 

Lopulta tuo viimeisten päivien autottomuus osoittautui aivan loistavaksi jutuksi, sillä nautimme olostamme Angels Suitesissa valtavasti! Se olisi mitä todennäköisimmin jäänyt välistä, mikäli meillä olisi ollut vuokra-auto edelleen käytössämme.

Reitin suunnittelu ja majoitusten bookkaaminen lähti siis liikkeelle loppupäästä. Muutkin etapit löysivät pian paikoilleen, ja suunnaksi vahvistui Länsi-Kreeta. Lopullinen reittimme oli:

 • Kissamos 2 yötä 
 • Paleochora 1 yö
 • Vamos 1 yö
 • Georgioupoli 1 yö
 • Kalyves 1 yö
 • Platanias 3 yötä.

Saaren kenties ne tunnetuimmat kaupungit, Hania ja Rethymnon, ovat meille tuttuja jo aiemmilta reissuilta, joten tämänkertaista matkaa ei suunniteltu niiden ympärille. 

Kuten voit huomata reitistämme, vaihdoimme kylää ja majoitusta tiheään tahtiin. Meille nopea siirtymätahti sopii, eikä se aiheuta stressiä lomailuumme.

Käytimme siirtymät matkalla olevien mielenkiintoisten paikkojen tsekkaamiseen, joten missään vaiheessa ei tuntunut, että edessä on vain pakollinen paha seuraavaan paikkaan päästäksemme.

En minä kuitenkaan suosittele näin tiuhaa tahtia kenellekään muulle. Kannattaa aloittaa saarihyppely ja road trippailu hieman rauhallisemmalla rytmillä, jotta löytää sitten sen itselle sopivan.

Tälläkin kertaa tahti tuntui meille ihan hyvältä, mutta oli kivaa, että lopussa sai ottaa iisimmin ja pysyttiin paikoillaan muutaman yön verran.

kissamoksen rantakatu
Reissumme alkoi näistä maisemista, Kissamoksesta.

Kissamos: hyvä tukikohta Länsi-Kreetan parhaiden rantojen tutkimiseen

Reissumme alkoi Kissamoksesta. Pienen keskustan elämä keskittyy rantabulevardille ja iltaisin kävelykaduksi suljetulle kadulle.

Rantabulevardilla on muuten aivan erinomainen Pixida-taverna. Me totesimme sen sen verran hyväksi, että kävimme siellä sekä lounaalla että illallisella. 

Pikkukylä oli ihan ok paikka, mutta en minä sinne sen itsensä takia enää menisi. Kissamos on paremminkin hyvä tukikohta osaksi lomaa, erityisesti jos upeat rannat kuuluvat lomasuunnitelmiisi. Länsi-Kreeta on nimittäin saaren tunnetuimpien rantojen, Baloksen, Falasarnan ja Elafonissin kotiseutua.

Meillä oli useasta aiemmasta Kreetan reissusta huolimatta Elafonissin kokoinen aukko paikattavana sivistyksessämme, joten suuntasimme Kissamoksesta kuuluisaa rantaa kohti.

Matka Elafonissille osoittautuikin todella ikimuistoiseksi, vaikkakaan ei Elafonissin rannan takia. Ensinnäkin Kissamos – Elafonissi rannanmyötäisin reitti on huikea! Ei kuitenkaan siksi, että se kulkisi merenrantaa myöten vaan siksi, että se menee vuorilla, tarjoten matkalta vaikuttavat näkymät merelle. 

Matkalle osui myös todella erikoinen Petroulas Bar, joka kirvoitti jo oman postauksensakin. Kyseessä on ainoa kerta, kun olen istunut ihka elävän aasin kanssa saman pöydän ääressä…

Elafonissista emme perustaneet, vaan täyden parkkipaikan ja vilauksen rannasta nähtyämme totesimme, että aukko sivistyksessä on nyt paikattu ja voimme jatkaa matkaa. Me löysimme kyllä oman paratiisirantamme Elafonissin lähettyviltä, White Lake Beachilta. Jos olet kaltaisemme rauhallisten rantojen ystävä, niin kurkkaa siitä kirjoittamani postaus.

kiemurteleva tie Kreetalla
Länsi-Kreeta tarjoaa kiemurtelevia teitä merimaisemien äärellä.

