purjevene alonissoksen satamassa
Saarihyppely

Saarihyppely Sporadeilla: näin meidän reissumme meni

Voit jakaa postauksen tästä:

Saarihyppely Sporadeilla

 • Meidän reitti: Skiathos 2 yötä, Alonissos 3 yötä, Skopelos 6 yötä, Skiathos 3 yötä.
 • Matkan ajankohta: 30.5.-13.6.2019
 • Saariryhmään kuuluvat pääsaaret ovat Skiathos, Skopelos, Alonissos ja Skyros. 

 

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Olen kirjoittanut nyt jokaisesta saaresta oman postauksensa, ja viimein on Sporadien hyppelyn yhteenvedon vuoro!

Tämä postaus kertoo, miten saarihyppely Sporadeilla meni nimenomaan hyppelynäkökulmasta: kerron, miten reissumme Sporadeille ja Sporadeilla konkreettisesti toimi ja meni, sekä mitä tekisin kenties toisin.

Mitä saarihyppely Sporadeilla maksoi:
 • Suorat lennot matkatavaroineen Helsinki-Skiathos-Helsinki: 390 € / hlö
 • Majoitus 14 yötä: yhteensä 689 €. (49,2 € / yö, 344,5 € / hlö)
 • Lauttamatkat: 30 € / hlö
 • Yhteensä: 764,5 € / hlö
Skiathos
Skiathoksen kaupungissa saat ihailla tätä näkymää.

Saarille pääsy

Saarihyppely Sporadeilla alkoi helpolla lentomatkalla. Suora lento Skiathokselle oli unelma-aloitus lomalle, sillä se kesti vain 3,5 h. Lisäksi Skiathoksen lentokenttä on lähellä kaupunkia. Niin helposti, nopeasti ja kätevästi en ole koskaan päässyt niin paratiisimaiseen paikkaan; pienelle saarelle turkoosien vesien äärelle. Maksoimme lennoista matkatavaroineen 390 € / hlö.

Jos suoraa lentoa ei ole tarjolla, niin etsi vaihdollinen lento Ateenan kautta. Bussi + lautta Sporadeille on hidas ja hankala yhdistelmä.

Minusta matkan tylsin osuus on useimmiten matka lentokentältä majoitukselle. (Poislukien ne reissut, kun vuokraamme auton jo heti lentokentältä. Se on hauskaa ja jännittävää! Saarihyppelyillä emme  yleensä tee niin, vaan vuokraamme autoa kohteissa vain päiväksi-pariksi kerrallaan.) 

Lentokenttä on useimmiten hieman syrjässä ja matka kohteeseen voi olla melko pitkä. Monesti matkalla ei ole pahemmin mitään kaunista nähtävää, sillä lentokentät on harvoin parhaiden maisemareittien varrella.

Skiathoksella voit sen sijaan vaikka kävellä lentokentältä kaupunkiin ja majoituksellesi!

Niin näimmekin monien tekevän. Seuraavalla kerralla tekisin itsekin niin, sillä matka kentältä kaupunkiin on vain vajaa pari kilometriä asfaltoitua rantatietä pitkin. Matkalla voi maisemien ihailun lisäksi pysähtyä tavernaan ottamaan ensipuraisun juuri siitä kreikkalaisherkusta, jota on eniten kaivannut. 

Me otimme Skiathoksella lentokentältä kaupunkiin taksin, vaikka matka oli suht lyhyt, koska emme tietysti ensikertalaisina tienneet, millainen tie olisi matkalaukkujen kanssa kuljettavaksi. Taksimatka kesti muutaman minuutin. 😛

Skiathoksen kentältä pääset joka tapauksessa hetkessä majoituksellesi, vaikka se olisi Skiathoksen kaupunkia kauempanakin, sillä saari on pieni. Pääset lomatunnelmaan nopeasti!

Tarvitseeko siirtymiä ja yöpymisiä suunnitella ja varata etukäteen?

Kun tutkin etukäteen saarihyppelyä Sporadeilla, huomasin, että lauttayhteydet kulkevat tiheään (lukuun ottamatta yhteyksiä Skyrokselle), useita kertoja päivässä. Järkevän hintaista majoitusta oli tarjolla runsaasti. 

Meidän reissumme ajoittui kesäsesongin alkupuolelle, kesäkuun alkuun. Koska lomasesonki ei ollut vielä kovimmillaan, päätimme että emme varaisi oikeastaan mitään ennakkoon. 

Saimme joka kerta liput siihen lauttaan, millä halusimme lähteä. Jos emme olisi saaneet, ei sekään olisi ollut niin vaarallista, olisimme sitten menneet toisella. Oli ihanaa edetä täysin fiiliksen mukaan!

Varasimme ennen matkaa ainoastaan ensimmäisen kahden yön majoituksen Skiathoksen kaupungista. Loput majoitukset varattiin reissun edetessä sen mukaan, kuinka kauan halusimme missäkin olla.

Edellisenä iltana ennen menolentoamme olimme itse asiassa tilanteessa, että meillä ei ollut edes sitä kahden ensimmäisen yön majoitusta. Varaamamme majoitus nimittäin lähetti meille viestin, että olivat ylibookanneet ja meille ei olisikaan huonetta. He voisivat kuitenkin hoitaa puolestamme varauksen lähellä sijaitsevaan toiseen hotelliin, *Design Architectonikaan, joka olisi saman hintainen. 

Architectonika sattui olemaan yksi niistä vaihtoehdoista, joiden välillä pohdin alun perin majoitusta valitessani, joten mikäs siinä. Saimme siis katon päämme päälle Design Architectonikasta, joten oikeastaan matkaamme ei aiheutunut edes pientä mutkaa. Jos siellä ei olisi ollut jostain syystä meille huonetta sinne mennessämme, olisimme varmasti löytäneet majoituksen helposti muualta.

Reitin suunnittelu

Vaikka emme tehneet varauksia etukäteen, olin kuitenkin hahmotellut mielessäni järjestyksen, jossa kiertäisimme saaret. Hahmottelin myös hieman sitä, kuinka monta yötä kullakin saarella viettäisimme, vaikka lopulliset päätökset tehtäisiinkin matkan aikana fiiliksen mukaan. 

Hyppely alkoi luonnollisesti Skiathokselta, jonne lento oli. Hylkäsin haaveet käydä Skyroksen saarella sen syrjäisemmän ja hankalammin saavutettavan sijaintinsa takia. Lauttamatka sinne kestää noin 6 tuntia Skopelokselta tai Alonissokselta, eikä yhteyksiäkään ole päivittäin. Mikäli hyppelymme olisi ollut pitempi kuin kaksi viikkoa, olisimme varmasti hypelleet sinnekin.

Jäljelle jäivät siis Skiathoksen lisäksi Skopelos ja Alonissos. Suunnittelin, että siirtyisimme Skiathokselta kauempana sijaitsevalle Alonissokselle ja lähtisimme sitten palaamaan sieltä takaisin päin eli Skopeloksen kautta Skiathokselle, ja näin sitten teimmekin.

laivalla skiathokselta
Lähtö Skiathokselta.

Lautat

Minulla ei ollut tallessa reissumme lauttalippujen tarkkoja hintoja, mutta tarkistin vastaavien reittien hinnat netistä. Lauttamatkojen hinnat perustuvat siis tämän hetkisiin hintatietoihin, ja lukijan kannalta se on tietysti hyödyllisempikin näin kuin vanhentuneet tiedot. (Hinnat vastaavat myös muistikuviani, eli sanoisin, että ovat aika lailla samat kuin silloin.)

Hyppelyymme sisältyivät seuraavat lauttamatkat ja ne maksavat tämän hetken hintatietojen mukaan yhteensä noin 30 € /hlö:

 • Skiathos – Alonissos: Kesto noin 2 h, hinta noin 11 €/hlö
 • Alonissos – Skopelos: Kesto noin 1,5 h, hinta noin 10 €
 • Skopelos – Skiathos: Kesto noin 0,5 h, hinta noin 9 €

Hinnat ja matkojen kestot vaihtelevat hieman. Välejä liiikennöivät sekä suuremmat autolautat, joiden kyytiin saa autonkin, että pienemmät ja nopeammat katamaraanit. 

Me valitsimme lauttamme lähinnä meille sopivimpien lähtöaikojen mukaan. Lauttahinnat olivat joka tapauksessa edullisia, eikä matkustusaikakaan ollut millään välillä kovin pitkä, jolloin kummassakaan ei ollut varsinaista tarvetta säästää.