Paleochora: tänne palataan!

Seuraavaksi suuntasimme Paleochoraan. Sinne mennessämme valitsimme reitin, joka kulki Topolia-rotkon kautta. Ihastelimme rotkomaisemia ja pysähdyimme matkalla Agia Sofian tippukiviluolalle. Luolassa on valtavia stalaktiitteja eli tippukiviä ja stalagmiittejä, mutta luolan todellinen erikoisuus on sen sisällä oleva pieni kappeli. 

Luolalle päästäksesi joudut askeltamaan jonkun verran portaita, mutta urakka kannattaa. Itse luolan lisäksi myös ympäröivät maisemat ovat hienot. Jos sinulla on auto alla, niin poikkea ihmeessä.

Hienon ajomatkan päätteksi saavuimme Paleochoraan, joka ihastutti ja ylitti odotukset! 

Yhdessä päivässä ja illassa ennätti haistella paikan ilmapiiriä, ihastella värikästä kaupunkia, ihastua paikkaan ja todeta, että tänne palaamme varmasti! Löysimme aivan ihanan Monikas Garden -viinibaarin ja nautimme erinomaiset pizzat rantabulevardilla iltakävelyllä olevia ihmisiä katsellen. 

Paleochora on eloisa pikkukaupunki, ja siellä oli todella mukava tunnelma. Se sijaitsee niemen kärjessä, ja meri tulee kaupungissa vastaan kahdelta puolelta. Enemmän rantabulevardia koettavaksi on aina 👍.

agia sofia luola
Ihmisistä saa hieman mittakaavaa kivimuodostelmien koolle!
paleochora katu
Paleochorassa on suloista.
värikäs talo Paleochorassa
Paleochoran kaduilla näkyi paljon värejä!

Vamos: perinnekylä kukkuloilla

Halusin reissullemme myös jonkun pienen, perinteisen kylän, ja päädyimme Vamokseen. Vamos oli myös kohteista ainoa, joka ei sijaitse rannalla.

Matkalla Vamokseen poikkesimme Botanical Park & Gardens of Creteen. Rinteeseen rakennetun kasvitieteellisen puutarhan kiertävä reitti oli mukava reippailu. Trooppisten kasvien lisäksi puutarhassa oli eläimiä, kuten riikinkukkoja ja aaseja. 

Lämpötila huiteli koko reissumme ajan pitkälle yli 30 asteessa, ja Vamokseen päästyämme päätimme nauttia täysillä majoituksemme uima-altaasta, ja ratkaista legendaariseksi muodostuneen Vamoksen Yatzy-mestaruuden…

Illemmalla kiersimme Vamoksen vanhan kylän ja illallisella pääsimme todistamaan jonkunlaista kokkisotaa. Vamoksen käynnistämme voit lukea tarkemmin:

Georgioupoli: “ihan ok”

Georgioupoli oli kiinnostanut minua jo pitemmän aikaa. Se on pieni rantakaupunki, joka ei ole ainoastaan lomalaisille rakennettu.

Vamoksesta Georgioupoliin mennessämme ajoimme Kefalaksen kivimonumentin kautta. Tien vierellä oleva massiivinen kivillä ja mosaiikeilla koristeltu rakennelma toivottaa tervetulleeksi Kefalaksen kylään. Tervetulomonumentti riitti meille, itse kylään emme poikenneet.

Georgioupolissa ollessamme kävimme katsastamassa kolmen kilometrin päässä sijaitsevan Kournas-järven, joka on Kreetan suurin luonnonjärvi. Kreetalla voit siis viettää rantapäivän myös järven rannalla!