Mistä tutkin lauttayhteyksiä

Käytän reittien, aikataulujen ja hintojen tutkimiseen *Ferryscanner-sivustoa. Se on selkeä, helppokäyttöinen ja hyvin toimiva. Sivustoa voi käyttää englanniksi.

Kun haet yhteyttä tietylle päivälle, näet samalla haulla kaikki kyseisen päivän vaihtoehdot. Lisäksi pääset navigoimaan helposti muihin lähipäiviin ilman, että sinun tarvitsee palata alkuun ja tehdä kokonaan uusi haku toiselle päivämäärälle.

Jos haluat selvittää mitä yhteyksiä ja milloin tietyltä saarelta ylipäänsä on, voit käyttää siihen Openseas.gr -sivustoa. Sieltä löydät lähtösataman perusteella kaikki kyseisestä kohteesta lähtevät yhteydet haluamallesi päivälle, eli voit selailla minne kaikkialle kyseisestä lähtösatamasta pääsee. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos et ole vielä päättänyt reittiäsi tarkemmin ja vasta haarukoit vaihtoehtoisia reittejä ja kohteita. 

Lauttaliput

Skiathoksella ostimme lauttaliput toimistosta, joka on satamassa Bourtzin kulmalla, aivan siellä lähellä mistä lautat lähtevät. Kävimme ostamassa liput siirtymispäivää edellisenä päivänä. Se oli helppoa ja kätevää, ja toimistoon astuessa koki vähän sitä fiilistä, mistä ei ole päässyt nauttimaan aikoihin: sitä, miltä tuntui, kun matkat ostettiin menemällä matkatoimistoon! 

Alonissoksella lippukoju on myöskin satamassa rannanmyötäisen tien varrella. Liput sai helposti, ja muistan edelleen elävästi sen tiukkailmeisen rouvan jolta liput ostin. Siinä ostotapahtumassa ei turhia sanoja vaihdettu – hyvä jos niitä tarpeellisiakaan. 😂

Skopelokselta minulla ei ole mitään muistikuvaa, kuinka liput hankimme. Muistan ainoastaan sen, että majoituksemme Anofli Suitesin henkilökunta tarjoutui tuomaan laukkumme satamaan, jotta meidän ei tarvinnut kuljettaa niitä mukanamme uloskirjautumisen ja lautan lähdön välisenä aikana, eikä edes hakea hotellilta. ❤

Teimme reissumme 2019 ja tuolloin lauttoihin ei ollut saatavilla e-lippuja. Myös etukäteen varatut liput piti lunastaa lipputoimistosta, joten toimistossa tai lippukojulla täytyi asioida joka tapauksessa. Vuoden 2019 jälkeen systeemejä on hieman päivitetty tähän päivään ja nykyisin usella lauttayhtiöllä on käytössä e-liput, ja check-inin voi senkin tehdä netissä.

Lautalla

Lautan lastaaminen tapahtuu satamassa yllättävän nopeasti, ja epämääräinen rykelmä ihmisiä tavaroineen sujahtaa lautan sisään alta aikayksikön. Satamassa kannttaa siis olla paikalla ajoissa!

Isommat matkatavarat jätetään matkan ajaksi avoimiin hyllyköihin, jotka ovat usein autokannella, melkein heti lautalle astuttaessa. Toisinaan hyllyköt on nimetty kohdesaaren/sataman mukaan, jotta pois lähtiessä omansa löytää helpommin.

Lautoilla on sisätiloissa numeroidut istumapaikat , joita toisinaan noudatetaan, toisinaan ei. 😀 Sopu sijaa antaa ja kaikki mahtuvat kyllä. Me olemme sopivalla säällä istuneet lautan kannella, jossa ei ole numeroituja paikkoja. Hyvällä tuurilla, kuten meillä oli Alonissokselta lähtiessä, merellä voi nähdä vaikkapa delfiinejä. 😍

Lautalla on kanttiini, josta saa pientä evästä ja juomia. Minusta on ilahduttavaa, että Kreikassa lautoilla ei ole kiskurimeininkiä, vaan välipalat ja juomat ovat ihan kohtuullisissa hinnoissa.

lähtö laivalla skiathokselta
Sporadeilla vesi on erityisen upeaa – niin kuin tässäkin kuvassa. 😍

Kuinka monta yötä/saari?

Saarihyppely Sporadeilla sisälsi meillä seuraavat saaret: Skiathos 2 yötä, Alonissos 3 yötä, Skopelos 6 yötä, Skiathos 3 yötä.

Yleisimmin varaamme pienimmille saarille 2-3 yötä ja suuremmille 3->, riippuen käytettävissä olevasta ajasta.

Etukäteenhän ei voi ikinä tietää, miten missäkin viihtyy, joten lopulta se on kuitenkin vähän arpapeliä. Jaa matkasi öiden lukumäärä tasan kaikkien kohteiden kesken, jos et halua pähkäillä asiaa sen kummemmin! 

Suuremmilla saarilla on tietenkin enemmän nähtävää, mutta lisäksi suuremmilla saarilla voi olla useampia kivoja kyliä missä majoittua, joten halutessaan voi vaihtaa majapaikkaa saaren sisällä. Me teemme niin melko usein, ja silloin ei ole ainakaan pelkoa siitä, että tylsistyy yhdellä saarella. 

Jos lauttayhteydet eivät rajoita liikkumista vain tietyille päiville eikä ajankohta tunnu etukäteen täyteen bookatulta, voit tehdä kuten me tällä reissulla ja päättää asian vasta matkan edetessä. 

Suosittelen jättämään saarihypellessä matkan loppupäähän hieman löysää ja suunnittelemaan paluun paluulentosi lähtösaarelle vähintään lentoa edelliseen päivään, jotta pääset takuulla ajoissa lähtölennollesi. Matkaan voi tulla mutkia, ja lautat eivät aina pääse liikkumaan suunniteltujen aikataulujen mukaan, joten pelivaraa on hyvä olla, ellet sitten erityisesti pidä tämän kaltaisesta jännityksestä. 

Me vietämme paluulennon kohteessa yleisimmin pari lentoa edeltävää yötä, mikäli kohde on ennestään tuttu eli olemme viettäneet siellä aikaa jo saapuessamme tai joskus aiemmin. Jos lähtölento lähtee eri paikasta kuin tulolento eikä kohde ole tuttu, niin vietämme siellä sitten useamman yön.

alonissos pimeällä
Alonissoksen ihana satama on pimeällä kuin suurempikin metropoli!

Majoitus

Varailimme majoitukset *Booking.comin kautta matkamme edetessä. 14 yön majoituksemme maksoivat yhteensä 689 €, eli 49,2 € / yö. Henkilöä kohti tämä teki 344,5 € ja 24,6 € / yö.

Olin kyllä tutkinut majoituksia ennakkoon (koska se on mielestäni ihanaa – yksi reissun suunnittelun parhaista jutuista! 😀) ja tallentanut mukavalta tuntuvat vaihtoehdot Bookingin järjestelmään. 

Liikkuminen saarilla

Vuokrasimme jokaisella saarella auton osaksi ajasta. Se oli hyvä päätös, sillä me tykkäämme ylipäänsä autoilla ympäri lomakohteitamme ja nähdä erilaisia paikkoja. Alonissoksella ja Skopeloksella on paljon nähtävää autoilijalle/skootterin vuokraajalle!

Skopeloksella saaren kylien välillä pääsee liikkumaan myös bussilla, mutta Alonissoksen saarella oma kulkupeli taitaa olla aika pakollinen, jos mielii nähdä muuta kuin Patitirin (saaren satama/pääkylä) ja vanhan kylän.

Skiathoksella liikuimme myös bussilla. Saaren päätietä menevä bussilinja on selkeä ja helppokäyttöinen, eikä autonvuokraus ole siellä välttämätöntä, tai välttämättä edes kovin kannattavaa. Saaren kohokohtia ovat sen rannat, ja ne ovat helposti bussilinjan varrella ja  bussilla saavutettavissa. Rannoille pääsee myös hauskasti vesibussien kyydissä.

Alonissoksella majoituksen pitäjä tuli meitä vastaan lautan saapuessa, ja menimme kävellen lähellä sijaitsevaan majoitukseemme. Skopeloksella suorimme majoituksille itse, ja ensimmäinen majoituksemme Skopeloksella oli Skopeloksen kaupungissa, eikä lauttasatamasta ollut sinne pitkä matka.

kattoluukussa
Automme Alonissoksella. Tiedättekö sen kuvan, missä paavo Väyrynen nousee eduskunnan hissillä ja sen pää pilkistää sieltä… Tuli vaan mieleen. 😃

Oliko reissu ja valintamme onnistuneita?