Järven ohessa on useita tavernoita, keramiikka- ja matkamuistomyymälöitä. Uimisen lisäksi mukavaa tekemistä on vuokrata polkuvene tai kajakki tai tehdä noin 3,5 km:n kävely järven ympäri. Järvellä voi nähdä kaloja, lintuja ja kilpikonnia.  

Itse Georgioupolin kaupunki oli lopulta kädenlämpöinen kokemus. Ei varsinaisesti mitään vikaa, mutta ei mitään niin ihastuttavaa, että palaisin sinne uudelleen. Toisin kuin vaikkapa Rethymnoniin, Haniaan, Paleochoraan tai Agios Nikolaokseen, joihin palaisin mielihyvin.

kefalaksen monumentti
Kivimonumentti ihastuttaa ja ihmetyttää ohi ajavia. Sen on tehnyt Kefalaksen kylässä asuva taiteilija Vangelis Vlepakis.
monumentin käytäviä
Kivimonumentti on valtava. Se muodostaa pienen sokkelon, jonka lomassa voi kävellä.
kournas-järvi
Polkuveneily on suosittua huvia Kournas-järvellä

Kalyves: pikkukylä kätevällä sijainnilla

En oikeastaan muista, mistä “löysin” Kalyvesin ja miten se päätyi reitillemme. Ehkä osansa oli kätevällä sijainnilla.

Kalyvesista pääseekin helposti pohjoisrannikkoa pitkin kulkevalle saaren päätielle, eli EO90-kansallistielle, ja se on mitä parhain tukikohta, jos ajatuksena on kierrellä Kreetaa autolla. 

Me kurvailimme Georgioupolista Kalyvesiin Manousakis-viinitilan kautta, jonka ihanan puutarhan terassilla nautimme viininmaistelun pienen purtavan kera. 

Maistelu vakuutti meidät tilan viineistä ja totesimme ilolla jopa maistamamme Manousakisin punaviinin olevan oikein hyvää. Kreikkalaiset punaviinit eivät ole oikein olleet makuumme, ja yleensä pysyttelemme Kreikassa valkoisessa. 

Viinitilavierailun jälkeen uskalsimme kuitenkin tilata illallisella liharuokiemme kaveriksi pullon punaista, kun ravintolan listalla oli tarjolla Manousakista. Emme pettyneet. Manousakisin punaviini on edelleen ainoa kreikkalainen punkku, jonka kelpuutamme laseihimme.

Viinitilalta jatkoimme Kalyvesiin. Pikkukylässä on paikallinen tunnelma, vaikka kyllä sinne turistitkin tiensä ovat löytäneet. Massaturismista ei kuitenkaan voi puhua. 

Kalyves vaikutti perheen rantalomailuun sopivalta paikalta erittäin rauhallista kohdetta etsivälle. Meidän makuumme kylä oli ehkä turhan pieni, eikä siinä ollut sellaista omaleimaisuutta, mikä usein tekee pikkukylistä mielenkiintoisen.

Majoituksemme, Avra Apartments, Kalyvesissä oli kyllä tosi kiva: remontoitu ja nätisti persoonallisin yksityiskohdin sisustettu asunto. Talossa on muutama erilainen ja erikokoinen asunto, ja myös suurempia, perheille sopivia on tarjolla. Tämä kannattaa ehdottomasti tsekata, jos pikkukylä ja hyvä majoitus kiinnostaa!

manousakis wineryssä
Viiniä ja purtavaa Manousakisin puutarhassa.
kalyves ranta
Hiekkaranta alkaa heti Kalyvesin rantakadulta. Monessa tavernassa pääsee halutessaan ruokailemaan varpaat rantahiekkaan upotettuina.

Platanias: rakastettu ja vihattu

Platanias – tuo rakastuttu ja vähemmän rakastettu kylä, joka kirvoittaa mielipiteitä… Jopa heiltä, jotka siellä eivät ole käyneet. 😀 

Plataniakseen tehdään paljon valmismatkoja ja kylässä on runsaasti turistipalveluita. Lähiympäristöstä löytyy paljon näkemistä ja kokemista helposti saavutettavasti. Plataniaksen palvelut ja hyvien tavernoiden laaja valikoima luovat hyvät puitteet leppoisan loman viettoon.

Minusta Platanias kuuluu valmismatkakohteiden joukossa sinne mukavimpaan päähän. Emme me olisi kuitenkaan menneet tällä reissulla Plataniakseen, ellemme olisi löytäneet juuri sieltä majoitusta, johon ehdottomasti halusimme. Olemme viettäneet siellä viikon valmismatkalla, ja kylä ympäristöineen tuli siinä ajassa nähdyksi. 

Lisäksi en pidä Plataniaksen kylän rakenteesta: se on rakentunut käytännössä yhden tien varteen, eikä siellä ole rantabulevardia. Sellaiset paikat käyvät nopeasti todella tylsiksi, kun minne tahansa mennessään täytyy kulkea sitä yhtä ja samaa tietä, mennen tullen.

Pienikin kylä tuntuu aina kivemmalta, jos se on edes muutaman kadun “sokkelo”. Rannalla sijaitsevissa kylissä on aina vähän harmi, jos rannasta ei pääse nauttimaan rantakatua pitkin kävellen. 

Kun päädyimme Angels Suitesin myötä Plataniakseen, niin ei se meitä mitenkään harmittanut. Hyvä ravintolavalikoima ympärillä oli ehdottomasti plussaa, ja halutessaan Plataniaksesta pääsisi vaikka Haniaan.

Koska olimme jo nähneet Plataniaksen ympäristön nähtävyydet, saatoimme hyvillä mielin vain nauttia Angels Suitesin terassilla oleilusta. Lopulta poistuimmekin lähinnä vain syömään ja kiertämään vähän Plataniasta nähdäksemme, mikä kylässä oli muuttunut.  

angels suites poreammessa
Poreamme on hyvä paikka nauttia joutenolosta!

Onko Länsi-Kreeta nyt koluttu?

Reissumme oli todella onnistunut ja mukava kombinaatio erilaisia kyliä, kaupunkeja ja nähtävää. Länsi-Kreeta tuli taas vähän tutummaksi.

Reissun kohokohtia olivat Paleochora, Petroulas Bar, Angels Suites ja Manousakis Winery. Matkalta jäi elämään juttuihimme myös legendaarinen Vamoksen mestari. 😃

Koska emme ole mitään rantaleijonia, oli road trip erinomainen vaihtoehto todella kuumana ajankohtana vietettyyn lomaan. Ilmastoidulla autolla kierrellen näimme paljon – ilman autoa aktiivisuus olisi väistämättä ollut vähäistä neljääkymppiä lähennelleissä lämpötiloissa. 

Jatkossa pyrimme lomailemaan syyskuun puolen välin tienoilla pahimmat helteet välttääksemme, mikäli vain saamme ajoitettua lomamme siihen. 

Kreetalle palaamme vielä taatusti, mutta ehkä Länsi-Kreeta on nyt hetkeksi koluttu, ja siirrymme tutkimaan muita seutuja. No, Paleochoraa lukuunottamatta. Niin ja Angels Suitesiin haluaisin seuraavankin Kreetan reissun viimeisiksi öiksi…

Onko Länsi-Kreeta sinulle tuttu? Mikä paikka on on mielestäsi läntisen Kreetan helmi?

Tule seuraamaan blogia Instagramiin! ➡️ kreikan_saaren_metsastys

Lue myös:

Voit jakaa postauksen tästä:

30 kommenttia

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Koko Kreeta on itselle tuntematonta, tyyliin Hanian ja Plataniaksen tiedän vain nimeltä 😀 Tuo olikin kiva vaihtoehto vaihtaa koko ajan paikkaa, sen sijaan että olisi koko viikon samassa paikassa. Itekin tykätään aina mennä eteenpäin eikä jakseta yhdessä paikassa kauaa olla, mutta ollaan myös todettu, että se vie ylimääräistä aikaa ja energiaa kun saa aina pakata ja purkaa (etenkin 4 hlön tavarat) 😀 kahdestaan tuo menisi paljon vaivattomammin 🙂