Yksinkertainen vastaus kysymykseen: kyllä, ehdottomasti! Saarihyppely Sporadeilla oli onnistunut valinta lomakohteeksi ja lomailutavaksi, ja päätös edetä ilman tarkkoja suunnitelmia oli loistava.

Majoitusvalintamme olivat todella hyviä – osa jopa ihan napakymppejä, joihin menisimme mielellämme uudelleen ja joita voimme suositella muillekin.

Erityisesti majoituksien hinta-laatusuhde Sporadeilla oli loistava, ja kompensoi hieman kallihkoja lentolippuja.

Kaikkein paras hinta-laatusuhde oli Skopeloksen kaupungissa olevassa majoituksessa *Anofli Suitesissa,  joka sijaitsi vain kivenheiton päässä kaupungin vanhasta osasta, aivan sen laitamilla. Maksoimme huoneesta 52 €/yö.

Huone oli tilava, siisti ja kaunis ja ihanana extranan majoittujia odotti huoneessa viinipullo ja vettä. Pihalla oli mukava pieni puutarha ja uima-allasalue, hintaan kuului hyvä aamiainen ja palvelu oli erinomaista. Matkalaukkumme tuotiin satamaan lähtöpäivänä, ja asiakkaat noudetaan ja viedään halutessaan hotellilta satamaan. Sijainti on todella lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin ytimestä.

Toivottavasti meidän reissutulevaisuudessa siintää saarihyppely Sporadeilla vol 2! Uudella reissulla keskittyisin nauttimaan Skiathoksen kaupungista, jossa viihdyin superhyvin, Alonissoksen vanhasta kylästä, joka silloin toivottavasti olisi täydessä toiminnassa ja Skopeloksen uskomattomista maisemista autoillen ja Glossan seuduilla majoittuen. Toivottavasti saisimme lisättyä reitille myös Skyroksen saaren.

lähtö skopleokselta
Lähtö Skopleokselta.

Mitä tekisin toisin?

 • En tuhlaisi taksimatkaan Skiathoksen lentokentältä kaupunkiin (ellei lento olisi myöhään illalla)! Oikeastaan kyse ei ole edes rahan tuhlaamisesta, vaan minusta matka lentokentältä kaupunkiin on myös ihana reitti ja kiva kävely lentomatkan päälle.
 • Alonissokselle varaisin seuraavalle kerralle varaisin todennäköisesti vain kaksi yötä, tai ainakaan en varaisi majoitusta suoraan useammalle yölle, kuten tällä reissulla.
 • Skopeloksella majoittuisin seuraavalla reissulla enemmän muualla kuin Skopeloksen kaupungissa, mutta tämäkin selvisi vasta kokemuksen kautta.
 • Pyrkisin ehdottomasti majoittumaan Skopeloksella Glossaan tai ihan sen lähelle. Vaikka siellä hinnat ovatkin muuta saarta korkeammat, niin osaisin arvioida nyt paremmin mitä siellä yöpymisestä kannattaa ja olisin valmis maksamaan. Lautan voisi ottaa myös suoraan Glossaan/Glossasta Skopeloksen kaupungin sijaan.
 • Autoa en vuokraisi toistamiseen Skiathoksella, eikä siellä ole paljon nähtävää autoillen sille ensimmäisellekään kerralle. Bussilla tai vesibussilla pääsee helposti rannoille, eikä saarella ole oikeastaan muita paikkoja minne pitäisi päästäkään.
 • Alonissoksella auto oli kiva ensimmäiselle kerralle, mutta toisella reissulla en enää ottaisi – keskittyisin nauttimaan vanhasta kylästä.

Jos saarihyppely houkuttelee, mutta toteuttaminen ehkä vielä arveluttaa niin aloita Sporadeilta! Saarihyppely on tehty siellä todella helpoksi – ja Sporadit ovat upeita!

Miltä saarihyppely Sporadeilla kuulostaa? Onko saarihyppely sinua kiinnostava matkustustapa tai suunnitelmissa? 

Postauksen kansikuva on Alonissoksen satamasta. 

Lue myös:

Booking.com

Voit jakaa postauksen tästä:

6 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Ei ole tullut hypeltyä, eikä varsinaisesti juuri nyt ole suunnitelmissakaan. Voi kuitenkin olla, että joskus tulevaisuudessa sekin tulee tapahtumaan. Täytyy sitä varten laittaa muistiin tämä, sillä tässä oli paljon hyviä vinkkejä sitä varten.