  • Kati

   Moikka Elina! Ihan totta tuo, että näin kahden aikuisen reissuilla road tripit ja saarihyppelyt siirtymisineen ja maisemanvaihdoksineen menevät ihan sujuvasti. Päiväretkiin verrattuna voi koluta aika suurenkin alueen, kun päivässä ei tarvitse ennättää ajaa myös takaisin. Siirtymätahti kannattaa pitää tietty riittävän leppoisana ja omaan rytmiin sopivana, jotta reissu ei tunnu jatkuvalta muuttamiselta.

   Silloin kun siirtymiä on tiheään, niin ei me edes matkalaukkuja pureta. Paitsi nesessäärit, laturit yms. ja ehkä joku vaate henkariin roikkumaan… …Ja lopulta sitä pakkaamista on kuitenkin aina jonkun verran, kun paikkaa vaihtaa! Siksi ollaan yritetty opetella karsimaan matkatavaroista turhat pois, jotta tavaramäärän hallinta olisi helpompaa. Pidän sen verran vähän pakkailusta (ja siitä ”eihän mitään nyt vain jäänyt” -tunteesta), että jos olisin vastuussa omien matkatavaroideni lisäksi myös jonkun toisen tavaroista, niin todennäköisimmin matkat vietettäisiin visusti yhdessä majoituksessa. 😛

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Pitääkin kommentoida alkuun noita kustannuksia, ovat nimittäin omasta mielestäni varsin kohtuulliset. Mitä kautta tuo vuokra-auto järjestyi, itse käytämme Rantalcarsia varsin säännöllisesti. Täytyy tulla vielä myöhemmin katsomaan myös muita kommentteja mahdollisista Länsi-Kreetan suosikkipaikoista.

  • Kati

   Moi Mikko! Olen samaa mieltä kustannuksista. Kreikassa matkustaa yleisesti ottaen oikein kohtuullisella budjetilla ja niin, että majoituksen taso on ihan hyvä.

   Tällä reissulla vuokra-auto oli pieneltä paikalliselta yritykseltä, jolla on vain muutama auto ja kalusto aika vanhaa. Se löytyi viime metreillä, kun oltiin kontaktoitu jo lukuisia ja lukuisia vuokraamoita, ja kaikista oli siihen mennessä tarjottu ei oota. Vaikka palvelu oli erittäin ystävällistä (ja kaikki meni auton kanssa ihan hyvin, kun toivuin alkujärkytyksestä auton saatuamme), niin päätin etten mainitse yritystä nimeltä, sillä emme vuokraisi samasta firmasta toiste juuri kaluston takia.

   Yleensä etsitään vuokra-auto niin, että googletetaan kohteen vuokraamoita ja valitaan sellainen, jolla on paljon arvosteluja ja hyvät arvostelupisteet (ja uudet, hyväkuntoiset autot). Nyt piti ottaa ihan vain se minkä sattui saamaan – tai olla ilman. 🙂

 • Pirkko / Meriharakka

  Pitääkin pitää tämä juttu mielessä jos vaikka palaamme lähivuosina Kreetalle. Itse asiassa Kreikan eri kohteista juuri Kreeta onkin todennäköisesti se meidän seuraava kohteemme, lähinnä Spinalongan takia.
  Mutta esimerkiksi tuo kivimonumentti vaikuttaa kyllä näkemisen arvoiselta, jos vaikka enemmänkin saarella innostuisimme autoilemaan!

 • Minna

  Siis nyt iski Kreikka-kuume! Otan postauksesi talteen, kun ensi vuoden lomia suunnittelemme. Tällainen piipahdusmatka voisi tulla myös kyseeseen… Mahtaisikohan mies ja lapsi innostua?

  Minna

  • Kati

   Kreeta on upea ja monipuolinen kohde, ja sieltä löytyy kiinnostavia paikkoja ja tekemistä kaiken ikäisten lomailijoiden tarpeisiin! Kiertely on hauskaa, mutta kannattaa ehkä pitää tahti maltillisempana kuin meillä. 😀

 • Tanja for Takeoff

  Mä en ole ikinä edes käynyt Kreetalla, mutta mies on ollut jokusen kerran ja on juurikin tehnyt jonkun autokoerroksen. Mua houkuttaisi joku patikointi kylien välillä, jos se on välimatkojen puolesta järjellistä.
  Ja siis jos Kreikasta kerran on mahdollista löytää hyvää punaviiniä, niin onhan tuota päästävä maistamaan!

  • Kati

   Moikka Tanja! Patikointimahdollisuuksia Kreetalla on vaikka minkälaisia – kunhan vaan menee sellaiseen aikaan, että lämpötilojen puolesta patikointi on miellyttävää.

   Manousakisin punaviinit olivat todella mukava yllätys! Esim. tänä kesänä kierrettiin useammalla viinitilalla ja -talolla eri saarilla viinimaisteluissa, mutta niiltä ei löytynyt yhtäkään mieleistä punaviiniä.

 • Anne | Elämää Nomadina

  Ihania paikkoja esittelyssä taas! Kreeta on ollut kiinnostavien kohteiden listoilla siitä saakka, kun joskus yläasteella tein esitelmän kreetalaisesta ruokakulttuurista, mutta vielä näin yli 20 vuotta myöhemminkin se on käymättä. Jonain päivänä ihan varmasti mennään, ja road trip olisi myös meille sopiva tapa matkustaa. Näin kokoaikaisesti reissaavina me varmaankin mentäisiin Kreikan saarillekin lähtökohtaisesti omalla camperilla, tosin en ole yhtään tutkinut missä hinnoissa autolautoilla kulkeminen liikkuu.

  • Kati

   Hei Anne! Olet aloittanut hyvästä suunnasta Kreetaan tutustumisen, kreetalainen ruoka on nimittäin vieläkin parempaa kuin missään muualla Kreikassa – ainakin jos minulta ja kreetalaisilta kysytään… 😉

   Lautoilla kulkeminen Kreikassa on minusta yleisesti ottaen järkevän hintaista. Auto tietysti maksaa erikseen ja pidemmät matkat ovat hintavampia. Kreetassa on se hyvä puoli, että jos aika antaa myöten, niin siellä riittää näkemistä pitemmäksikin aikaa ja siinä mielessä sinne kannattaa matkata, vaikka lauttamatka vähän pitenpi onkin.

 • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

  Ollaan mekin tehty aika monta road trippiä ilman ensimmäistäkään etukäteen varattua majoitusta. Silloin joskus syyskuussa vuonna 2019 eKr oli tosi vaikeaa löytää sopivaa majoitusta etelään päin ajaessa. Vuoden 2020 jälkeen valinnanvaraa oli niin paljon, että meni sormi suuhun…

  Minusta on aika tylsää, että jyrkkiäkin mielipiteitä esitellään ilman, että ollaan asiasta millään tavalla tietoisia. Itse olisin halunnut joskus käydä Plataniaksessa ennen kuin päättäisin, onko se lomakohde minua varten.

  • Kati

   Hei Nadine! Käymällähän se tietty vasta selviää, onko joku paikka itseä varten vai ei. Mielipiteiltä ei voi täysin välttyä etsiessään tietoa kohteista, mutta kun niitä joka paikan kohdalla on laidasta laitaan, niin ei niistä liikoja kannata piitata. 🙂

 • finintirol

  Hienoja paikkoja taas. Tykkään noista Kreikan väreistä 🙂 Meillä on ihan sama tuon road tripin kanssa, jotta vaihdetaan paikkaa tiheään ja sitten jossakin väliä reissua on mukava olla pari tai kolme yötä paikoillaan. Eikä yöpymisiäkään oteta paljoakaan etukäteen. Kesän 2021 Italian road tripillä varaus tehtiin lähes aina edellisenä iltana. Tänä kesänä otettiin pari päivää etukäteen sillä nyt oli paljon varatumpaa kuin parina aikaisempana kesänä. Lisäksi media pelotteli, jotta joka paikka on täyteen buukattu ja tiet ruuhkaisia. Ei se ihan niin ollut aikanaa meidän reiteillä.
  Minulla taisi olla elämäni ensimmäinen omatoimimatka Kreetalle. Pari viikkoa Ágios Nikólaoksessa 🙂 Silloin vuokrattiin ”iso” moottoripyörä, peräti 125cc 😀 Mukavaa oli!