  • Kati

   Minä tietysti suosittelen saarihyppelyä, mutta voin kuvitella, että teilläkin niitä matkasuunnitelmia on jo listalla kaikenlaisia…😉

   Se on kyllä mahtavaa, että matkablogeista voi sitten halutessaan etsiä hyvää tietoa matkalle kuin matkalle – teidän blogihan on sitten eka osoite minne suuntaan, kun meidän unelma safarimatkasta muuttuu suunnitelmaksi. 🙂

 • Kirsi

  Hei Kati!
  Kuten olen kertonutkin, olemme sinun innoittamina menossa Skiathokselle kahdeksi viikoksi kesäkuussa. Eli samoihin aikoihin kesästä kuin te olitte. Oliko silloin säät siellä lämpimät ja kauniit, ja oliko iltaisin miten kylmä? Me menemme sinne Aurinkomatkojen kautta. Olen varannut Skopelokselta kolme yötä Bookingin kautta. Yhden yön Skopeloksen kaupungissa ja kaksi yötä Neo Klimassa. Sieltä olisi tarkoitus mennä Mamma Mia kirkkoa katsomaan. Tiedätkö, pääseekö sinne bussilla, vai onko parempi ottaa vaan taksi alle? Takaisin Skiathokselle olisi tarkoitus palata Glossan kautta. Te ilmeisesti palasitte Skopeloksen kaupungin kautta? Odotamme reissua todella, todella paljon! Toivottavasti korona ei tällä kertaa pilaa odotustamme. Viime kesänä piti jo mennä, mutta aurinkomatkat perui Skiathoksen matkat ja menimme sitten Rhodokselle.
  -Kirsi

  • Kati

   Hei Kirsi! Ihan mahtavaa, että teillä on Sporadien matka edessä. Eihän siihen edes ole älyttömän pitkä aika. 😉

   Meille sattui hyvät säät. Ei liian kuuma, vaan juuri sellainen passeli, että kuumuus ei vie mehuja. Kuvien perusteella mulla on ollut yhtenä iltana ohut neuletakki päällä, muina iltoina näytin pärjänneen lyhythihaisessa. Ja minä olen yleensä vilukissa, eli iltojen on täytynyt olla mukavan lämpimiä!

   Ai te päädyitte juuri tuohon Neo Klimaan, mistä silloin puhuttiinkin Facessa. Se näytti kivalta paikalta, mutta mehän ei sinne sitten jääty majoittumaan… En tiedä oletko lukenut juttua Jvg:tä Skopeloksen illassa, mutta kylä johon tuossa jutussa emme jääneet, oli juuri Neo Klima… Kylässä itsessään ei siis ollut vikaa, vaan päin vastoin, olisimme halunneet sinne, mutta sitten asiat eivät menneet ihan putkeen. 😂

   En tiedä noista busseista Mamma Mia -kirkolle, kun meillä oli tosiaan auto. Uskon, että kun menette Neo Klimaan, niin asia selviää kyllä – jos bussikyytiä on tarjolla, sitä manostetaan siellä kylillä varmasti! Ja jos bussilla ei pääse, niin sinne Neo Klimasta kirkolle on matkaa alle 10 km, joten taittuu hyvin myös taksilla.

   Jos olette lähtöä edeltävän yön Neo Klimassa, niin kannattaa lähteä Glossasta, se on lähempänä. Me saavuttiin ja lähdettiin joo Skopeloksen kaupungista.

   Toivotaan nyt sormet ristissä että matkanne toteutuu! Ja jos tulee mieleen kysymyksiä, niin kysy vain – vastaan sen minkä osaan. 🙂 Ihanaa matkan suunnittelua ja odotusta teille!

 • Kirsi

  Kiitos paljon taas vastauksistasi! JVG:tä Skopeloksen illassa en ole nähnyt, joten mielenkiinnolla luen sen. Voi olla, että kun matka lähenee, tulee vielä kysyttävää… 🙂

  • Kati

   Tervetuloa vaan Kirsi kyselemään aina kun jotain tulee mieleen!

   Ja käy ihmeessä lukemassa tuo juttu, se on aika hauska tarina, vaikka ei siinä mitään tietoa varsinaisesti ole.😉

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.