  • Kati

   Hauskaa miten samanlaisella tyylillä reissataan! 🙂 Kun yhdessä paikassa on vain yhden tai pari yötä, niin vapaita majoituksia tuntuu kyllä olevan tarjolla aina myös viime tipassa, myös keskellä kuuminta sesonkia. Ehkä viikoksi tai yli olisi hankalampi löytää majoitus viime hetkillä.

   Kun mukava ensikosketus Kreetaan on jo saatu, niin ehkä innostut vielä uusintakäynnille? Vaikka vähän suuremmalla menopelillä road trippailemaan.😀

  • Kati

   Ihanaa Kreetan reissua Terhi ja mukava kuulla, että postauksesta on hyötyä! Matka keväiselle Kreetalle aiheuttaa täällä ihan pientä kateutta…

 • Tyylimurun Tiina

  Onpa monipuolinen paikka! Tosi mielenkiintoista! Ja road tripit ovat kyllä avartavia. Meillä aina vuokra-auto alla, jotta pääsee kulkemaan just silloin kun haluaa.

  • Kati

   Hei Tiina! Täällä on sama juttu, että reissuilla vuokra-auto on oikeastaan aina alla. Pääsee näkemään mitä haluaa ja milloin haluaa.

 • Reissu-Jani

  Pidin Kreetan (Länsi-Kreeta) saaresta todella paljon vaikka olimmekin koko perheen kanssa pakettimatkalla vuonna 2009, Malemessa mutta meillä oli kaksi vuokra-autoa (noin 150€ viikko per auto) jolla sitten pääsimme pois ”turisti-helvetistä” (kuten myös Platanias) eri puolelle Kreetaa päivämatkoille. Itse pidin paljon Paleochoran kaupungista ja sinne voisin hyvinkin palata. Myös Imbroksen rotko oli kiva kävelykohde ja helpompi kuin Samarian rotko.Hanian kaupunkikin oli ihan kiva kohde.

  • Kati

   Hei Jani! Meillä onkin vielä rotkokävelyt kokematta – tällä reissulla sellaista ei olisi voinut kuvitellakaan, koska oli niin hurjan kuuma! Hyvä vinkki tuo, että on muitakin rotkoja (ja vähän iisimpiä) kuin Samaria.

 • Merkintöjä maailmasta/Emilia

  Monipuolinen roadtrip ollut teillä! 😊 tämä sinun blogisi saa kyllä innostumaan Kreikan saarielämästä. Kreetalla olen käynyt joskus teininä perheen kanssa, mutta viime aikoina on just herännyt mielenkiinto uudelleen tätä saarta kohtaan, vaikuttaa niin monipuoliselta. Paleochora ja tuo yksi ranta kuulostivat ihanilta!

  • Kati

   Mukava kuulla että kiinnostus Kreikan saaria kohtaan on heräillyt! 🙂 Kreeta on tosi monipuolinen saari, ja loma siellä voi olla kyllä ihan mitä vain all inclusive -lomasta, road trippiin, patikointilomaan tai kaupunkilomailuun…

 • Anne N

  Mä en ole Kreetalla käynyt, joten tosi kiva oli tutustua tämän postauksen kautta 🙂 Upeita maisemia ja varsinkin Paleochora näyttää tosi idylliseltä kaupungilta, niin kauniita kukkiakin!

  • Kati

   Paleochora on värikäs ja idyllinen. 🤩 Kannattaa pitää mielessä, jos vaikka reissu Kreetalle tulee ajankohtaiseksi!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.